mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:238/1172)

Szynka marynowana w winie porzeczkowym 138

godziny do lodówki. 2. Przygotowujemy naczynie żaroodporne, przekładamy szynkę z winem, oprószamy pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na ok. 2 godziny. Po godzinie pieczenia ściągamy górna pokrywę i pozwalamy aby mięso się zrumieniło. Należy je równomiernie polewać sosem, który się wytworzył i obracać, aby równo się piekła. 3. Gotową szynkę wykładamy na półmisek do ostudzenia

Apetyczna babeczka
Kotlety mielone - przepis podstawowy / Frikadellen - Fleischpflanzerl 637

Kotlety mielone to jedno z najbardziej popularnych dań na całym chyba świecie jak świat długi i szeroki wszędzie robią smażone, pieczone, duszone kulki z mielonego mięsa, dodając typowe dla siebie przyprawy. Lubię chyba wszystkie rodzaje kotletów, klopsików, koft czy frykadelek.   A najbardziej polskie. Moje "must have" to kotlet obiadowy z mizerią i gotowanymi ziemniakami z koperkiem oraz

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak pieczony z czosnkiem niedźwiedzim 207

stron marynatą. Torebkę zamknąć, najlepiej wycisnąć z niej jak najwięcej powietrza, a zawartość dobrze ugnieść. Kurczaka w torbie wstawić do lodówki - najlepiej na noc. Przed pieczeniem wyjąć z lodówki i doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. Rozłożyć kurczaka na płasko w brytfance wyłożonej folią aluminiową, skórą do góry. Wybrać z torebki całą marynatę i rozłożyć na kurczaku. Piekarnik nagrzać(...)Wstawić kurczaka i piec ok 60 minut. Po tym czasie kurczak powinien być już ładnie upieczony, z chrupiącą skórką. Można podawać od razu, można też zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i trzymać tak kurczaka do czasu podania. Przed podaniem mięso podzielić na 4 części, lekko polać wytworzonym sosem. Smacznego

Stare Gary
ANTRYKOT Z GRILLA 134

kosteczkę cebulkę, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą morską, wkładamy mięso, dokładnie pokrywamy marynatą - odstawiamy na około 40 minut do zamarynowania. Krok 3. Usuwamy marynatę z mięsa, plastry układamy na ruszcie - pieczemy na rozgrzanym żarze przez około 3 minuty z każdej strony - następnie na słabszym przez 2 minuty (po upieczeniu antrykoty zdejmujemy z grilla, zawijamy w folie aluminiową i odkładamy

Moja Książka Kucharska
Ramen drobiowo- wołowy 173

minuty smażone pieczarki cebula dymka wodorosty nori makaron do ramen lub makaron soba Mięso myjemy, suszony. Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy. Wszystkie warzywa i mięso umieszczamy na blaszce do pieczenia i polewamy sosem sojowym i miodem. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni i pieczemy przez 30 minut, do skarmelizowania. Następnie wszystkie składniki przekładamy do garnka, dodajemy grzybki

Mango Papaja
Gotowane pulpety szpinakowe 146

Zdrowy obiad można zrobić naprawdę szybko i bez wysiłku.  Nie każde mięso musi być smażone czy pieczone by było smaczne. Te pulpety są tego doskonałym przykładem. Idealnie smakują z surówką z selera oraz brązowym ryżem. Pozostają wilgotne i soczyste. Można pokusić się o zrobienie do nich sosu, choć nam smakowały w takiej formie, zupełnie bez niczego(...)mięsa mielonego 1 duża cebula 200g mrożonego szpinaku pół szklanki bułki tartej dwie łyżki masła 2 kostki bulionu warzywnego litr wody 1. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, po chwili dodajemy mrożony szpinak, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy woda odparuje, odstawiamy do ostygnięcia. 2. Do miski wrzucamy mięso wraz z przygotowanym szpinakiem. Wszystko razem mieszamy

