mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:243/1172)

Karczek, karkówka pieczona na kanapki i na obiad. 587

tłuszczem wytopionym na patelni, dodatkowo patelnie polewam wodą, mieszam, aby odzyskać z niej wszystkie smakowite resztki marynaty i wlewam do naczynia z mięsem. Dodaję pół szklanki przegotowanej gorącej wody, obkładam pokrojoną cebulką i jabłkiem. Piekę pod przykryciem w temperaturze 170 stopni ok. półtorej godziny. W międzyczasie mniej więcej co pół godziny obracam mięso i polewam wytworzonym sosem. Po tym czasie(...)soczyste, bo dojdzie tak jakby pod parą. I teraz jeśli karczek ma być spożywany na zimno, jako wędlina, wyjmuję z pieca, obsuszam z nadmiaru tłuszczu papierowymi ręczniczkami i kroję w cieńkie plasterki. Jeśli ma być spożywany na ciepło, wyjmuję mięso z naczynia, kroję w grubsze plastry. Pozostały sos z naczynia żąroodpornego ( jabłko,cebula) miksuję  na gładko. Podgrzewam i wkładam

Kuchnia z widokiem na ogród
Golonki z indyka w pikantnym sosie żurawinowym 200

sojowy. Chwilę pogotować, aby składniki się połączyły. Ciepłym sosem zalać golonki. Sos powinien sięgać mniej więcej do połowy mięsa. Dodać szalotki, które rozłożyć po bokach mięsa. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Golonki piec ok 1,5 godz. w połowie czasu pieczenia odwrócić je na drugą stronę. Po ok 1,5 godz mięso powinno być miękkie i odchodzić swobodnie

olalacooking
Kurczak pieczony w soli (Pollo in crosta di sale) 170

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na  pieczone ziemniaki w zio ł owej soli  oraz  pieczon ą  dorad ę  w aromatycznej soli . Oba przepisy cieszyły si ę  dużym Waszym zainteresowaniem, za co bardzo Wam dziękuj ę . Po rybie i ziemniakach przyszedł czas na mięsko(...)całości w gruboziarnistej soli z dodatkiem skórki cytrynowej, szałwii, tymianku i rozmarynu. Dzięki pieczeniu w soli, kurczak zachowuje wszystkie soki, aromat i smak a mięso staje si ę  delikatne i bardzo soczyste. Pieczenie w soli daje gwarancj ę ,  ż e upieczony kurczak nigdy nie będzie ani  przesuszony ani zbyt twardy.   Jeżeli nie próbowaliście

La grande e la piccola cuoca
Majówka: Schab w glazurze z wina i cynamonu 160

marynacie można z powodzeniem upiec w piekarniku. Nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni. Wstaw do środka blaszkę, albo ruszt i nagrzewaj przez pół godziny. Wyłóż mięso na rozgrzany ruszt, wstaw blisko grilla i piecz po 8-10 minut z każdej strony. Kiedy będziesz przewracać mięso na drugą stronę, posmaruj je glazurą z obydwu stron. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla

Niedzielny kucharz
Glazura na grilla z wina i cynamonu 135

marynacie można z powodzeniem upiec w piekarniku. Nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni. Wstaw do środka blaszkę, albo ruszt i nagrzewaj przez pół godziny. Wyłóż mięso na rozgrzany ruszt, wstaw blisko grilla i piecz po 8-10 minut z każdej strony. Kiedy będziesz przewracać mięso na drugą stronę, posmaruj je glazurą z obydwu stron. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla

Niedzielny kucharz
Schab zapiekany z serem i gruszką, pyszny 129

mięsa mają się tylko zamknąć. Mięso położyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym cienko masłem. Gruszki oskrobać pokroić grube plasterki, wydrążyć gniazda nasienne. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć gruszki.Ser pokruszyć i rozrzucić na gruszkach. Zalać wszystko śmietaną. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 minut. Przepyszne danie polecam. Dziękuje Monika

Kuchnia Pokoleń
Bułki nadziewana cukinią i kurczakiem. 131

liście sałaty łyżeczka masła sól, pieprz  inne ulubione przyprawy Co się tyczy kurczaka, może wykorzystać pierś, ale także śmiało można sięgnąć po mięso z rosołu lub innej zupy lub jakieś pieczone, które zalega w lodówce. Cukinię kroimy w cienkie plasterki Kawałki mięsa podsmażamy na maśle, dodajemy cukinię, posypujemy przyprawami. Wszystko razem chwilę dusimy. Bułki przekrawamy

Dieta moja pasja
Pieczone udźce kurczaka z warzywami 176

marynaty. Mięso myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy marynatą, mieszamy, przykrywamy przykrywką i odkładamy do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy 1 godzinę pod przykryciem. Po godzinie do kurczaka dodajemy zamrożone warzywa i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Pieczemy pod przykryciem 45 minut również

