mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:260/1172)

Kebab z mięsa mielonego na patyku 179

ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy ją. Do dużej miski dodajemy mięso mielone, posiekana cebulę, jajko, kajzerkę oraz przyprawy. Zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy. Gotowym mięsem oblepiamy patyczki do szaszłyków. Możemy piec w piekarniku. Wtedy nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni przez ok. 30 minut. Możemy też upiec je na grillu. Gotowe kofty najlepiej podawać ciepłe z dodatkiem sosów

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka z indykiem, makaronem ryżowym i warzywami 192

wymaga zbyt dużego nakładu czasowego, a naprawdę jest syte i ...eleganckie :D Do zrobienia sałatki zainspirował mnie przepis z miesięcznika Skarb -Rossmann W tamtej propozycji do pieczonego indyka podano kaszę mazurską. Ja mięso ugotowałam. Składników starcza dla 2 osób. Na obiad

Proste Potrawy
İMAM BAYILDI, czyli bakłażan z mięsem 189

solonej wodzie na około 20min. Potem wyjąć z wody, wysuszyć papierem, układać na grillu i piec w temperaturze 180 °C, około 1½ godziny, aż bakłażany zmiękną. W tym czasie rozgrzać oliwę na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Zrumienić je i dodać mielone mięso i czosnek. Udusić mięso. Posolić i popieprzyć(...)Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać 2min. Wlać wodę, przykryć i gotować około 10 min. Składniki sosu wymieszać. Upieczone bakłażany ułożyć w żaroodpornym naczyniu i faszerować mięsem. Udekorować pokrojonym na plaster pomidorem. Wlać sos i piec 20 min. Potem wsypać posiekaną pietruszkę i znowu piec 5 min. Podawać z kaszą gryczaną, makaronem lub ryżem. Dobra rada : można upiec większą liczbę bakłażanów

Tureckie Przepisy
Żeberka pieczone z warzywami 165

Chrzanić dietę - czasami człowiek ma ochotę na porządny kawał mięsa. Żeberka nadają się do tego idealnie. Ale aby nie było tak ciężko jako dodatek pyszne pieczone warzywa :) Składniki - 1 kg żeberek - 1 czerwona papryka - 2 marchewki  - 2 cebule  - por  - 500 g pieczarek  - olej  - sól, pieprz, ostra mielona papryka Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione(...)pokroić na pół i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa umyć i obrać. Paprykę pokroić w słupki, pora i cebulę w piórka, a marchewkę w talarki. Mięso, pieczarki i warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 o C i piec ok. 1 godzinę. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Kotlety mielone z piekarnika 1286

kroimy w cząstki i smarujemy lekko olejem. Obok, tak jak na zdjęciu, układamy surowe kotlety. Wstawiamy do piekarnika (zimnego), ustawiamy grilla i pieczemy w temp. 180 stopni 25-30 minut.   Skład:  0,5 kg mielonego mięsa, 1 średni surowy ziemniak, 1 średnia cebula, sól, pieprz ziołowy (pieprz, w którym nie ma liścia laurowego)… Wykonanie:  do miski włożyć(...)mięso + zetrzeć na tarce miałkiej ziemniaka i cebulkę (jeżeli sami mielimy mięso, można też zmielić cebulę) + sól + pieprz ziołowy – dokładnie wymieszać – formować rozpłaszczone kulki – układać je na lekko natłuszczonej blaszce – piec w piekarniku – 15 minut z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni – następnie – przełączyć na grilla i piec jeszcze 10-15 minut, aż kotlety będą rumiane. Jeśli wysmaży się tłuszczyk, można

Tradycyjna kuchnia inaczej
Pierś z gęsi pieczona na jabłkach 162

Gęsina na Świętego Marcina stała się już u nas tradycją :) Polecam soczystą, pyszną pierś gęsi pieczoną z jabłkami i majerankiem - połączenie może oczywiste, ale naprawdę pyszne :) Wypróbujecie koniecznie :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś gęsi z kością  (około 1 kg) 4 ząbki czosnku sól pieprz  7 łyżek otartego majeranku 3 winne jabłka PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy solankę - w dwóch litrach przegotowanej(...)czasu do czasu polewając wytworzonym sosem. Następnie zdejmujemy przykrywkę, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze przez około 20 minut.  Upieczone mięso odłączamy od kości. Piersi kroimy w plastry, podajemy z jabłkami i ulubionymi dodatkami.  Smacznego :) Inne przepisy na gęś: Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną

Moje Kuchenne Rewelacje
Rolada drobiowa nadziana indykiem z morelami 169

rolada drobiowa nadziana mięsem indyczym z morelami jest świetnym pomysłem na rodzinny obiad lub święta. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno w formie pieczeni. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa Garść suszonych moreli 200 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki Sól Pieprz Ostra(...)natką pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe mięso mielone rozkładamy na filecie z kurczaka. Na wierzchu rozkładamy pokrojone na mniejsze kawałki suszone morele. Całość zwijamy w ciasny rulon na kształt rolady. Wierzch rolady obsypujemy ostrą wędzoną papryką i czosnkiem granulowanym. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Pieczemy szczelnie zamkniętą przez 45-50 minut. Przed końcem pieczenia otwieramy folię