Szefowa kuchni
Łopatka obiadowa wg Aleex 171

pokroić w półtalarki. Boczek, jeśli jest w kawałku, pokroić w plastry. 4. Mięso dokładnie oprószyć przyprawami, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Włożyć do rękawa do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego z pokrywką. 5. Do mięsa dołożyć resztę składników: boczek, cebulę, osączone ziemniaki, majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Trzeba to zrobić tak, aby mięso I ziemniaki były obtoczone warstewką majonezu

W mojej kuchni
pieczeń jagnięca 176

świeżego rozmarynu. Wszystko natrzeć solą i polać oliwą. Ułożyć w brytfannie na kilku kolejnych gałązkach rozmarynu, piec w piekarniku nagrzanym do 160°C – 180°C. Mięso jest gotowe, kiedy po nakłuciu ze środka nie wypływa różowy, tylko ładnie przezroczysty sos. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sosem miętowym

stajnia gołębie od kuchni
Klopsiki wołowe z pieczonymi ziemniakami 125

mięsa wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, starte na tarce o drobnych oczkach ogórki, dodajemy resztę suchych przypraw przypraw. Wyrabiamy mięso na gładką puszystą masę dolewając stopniowo wodę. Woda jest ważna, bo spulchnia mięso wołowe. Po wyrobieniu jest gładkie i aksamitne. Mięso odstawiamy na godzinkę aby smaki się zintegrowały. W tym czasie przygotowujemy ziemniaczki. Pieczone ziemniaki(...)przypraw. Mieszamy dokładnie aby składniki się połączyły. Obrane ziemniaki kroimy na ćwiartki, polewamy przygotowaną miksturą i dokładnie mieszamy. Wkładamy w foliowy rękaw do pieczenia. Ziemniaczki mamy gotowe do pieczenia.Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Z przygotowanego wcześniej mięsa wołowego, mokrymi rękami, wyrabiamy klopsiki i układamy na żaroodpornym półmisku. Przykrywamy i wkładamy do piekarnika równocześnie z przygotowanymi ziemniakami. U mnie pieczenie trwało

Kulinarne przemyslenia
Dietetyczny pasztet z indyka. 225

wilgotny.  Można pominąć zawijanie pasztetu w szynkę dojrzewającą, gdy jest do wypiek codzienny. Na święta polecam jednak, bardziej elegancką wersję z szynką. Pasztet przed pieczeniem, zawinięty w szynkę parmeńską. Składniki: 80 dkg mięsa z indyka (udziec, pierś) 25 dkg ugotowanej kaszy jaglanej 2 cebule (średniej wielkości) 2 jajka eko 1 łyżka oleju do smażenia cebuli + olej do posmarowania(...)maszynce do mięsa. Jeśli używacie mięsa mielonego czynność można wykonać 1 raz, a gdy mięso jest w kawałkach, to mielenie trzeba powtórzyć 2-3 razy. Zmieloną masę doprawić solą, tymiankiem, kolendrą, pieprzem. Dodać jajka i bardzo dokładnie wymieszać masę na pasztet. Formę do pieczenia pasztetu posmarować olejem i wyłożyć plastrami szynki, w taki sposób, aby zachodziły na siebie i pozostawić

Codziennik Kuchenny
Dorada pieczona na młodych ziemniakach, z pomidorami, cytryną i rozmarynem 188

Mogłabym mieszkać we Włoszech, Hiszpanii, Chorwacji lub w Portugalii. Ryby uwielbiam pasjami. Mając na wyciągnięcie ręki targi rybne byłabym też w stanie całkowicie zrezygnować z mięsa i wcześnie wstawać, żeby zdążyć kupić jak najświeższe, prosto z kutra. Ultraświeże, błyszczące, pachnące ryby i owoce morza… Za każdym razem do naszykowania inaczej, za każdym razem – tak samo pyszne. Wiecie sami(...)sokiem i przyprawami. Ryby myjemy, szczególną uwagę zwracając na wnętrze ryby, osuszamy papierowymi ręcznikami. Każdą doradę ostrym nożem nacinamy do kręgosłupa – to sprawi, że ryba będzie się piec równomiernie, niezależnie od grubości mięsa. Smarujemy skórkę oliwno-cytrynową mieszanką, dodatkowo z wierzchu ryby lekko solimy i pieprzymy. Do środka wkładamy po dwie gałązki kopru i pietruszki, po pół plasterka cytryny. Ryby