Qchnia po prostu
Udziec indyka z papryką czerwoną 226

możliwe. Mięso ciasno zwinąć i związać sznurkiem bawełnianym. Włożyć do rękawa do pieczenia i położyć na blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 1,5 godziny. Po upieczeniu wyjąć mięso i odczekać 10min, zanim pokroimy. Podawać np z ziemniakami i surówką. Smacznego :) Mięso krojone na ciepło. Zimne po rozkrojeniu jest bardziej zwarte. Szeroki wybór superfood m.in

https:KKuchniaMniam
PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 164

DETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Solidna rybka z pieczonymi warzywami na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych to dobra propozycja na obiad lub kolację. Jeśli zostanie wam kawałek świetnie uzupełni lekką sałatkę czy pastę serową.   2 dobrej jakości pstrągi tęczowe 1... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
KACZKA PIECZONA Z ŻURAWINĄ ,JABŁKAMI I KASZĄ GRYCZANĄ 246

PIECZEMY W 180 STOPNIACH TYLE ILE WAŻY NASZA KACZKA CZYLI MOJA WAŻYŁA 2,100 KG WIĘC PIEKŁAM JĄ 2,10 GODZ Z TYM ,ŻE PIEKŁAM JĄ POD PRZYKRYCIEM,CO 15 MIN POLEWAŁAM MIĘSO SOKIEM KTÓRY  Z NIEJ WYCIEKŁ I PRZEZ OSTATNIE 35 MIN PIEKŁAM JUŻ BEZ PRZYKRYCIA,ŻEBY SIĘ ŁADNIE ZRUMIENIŁA  I GOTOWE-PYSZNA I PROSTA DO ZROBIENIA

Swojskie jedzonko
Pieczony Boczek w Piwie 101

mięso i owijamy je dratwa dość bardzo mocno. Zewnętrzną stronę leciutko oprószamy solą, dosłownie tyci tyci. Kawał zrólowanego tudzież zawiniętego mięsa smarujemy musztardą, miodem, masełkiem i opsypujemy pozostałymi przyprawami. Mięsko bo brytwanki i tam leżakuje sobie całą noc. Proces pieczenia. - 200 --> 180 --> 150 stopni / góra i dół --> termoobieg 2,5 godziny. 1. Brytfankę umieszczamy do rozgrzanego piekarnika(...)brytfannie pod przykryciem - wtedy cały tłuszcz nam się zbiera. 2. Po upływie tego czasu, wyjmujemy brytfannę z mięsem z piekarnika i zdejmujemy pokrywę. Mięso oblewamy 400 ml piwa. Temp zmniejszamy do 150 i pieczemy z opcją góra i dół przez 45 minut, tak aby piwo nam wyparowało, jednocześnie co jakiś czas mięsko obracamy i polewamy tłuszczem z piwem

ClauditteMissCooking
Obiad na niedzielę: KEBAB Z SAŁATKĄ TABBOULEH Z PIECZONEGO KALAFIORA 110

genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Kebab zamiast mielonego Nie wiemy czy wiecie, ale nasz stary, dobry kotlet mielony ma liczną rodzinę na Bliskim Wschodzie, w Afryce Północnej i na Bałkanach. To kofty, czyli kebaby z mięsa mielonego nadzianych na patyki. Słowo kofta, które(...)posiekaną kolendrą, pietruszką, miętą i szczypiorkiem oraz pokrojonymi w kostkę pomidorami. Krok 3 Nałóż mięso na patyki do szaszłyków, ułóż na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 15-18 minut. I gotowe! Smacznego! Artykuł Obiad na niedzielę: KEBAB Z SAŁATKĄ TABBOULEH Z PIECZONEGO KALAFIORA pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję 161

Pierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany, dobrze doprawiony i wypieczony boczek znikał ze stołu szybko i bez śladu. To jedna z najlepszych świątecznych wędlin. Doskonała na chlebie i jako samodzielna przekąska. Składniki: Boczek oliwa 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka(...)pieprzu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1,5 łyżeczki papryki ostrej dratwa 3 łyżki majeranku 5 ząbków czosnku 3 łyżki musztardy francuskiej Przygotowanie: Najważnejszy jest wybór właściwego kawałka mięsa. Dobrze żeby kawałek na pieczony boczek był wystarczająco długi aby udało się go zwinąć z zakładką, był w miarę chudy (ale bez przesady) i posiadał jak najmniej chrząstek. Chrząstki, kawałki kości

Kulinarna Patilogia
ŻEBERKA W MIODZIE 97

Dzisiejsza propozycja, nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Spokojnie można podzielić przygotowywanie tej potrawy tylko na 3 etapy: Etap 1 - marynowanie Etap 2 - pieczenie Etap 3 - konsumowanie Jak myślicie który etap jest najprzyjemniejszy ? Prawidłowa odpowiedź: 3  :) SKŁADNIKI: 1 kg żeberek wieprzowych 2 średnie cebule 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka pikantnego ketchupu 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz(...)solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka. Z miodu, ketchupu, oleju i czosnku przygotować marynatę, którą dokładnie natrzeć żeberka. Mięso odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przekładając je cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i uzbroić się w cierpliwość przez 1,5 godziny. Po tym czasie żeberka są soczyste i nabierają

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania