mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:238/1172)

Drobiowe pałki w miodowej marynacie podane na sosie żurawinowym 233

oliwą, solą, papryką, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Do gotowej marynaty dodać umyte i osuszone mięso, dokładnie wymieszać. Marynować w lodówce przez całą noc. Zamarynowane mięso wyłożyć na blaszkę i piec w 180 stopniach przez około godzinę.  Sos:   150 g żurawiny  50 g wiśni  0,75 ml bulionu  1,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)bulionem. Całość gotować przez około 30 minut na małym ogniu. Po tym czasie garnuszek zdjąć z ognia i zblendować. Do zblendowanego sosu dodać rozmieszaną mąkę ziemniaczaną i zagotować.  Mięso podawać z ciepłym sosem.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Wtorek: Pęczotto z pieczonymi warzywami 162

jedno z tych dań, które wymaga tylko wymieszania składników. I gotowe. Pyszne, zdrowe i sycące. Pęczotto, które robi się samo Przygotowanie pęczotto z pieczonymi warzywami jest super proste: wkładasz do piekarnika pokrojone warzywa i przyprawione mięso, gotujesz pęczak, potem łączysz składniki i możesz delektować się niezwykle pożywnym i zdrowym obiadem. Pomysł na to danie zaczerpnęliśmy z jednego z naszych(...)posyp ziołami. Wstaw do piekarnika na 20-25 minut. Krok 3 Polędwiczkę zawiń w folię aluminiową, przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut. Krok 4 Składniki marynaty wymieszaj. Włóż mięso do marynaty. Przykryj i odstaw na czas przygotowania warzyw. Krok 5 Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju. Posiekaj drobno cebulę i wrzuć na olej. Pęczak dobrze opłucz

Niedzielny kucharz
UDKA PIECZONE W MARYNACIE SŁODKO-PIKANTNEJ 188

lodówki (najlepiej na całą noc). Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa

JejKuchnia
PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSEM TERIYAKI 205

lodówki (najlepiej na całą noc). Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa

JejKuchnia
masło, margaryna czy mix 191

głównym źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych , ponieważ kwasy te znajdują się przede wszystkim w tłuszczach zwierzęcych. Tłuszcze te znajdują się również w smalcu, serach, śmietanie, jogurtach, mleku, lodach i tłustych mięsach. W nasycone kwasy tłuszczowe bogate sa również oleje roślinne takie jak olej kokosowy czy palmowy. Jednak większość olejów roślinnych jest bogata w jedno i wielonienasycone kwasy tłuszczowe (czyli te zdrowsze(...)robić, aby dostarczyć organizmowi tłuszcze najwyższej jakości? - używaj półtłustego lub chudego mleka zamiast pełnotłustego, - wybieraj miękkie margaryny zamiast masła i margaryn twardych, - Czerwone, tłuste mięso zastąp mięsem ryb i drobiu, -  grilluj  , piecz w folii i gotuj zamiast smażyć, -smaż na oleju rzepakowym, - unikaj tłustych przekąsek, takich jak chipsy, krakersy, ciasteczka i produkty typu "Fast food", - jedz drób

NaKońcuJęzyka
Szarpana wołowina do tortilli, hamburgerów i na kanapki 340

całą noc. Piekarnik rozgrzać do 130°C góra - dół. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysokim, gdyż będzie sporo sosu, i najlepiej z przykryciem. Piecz  około 5 godzin, nie krócej.  Można mięso w między czasie odwracać. Zostaw w piekarniku do ostygnięcia. I to tyle. Podawaj w hamburgerze, albo na tortilli , z warzywami , na kanapce lub z ryżem. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Kurczak pieczony z estragonem 243

Kurczak pieczony z estragonem Drób , to podstawa naszego menu obiadowego , jak pewnie w większości domów " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class

Ogrodnik w podróży
Zapiekane gyros z sałatką. 474

lepiej), naczynie żaroodporne posmarować masłem, ryż ugotować, rozsypać na dno naczynia, karkówkę upiec z rożna w piekarniku (nadziewamy na szpikulec, a jeśli piec nie jest w niego wyposażony, to na stojak do rożna), plastry przekładać cebulą, mięso ścinać(...)warstwami i zostawić na blaszce na której ustawiony jest stojak z mięsem(aby zostało gorące), w razie potrzeby położyć na nie wiórki masła,  gotowe mięso rozłożyć na ryżu, polewać tłuszczem z pieczenia,  posypać serem,   włożyć do piekarnika na 10-15 min.do rozpuszczenia sera, w tym czasie przygotować sałatkę, sałatę rwiemy na kawałki, pomidorki na ósemki, ogórki

Kuchnia Beaty
Jajko w gniazdku. 257

Ziemniaczanej serii ciąg dalszy. Ziemniaczki i jajka to bardzo dobrany duet. Odsmażane ziemniaki z jajkiem sadzonym, pycha. Ale ziemniaki pieczone z jajkiem w środku są jeszcze smaczniejsze i atrakcyjnie podane. 2 ziemniaki 4 jajka 2 łyżeczki masła sól, pieprz 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku Ugotować ziemniaki w mundurkach, ale uważać aby się nie rozgotowały. Przeciąć wzdłuż na połowę(...)włożyć kawałeczki masła i wbić jajko, dodać sól, pieprz. Wstawić do nagrzanego piekarnika ,najlepiej pod grill, piec 3-4 min tak, aby białko się ścięło. Wyjąć ,posypać szczypiorkiem i delektować się solo lub w towarzystwie innych warzyw, mięsa czy ryb Zapewniam, że taki pieczony ziemniak z rozpływającym się żółtkiem jest bardzo smakowity

