mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:271/1172)

Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi warzywami 256

formy do pieczenia, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C. Piec przez godzinę, mieszając wszystko parę razy. Pod koniec pieczenia warzyw, rozgrzać na patelni masło klarowane. Obsmażyć polędwiczkę po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć mięso do warzyw, obłożyć kawałkami masła i dołożyć pokrojonego w ósemki pomidora i ponownie wstawić do piekarnika. Piec, tym razem już bez przykrycia

https:KKuchniaMniam
„Grzeszne” udka w majonezie i ketchupie, pycha 119

wędzonej papryki 3 płaskie łyżeczki curry sól , chilli do smaku Udka płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem i nacinamy od spodu . Czyli tak jak widać na zdjęciu , po prostu oddzielamy część mięsa od kości i rozchylamy . Nie jest to konieczne , ale ułatwia przenikanie przypraw i jedzenie Z wierzchu nacinamy do kości . W każde udko wcieramy kolejno , cukier , sól, chilli , paprykę wędzoną , curry(...)majonezem wymieszanym z ketchupem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po 2 łyżki mazidła , na sztukę z każdej strony . Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i umieszczamy w nim nasze grzeszne kawałki kurczaka . Pieczemy około 40 – 60 minut . Czas pieczenia, zależy od wielkości udek i wydajności piekarnika . pieczemy z termoobiegiem . Serwujemy na gorąco , przystrojone czerwoną cebulką , koniecznie z niezdrowymi frytkami . Jak grzeszyć

Ogrodnik w podróży
Przepis na kofty 128

Greckie kofty pojawiły się na naszym talerzu całkiem niedawno. I na pewno będą na nim częstszym gościem. Czym są kofty? W wersji greckiej to grillowany, bądź pieczony w piekarniku szaszłyk z wieprzowego mięsa mielonego. Podaje się go zazwyczaj z dipami. My podajemy go w towarzystwie sosu tzatziki, który nadaje trochę orzeźwienia i świeżości, oraz pity z oliwkami. Bardzo smaczne

Jakugotujesz.pl
Gołąbki z młodej kapusty, pieczone w piekarniku 1560

ołąbki z młodej kapusty, z mięsem i ryżem, apetycznie podrumienione, dzięki pieczeniu w piekarniku. Lubicie? Składniki gołąbków: 1 średnia młoda kapusta 200 g ryżu białego 1 kg mielonej karkówki 4 średnie cebule 4 ząbki czosnku olej (kilka łyżek) sól pieprz mielony 2 czubate łyżeczki majeranku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych liści laurowych 1/4 płaskiej łyżeczki mielonego ziela angielskiego Ponadto: 4 ziarna(...)studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, solimy do smaku i podsmażamy na oleju, do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość podsmażamy jeszcze około 2 minuty. Mięso łączymy z cebulą i ryżem. Dodajemy sól (1,5 płaskiej łyżeczki), pieprz mielony (2 płaskie łyżeczki), majeranek, mielone liście laurowe, mielone ziele angielskie. Całość dokładnie wyrabiamy. Przygotowanie kapusty i zawinięcie

Smak mojego domu
Obiad na niedzielę: Soczysty kurczak marynowany w maślance 239

sposób jak w godzinę upiec aromatycznego, soczystego kurczaka. Przepis jest bardzo prosty, nie trzeba robić jakichś wyszukanych marynat, nacierać kurczę, ani specjalnie się nim przejmować, kiedy jest już w piecu. Trzeba tylko przypilnować, żeby za bardzo spiekł z wierzchu – kiedy za nadto się przyrumieni należy go przykryć folią aluminiową. Najlepsza marynata do kurczaka Kurczak marynowany w maślance to stary(...)kurę posoloną maślanką i odstawić na noc lub na 24 godziny. Nie jest to zwykła marynata: maślanka spełnia tu podwójną rolę. Zawarty w niej kwas zmiękcza mięso, które szybciej dzięki temu się piecze. Po drugie, maślanka, która przenika w głąb kurczaka dodatkowo przyspiesza proces pieczenia, gdyż podgrzewa pieczeń od środka. Daje to ten efekt, że pieczyste jest niesamowicie soczyste, miękkie