Karo in the Kitchen
KARKÓWKA W MARYNACIE OCTOWO -ZIOŁOWEJ DŁUGO PIECZONA W NISKIEJ TEMPERATURZE 111

Karkówka jest soczysta, mięciutka i rozpływa się w ustach. Dodatek oregano sprawia,że jest aromatyczna a podczas pieczenia w całym domu wyłaniają się piękne zapachy, które kuszą domowników. Karkówkę można podać do obiadu, można podać w kanapce a nawet w burgerze. Najlepsza jaką zrobiłam. Składniki:   karkówka - 2 kg.    Marynata:   oliwa z oliwek - 1/3 szkl. ocet balsamiczny(...)żaroodporne ). 5. Wstawić do piekarnika i piec 2 godziny. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni, polać resztą marynaty, która została, po nakłuwać widelcem i piec jeszcze 3 godziny.  Co godzinę mięso przewracać, aby z każdej strony dobrze się przypiekło

Kuchnia Paulettes
Przepis prosto z Food Trucka: pieczona łopatka wieprzowa po Kubańsku 129

okazji chciałem przygotować jedno z dań, które pojawia się w tym filmie: pieczoną łopatkę wieprzową po Kubańsku . Przystosowanie przepisu pod dietę paleo okazało się mega proste. Smak gotowej pieczeni jest niesamowity, aromatyczny, pyszny, aż zacząłem w pewnym momencie żałować, że nie jem pieczywa bo smakowałaby niesamowicie na kanapce. Ale brak pieczywa nie ujmuje jej smaku, nawet podana sama(...)sól i pieprz. Doprowadzamy do wżenia, po czym zmniejszamy gaz cały czas mieszając przez około 2 minuty. W ten sposób powstaje nam pyszny sos do mięsa. Smacznego! Artykuł Przepis prosto z Food Trucka: pieczona łopatka wieprzowa po Kubańsku pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Rolada z indyka faszerowana brokułem 302

niecodzienny obiad lub elegancką kolację. Końcowy efekt zależy od dokładności w zwijaniu rozłożonych płatów mięsa z farszem. Taką zwiniętą roladę należy najpierw zawinąć szczelnie w folię spożywczą, następnie w folię aluminiową i dopiero tak przygotowaną piec w piekarniku. Składniki: • 8 plastrów piersi z indyka Farsz • 1 mały brokuł • 200 g sera ricotta(...)pieprzem. • Plastry indyka rozbić i ułożyć na folii spożywczej prostokąt, najlepiej o długości keksówki, w której rolada będzie pieczona. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz brokułowy i zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie

To co kocham
Zawijany omlet z mięsem mielonym 229

omlet 250 g sera salami 4 jajka 3 łyżki majonezu  farsz 700 g mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 jajko 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 200 g pieczarek sól, pieprz Sposób przygotowania Omlet - ser zetrzeć na tarce, przygotować blaszkę prostokątną, wyłożyć ją papierem do pieczenia, wysmarować go olejem. Jajka ubić z majonezem i serem żółtym. Wlać na blaszkę(...)kostkę pieczarki i paprykę, podsmażyć. Do surowego mięsa dodać jajko, czosnek przecisnąć przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki z papryką wymieszać z  mięsem, wyłożyć  na omlet. Wszystko zrolować i piec w temperaturze 180 stopni ok 45 min. // ='http://assets.pinterest.com/js/pinit.js' type='text/javascript'/>// ]]> function run_pinmarklet() { var e=document.createElement('script'); e.setAttribute('type

pink envelope

Proponowane wyszukiwania