Kulinarny karnet Christophera
Gęś pieczona z faszerowanymi jabłkami 249

punkt to sucha marynata i tu najlepiej gęś pozostawić w ziołach na całą noc. Najbardziej popularna jest chyba gęś pieczona i nadziewana jabłkami, bowiem winne jabłka wyjątkowo dobrze harmonizują z aromatem gęsiny, wchłaniając przy tym nadmiar tłuszczu. Aromat gęsiego mięsa doskonale podkreśla majeranek, mielony kminek lub imbir. Tu znawcy podkreślają, by nie przesadzać z przyprawami, bo zabiją naturalny, przyjemny(...)pyszne! Sugestia, by czas pieczenia gęsi liczyć po 45-60 minut na każdy kg należy traktować tylko jako wskazówkę. Swoją gęś piekłam ponad 4 godziny. Przekroczyłam podane normy czasowe, ale gęś wyszła idealnie, skórka cieniutka i chrupiąca, a mięso miękkie. Składniki: 3-4 kg młoda gęś około 4 l solanki 3 łyżki majeranku pieprz 4-6 jabłek 3-4 łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Udka Tandori , pyszny kurczak 141

Udka Tandori , pyszny kurczak Udka Tandori , są po prostu genialne . Oczywiście nie mam oryginalnego , pieca tandori , ale mój europejski piekarnik też dał radę Przyprawa Tandori nie jest już rzadkością i bez problemu zakupicie ją choćby na allegro . Ten przepis nie jest skomplikowany i nie zawiera wielu składników , ale uwierzcie na słowo i zdjęcie , jest mega pyszny Polecam szczególnie tym ,którzy(...)nacięcia . Ponownie odstawiamy na godzinę do lodówki . Po tym czasie Obsmażamy z obu stron na dużym ogniu i wkładamy do piekarnika wygrzanego do 200 C .Zapiekamy do momentu , aż mięso pięknie się zrumieni , a nakłute widelcem będzie łatwo się oddzielać . Najłatwiej użyć do tej potrawy, patelni którą można używać w piekarniku z metalową lub odpinaną rączką Serwujemy na gorąco

Ogrodnik w podróży
Fasolka w sosie pomidorowym z klopsikami z mięsa wieprzowego! 173

czarny - liść laurowy -6 szt - ziele angielskie - koncentrat pomidorowy - 4 łyżki płaskie bułki tartej - mąka do obtaczania klopsików Fasolę jaś namocz w wodzie przez 12 godzin. Mięso wieprzowe przypraw przyprawą do pieczeni i czosnkiem niedźwiedzim, wstaw do lodówki na 12 godzin. Namoczoną fasolę, przełóż do garnka, zalej wodą i zacznij gotować z gałązkami świeżego rozmarynu przez 30 minut(...)garnka. Pokrój na grubą kostkę boczek, usmaż na suchej patelni, dodaj do całości. Do fasolki dodajemy, liście laurowe, ziele angielskie i sól. Gotuj na małym ogniu. Zacznij wyrabiać mięso, dodaj jajka, bułkę tartą i około 1/3 szkl. wody. Mięso wyrabiaj co najmniej 10 minut, im dłużej tym lepiej. Formuj kulki dość małe i układaj na talerzu. Każdą kulkę obtaczamy

SMYKWKUCHNI
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i mozzarellą 189

pieczenia cukinia wchłonie trochę ostrości i całość złagodnieje. Poddusić ok 10 minut. Wydrążone cukinie lekko posolić i skropić oliwą lub olejem. Ułożyć na blasze do pieczenia. Na każdą łódeczkę cukinii nałożyć odrobinę usmażonego mięsa, na wierzch ułożyć paski mozzarelli odsączonej z zalewy. Przykryć mięsem "do oporu" - można lekko ugnieść całość. Jeśli robicie w zwykłej blaszce to całość należy przykryć folią(...)żaroodpornym czas pieczenia można wydłużyć o ok. 10 minut, ale również należy przed końcem pieczenia otworzyć, żeby się przyrumieniło.  Podawać można z ryżem lub kaszą jaglaną.  Przed podaniem można oprószyć natką pietruszki lub świeżą bazylią.  Smacznego 😃 PS. Jeśli zostanie Wam trochę mięsa to można je wykorzystać, np. do faszerowania pomidorów lub do makaronu

Ze smakiem bez glutenu
Tanie dania Marzec 195

groszkiem i kalafiorem Babka drożdżowa z czekoladą Biszkopt – przepis Skrzydełka kurczaka pieczone Prosty przepis na pizze Zapiekanka z jarmużem Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami Wątróbka z jabłkiem i orzechami Kurczak pieczony w całości Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż

Dorota Smakuje