VioletoweKucharzenie
Pieczona szynka 149

Szynka pieczona to super pomysł na domową wędlinę. Podajemy ją z pieczywem, musztardą lub ćwikła albo ulubionym sosem na przykład tatarskim. Taka szynka jest o wiele lepsza i zdrowsza od tej sklepowej, która zawiera ileś procent mięsa. Tu mamy pewność, że jest go 100 %.czyli mamy czyste mięso bez dodatków. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
TARTA Z MIĘSEM Z INDYKA TIKKA 173

dodatku smakują chyba zawsze:) Dziś zapraszam na tartę z mięsem mielonym z indyka tikka. Pamiętajcie również o  KONKURSIE GotowaniePatki SKŁADNIKI:   400 g ciasta kruchego 300 g mięsa mielonego z indyka 2 łyżki pasty tikka masala 1 kulka mozzarelli Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka suszonej bazyli Olej do smażenia(...)pieczenia. Przekrajam na pół bo taką wielkość mam blachę. Smaruję koncentratem, doprawiam solą oraz suszoną bazylią. Mozzarellę drobno rwę i rozkładam na cieście. Następnie przekladam mięso tikka. Na koniec posypuję kukurydzą. Tarte piekę ok 20min w 180 stopniach Góra - dół. Podaję z ulubionym sosem np. Czosnkowym

Gotowanie Patki
KARKÓWKA PIECZONA W KETCHUPIE I CEBULI 100

Dziś polecam Wam przepyszną karkówkę zanurzoną w marynacie z ketchupu i cebuli, wszystko razem pieczone w piekarniku. Danie jest proste w przygotowaniu, karkówka wychodzi miękka, krucha, aromatyczna. Przyznam, że przygotowywałam już karkówkę na wiele sposobów, ale dawno nie jadłam jej w tak smacznej odsłonie.  Idealna jako danie obiadowe a także jako danie na ciepło na różnego rodzaju(...)pół, pokroić w cienkie piórka. Do miseczki wlać wodę, dodać ketchup, koncentrat pomidorowy, musztardę sarepską oraz wszystkie przyprawy, wymieszać. Na dnie naczynia żaroodpornego układać na zmianę mięso i cebulę, całość zalać przygotowanym sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 1 godziny i 20 minut pod przykryciem, następnie zdjąć pokrywkę i piec przez kolejne 10-15 minut

Zrób to smacznie
Schab w majeranku 152

Składniki: - 1kg schabu bez kości - 4 łyżki oleju - przyprawy: sól, pieprz, czosnek majeranek Przygotowanie: Mięso natrzeć olejem. Posypać przyprawami. Odstawić do lodówki na min. 3h. Piec w 160st przez ok. godzinę w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) lub w rękawie. Jeśli mięso jest już miękkie zdjąć pokrywę naczynia żaroodpornego lub rozciąć folię i podpiekać 5-10 minut. Kroić po wystudzeniu

Kulinarne blogowanie
Pieczeń wieprzowa nadziewana 116

planem i w trakcie gotowania go zmieniam od tak... Tym razem miałam przygotować pieczeń nadziewaną według przepisu z książki Jak gotować Marii Disslowej, z 1930 roku. Nadzienie przygotowałam według starej receptury, natomiast z sosem pokombinowałam. Nie dodałam pomidorów, zamiast nich dałam grzyby suszone. Mięso przygotowałam w garnku rzymskim. 1 kg mięsa wieprzowego (szynka – cienki płat, schab), 40 g słoniny(...)się mięso. Wlać wywar z grzybów oraz bulion. Oprószyć solą. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około godziny (jeśli pieczemy w garnku rzymskim to do zimnego piekarnika). Upieczone mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos zmiksować i przetrzeć przez sito. Zagotować. Można sos zagęścić mąką. zastawa

królestwo garów
UDKA W MARYNACIE MIODOWO-CHRZANOWEJ 154

chrzan, miód, zioła i czosnek przepuszczony przez praskę. Udka przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2-3h. Po danym czasie mięso przełożyć do rękawa i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w 200 stopniach C przez 1h. Pod koniec rękaw rozciąć aby mięso zarumieniło się. Do przygotowania tej potrawy użyłam Chrzanu Luksusowego firmy WSP Społem , który

Prosto i Smacznie z Anetą
KROKIETY Z MIĘSEM I KAPUSTĄ KISZONĄ 225

Pyszne i chrupiące krokiety to coś co chodziło za mną już od dłuższego czasu.Wspaniały sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu czy resztek jakiegoś pieczonego mięska.Wystarczy usmażyć naleśniki,zrobić pyszny farsz,zwinąć,panierować i usmażyć.Gotowe - wiem,wiem,trochę czasochłonne...ale jakie smaczne.Można zjeść z pyszną surówką,pysznym czerwonym barszczykiem...idealne na różnego rodzaju przyjęcia.Tym razem(...)użyłam mięsa z rosołu tj trochę kaczki i kury rosołowej oraz resztkę mięsa wieprzowego surowego,które usmażyłam. Ciasto naleśnikowe(ok 16 szt) 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 3-4 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju Jajka posolić,wymieszać z płynem.Cały czas mieszając,dodawać stopniowo mąkę.Ciasto możemy odstawić

Niespełnione zdolności kulinarne
MAŁA DYNIA – ZUCCHINA 250

Całość dusimy. W tym czasie myjemy trzy cukinie, kroimy je wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ wraz z pesteczkami. Wydrążone łódki cukinii układamy na blasze do pieczenia, a miąższ dodajemy do duszonego mięsa wraz z pokrojonymi w kostkę dwoma pomidorami. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dodać również odrobinę cukru i świeże zioła. Powstałym sosem mięsnym faszerujemy wydrążone

Bon Ton Italia

Proponowane wyszukiwania