Niedzielny kucharz
Pieczone podudzia 143

TRUDNOŚĆ: średnie     -CZAS: 1-30 min       -PORCJE: 4  Pieczone podudzia PODUDZIA 4 podudzia z kurczaka papryka słodka przyprawa do kurczaka przyprawa kucharek sól pieprz DIP 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego DODATKOWO grzanki (lub chleb do usmażenia na patelni lub w tosterze) tłuszcz do smażenia Podudzia(...)osuszyć, posolić, popieprzyć. Posypać przyprawą kucharek, przyprawą do kurczaka oraz słodką czerwoną papryką z jednej strony, po przełożeniu na patelkę także z drugiej. Na chwilę odstawić, aby przyprawy naciągnęły mięso. Na patelni rozgrzać tłuszcz i układać na niej przyprawione podudzia. Smażyć z obu stron aż będą miękkie. Zrobić dip: ketchup dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Upieczone podudzia podawać z gotowym

Gotuję Testuję
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 142

szpatułki do formowania i  przekładania chlebków na drugą stronę. Razowy chleb bez pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił.  Smacznego! — BTW całości bez dodatków(...)kcal, B 9 g, T 7 g, W 1 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 206

szpatułki do formowania i  przekładania chlebków na drugą stronę. Razowy chleb bez pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił.  Smacznego! — BTW całości bez dodatków(...)kcal, B 9 g, T 7 g, W 1 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Udka w cytrynach 170

Rewelacyjny pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad - cytrynowe udka kurczaka. Poniższe danie przygotujecie w niecałą godzinę. Podczas pieczenia poczujecie niesamowity aromat przypraw i cytryny.  Zapiekane udka są świetnie do odgrzewania, a także sprawdzą się na imprezę wśród grona znajomych. Jeżeli lubicie orientalne smaki to koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.     Składniki na 3-4 porcje: co najmniej(...)wierzchu ułożyć pokrojoną w piórka cebulę i sparzoną, pokrojoną w półplasterki cytrynę. Całość zapiekać (bez przykrycia) przez około 30-40 minut w 195 °C . Mięso musi delikatnie się przypiec.  Udka przed pieczeniem Udka po pieczeniu Pomysł na przepis z książki Pauliny i Michała Stępień "Mała wielka uczta

Ugotować
Schabowy z warzywami 165

Przepis na pieczony kotlet schabowy w pieprzu ziołowym z dodatkiem marchewki, pietruszki i czerwonej cebuli podany w wersji obiadowej z ziemniakami i sałatą masłową.  Składniki : - kotlet schabowy - 1 jajko - bułka tarta - pieprz ziołowy - koperek - marchewka - pietruszka - czerwona cebula - ziemniaki - sałata masłowa Przygotowanie : 1. Ziemniaki umyć i gotować w łupinie(...)osolonej wodzie około 25 minut. 2. Kotlet schabowy obtoczyć w jajku, następnie posypać z dwóch stron pieprzem ziołowym, koperkiem i obtoczyć w bułce tartej. 3. Mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 150   °C. 4. Zetrzeć na tarce marchewkę i pietruszkę. 5.Posiekać cebulę. 4. W połowie pieczenia kotlet schabowy posypać warzywami. 5. Obrać

Kuchenne innowacje
Pieczone piersi z gęsi w sosie żurawinowym 107

Dzisiaj prezentuję z pieczone piersi z gęsi z sosem żurawinowym. Oczywiście najlepiej smakują podane z kluskami. Można być daniem świątecznym. Podczas pieczenia gęsi, na ogół wytapia się dużo tłuszczu, warto go wykorzystać do zrobienia smalcu w słoikach, ale to już inna bajka. Składniki: Dowolna ilość piersi z gęsi ( miałam 2 pojedyncze ) Sól pieprz Garść suszonej żurawiny Żurawina(...)mąki Wykonanie: Suszoną żurawinę zalewamy niewielką ilością wody. Skórę na piersi z gęsi lekko nacinamy , całość przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni przez chwilę obsmażamy mięso. Następnie układamy w naczyniu do pieczenia, smarujemy konfiturą i dodajemy namoczoną żurawinę wraz z płynem. Pieczemy w temperaturze 190 o C przykryte folią aluminiową do miękkości ( miałam wiejską gęś, więc czas

Smaki Ewy
Szynka peklowana i pieczona 218

chęci, zachęcam do wypróbowania przepisu:) Szynka wieprzowa ( kulka) 1,20 – 1,40 kg Marynata: Około 2 l wody ( tyle żeby przykryła mięso) 2 łyżki peklosoli Główka czosnku 3- 4 liście laurowe 6-8 kulek ziela ang. Przyprawy do pieczenia: Papryka słodka Sól Pieprz mielony Tymianek Kolendra  Olej Odmierzam wodę , zalewając szynkę w naczyniu w którym będzie peklowana. Mięso wyciągam(...)mnie peklowało się tydzień. W trakcie peklowania, mięso można obracać raz dziennie. Po tym czasie, mięso wyciągam, przepłukuję pod wodą , związuję  sznurkiem( ale nie jest to konieczne) nacieram przyprawami i olejem. Wkładam do rękawa i piekę  w   180 st.C około półtorej godziny. Rękaw nakłuwam wykałaczką z wierzchu.  Po upieczeniu rozcinam rękaw i pozostawiam szynkę

Takie tam pichcenie
Kotlety schabowe zapiekane z mozzarellą 168

bułce tartej.  Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor.  Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim usmażone kotlety.  Na każdy kawałek mięsa nakładamy plaster sera. Wierzch posypujemy ostrą papryką i ziołami prowansalskimi. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy z termoobiegiem przez 10 minut

Qchnia po prostu
Nadziewane ćwiartki z kurczaka 170

alternatywę dla roladek z kurczaka. Nadziewane ćwiartki! Są super! Dosłownie - po pierwsze mięso wychodzi niesamowicie soczyste, po drugie nie rozlatuje się podczas zwijania i pieczenia, a po trzecie udka są kilka razy tańsze niż filety. :) Mięso z udek jest naszym zdaniem niedoceniane. Większość stawia na filety, bo są pozornie prostsze do obróbki. Jednak wcale nie tak łatwo przygotować dobre(...)termoobiegiem lub 190 funkcja góra/dół. Frytki rozsypujemy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Kurczaka wstawiamy o półkę niżej. Frytki co jakiś czas mieszamy. Po 30 minutach pieczenia zamieniamy je miejscami z udkami i ściągamy folię, aby płyn wyparował. Pieczemy jeszcze 15 - 20 minut. Jeśli frytki będą gotowe szybciej możemy je wyjąc i przykryć, aby nie wystygły

Kuchnia od dwojga
Kurczak na butelce 341

ząbki pokrojonego czosnku włożyć też do środka, pozostawić kurczaka w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę Po tym czasie nałożyć mięso na umytą, pozbawioną etykiet butelkę z piwem ( po otwarciu odlewamy szklankę piwa) Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 170-180 *C około(...)trakcie pieczenia polewamy ostrożnie mięsko z wierzchu pozostawionym piwem Ja do naczynia dodałam również cienko pokrojoną marchew, a w trakcie gdy polewałam mięso piwem dodałam również ziemniaki, cebulę i kapustę włoską w plastrach (w trakcie pieczenia można je przemieszać kilka razy, ostrożnie, bo kurczak gorący ). Moje uwagi : Kurczak nie powinien być większy niż 1,5 kg, inaczej jest problem

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania