mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:278/1172)

Pyszna karkówka z miodem i pysznym sosem 298

obłożyć obsmażoną cebulką. Na patelnię wlać około szklanki wody, zagotować i wymieszać. Wszystko z patelni musi się wymieszać. Doprawić do smaku i wylać wszystko do mięsa. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 C i piec 1,30 minut. Sprawdzić zawsze czy jest wystarczająco miękkie dla Was. Drugi to na patelnię położyć obsmażone mięso i cebulę, wlać wodę, wymieszać, zagotować

Kuchnia Pokoleń
PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU 196

Wspaniałe jako dodatek do mięs i ryb, ale również wyśmienite... Artykuł PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kurczak z cytrynowym ryżem 159

Takie dania bardzo lubię. Wszystko w jednym garnku! Tym razem nie wolnowar, ale też bardzo wygodnie bo wszystko w piecu. Warto kupić kurczaka dobrej jakości. Odrobinę zmieniłam przepis (oryginalny  tutaj  ), dodając kiszoną cytrynę, którą akurat miałam w lodówce. Nie jest to konieczne, ale świetnie podkręca smak. Mój kurczak spędził w piekarniku nieco więcej czasu niż przewidywał przepis(...)Ponieważ płynu jest sporo mięso może się w nim zanurzyć.  Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na  35 minut. Po tym czasie pokrywkę zdjąć, mięso wyciągnąć na wierzch ryżu i piec jeszcze ok 10 minut - tak długo aż kurczak będzie upieczony, ryż miękki, i cały płyn wchłonięty. Można dodatkowo włączyć dopiekanie od  góry o ile nasz piekarnik

Stare Gary
Podudzia kurczaka z bulgurem zapiekane w aromatycznej glazurze i "Jezioro szczęścia" 162

Wysokie temperatury nie sprzyjają gotowaniu i staniu przy kuchence czy płycie. Dlatego ja wybieram pieczenie całej potrawy w jednej formie. Danie jest bardziej aromatyczne i oszczędza czas. Aromat oczywiście zależy od użytych przypraw, których u mnie jest sporo, bo wydaje mi się to konieczne w przypadku kurczaka. Składniki (3-6 porcji): 200 ml kaszy bulgur cebula 6 podudzi kurczaka(...)formy do zapiekania. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozłożyć na kaszy. Na cebuli ułożyć podudzia. Keczup wymieszać z miodem i piwem. Gęsty płyn wylać na mięso. Całość włożyć do rękawa do pieczenia lub przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 220 stopni C. przez 35 minut w rękawie, a potem jeszcze 10 minut po zdjęciu rękawa.  Jeśli masz ciekawy

Weekendy w domu i ogrodzie
Greckie kofty z sosem tzatziki 166

wcześniej i tylko wstawić do piekarnika jak przyjdą goście,lub na bieżąco  grillować, każdy sposób jest dobry,należy tylko pamiętać ,żeby nie piec ich za długo ,żeby nie były suche-polecam Składniki: 600 g mielonego mięsa wołowego 1 mała cebula 2 -3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano świeżo(...)nabijać na patyczki do szaszłyków.Grillować na rozgrzanej patelni lub grillu po ok 2-3 min z każdej strony,jeśli pieczecie w piekarniku to w 180 stopniach rzez ok 10-15 min-uważajcie żeby nie wysuszyć za bardzo mięsa. Przygotowujemy sos-ogórka myjemy dokładnie i ze skórką trzemy  na tarce o drobnych oczkach,następnie odciskamy z nadmiaru wody ,następnie

Swojskie jedzonko
Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem - błyskawiczne do przygotowania 300

barszczu. Poniższe paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. Świetnie smakują podane na ciepło. Zachęcam do pieczenia.   Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego (275 g) 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1,5 łyżki sosu sojowego  2 jajka (1 do mięsa i 1 do roztrzepania) 2 łyżki bułki tartej(...)łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki cząbru odrobina soli pieprz do dekoracji sezam mak Czerstwą bułkę zalać wrzącą wodą. Odstawić na kilka minut. Do mielonego mięsa wbić jajko, wsypać bułkę tartą i przyprawy (odrobinę soli, pieprz, cząber i majeranek). Na sam koniec wlać sos sojowy i dodać miękką (ewentualnie odsączoną z nadmiaru wody) bułkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Ewentualnie za pomocą

Ugotować
Bułki z mięsem, bakłażanem i cukinią 98

Odstawiamy na blach\u0119 wy\u0142o\u017con\u0105 papierem do pieczenia na 30 min.\r","Smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem i czarnuszk\u0105.\r","Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.\r"]} Drukuj Bułki z mięsem, bakłażanem i cukinią Składniki Nadzienie 1 duża cebula 350 g mięsa wołowego mielonego 1 puszka pokrojonych pomidorów lub 4 duże pomidory świeże 1 średnia(...)składamy jak krokiety. Odstawiamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na 30 min. Smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem i czarnuszką. Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/bulki-miesem-baklazanem-cukinia/ MieszamWGarnku   Zapisz Artykuł Bułki z mięsem, bakłażanem i cukinią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Polędwiczka wieprzowa z kurkami i musem jabłkowo-chrzanowym 138

Polędwiczkę dokładnie obtoczyć w marynacie i odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i położyć polędwiczkę. Obsmażyć ją ze wszystkich stron. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, położyć obsmażone mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180°C na 20-25 minut. Kurki oczyścić i umyć, większe pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i wrzucić kurki

Oryginalny smak
Muflon pieczony w winie 105

zasadzie każde mięso smakuje dobrze, jeśli przez kilka godzin pieczemy je powoli w winie. Przesiąka powoli aromatem wina i przypraw, nie wysusza się, więc staje się miękkie i kruche. Przy lekkim nakłuciu zaczyna rozpadać się wzdłuż włókien. To mój uubiony sposób na nietypowe mięsa, bo sprawdza się zawsze. Muflon w smaku podobny jest najbardziej do baraniny z wyraźnym posmakiem dziczyzny

Milion Smaków
3 pomysły na marynatę do skrzydełek (z piekarnika lub grilla) 144

Dobrze przygotowana marynata decyduje o smaku mięsa oraz sprawia, że szybko kruszeje, przez co skraca się czas pieczenia. Odpowiednio dobrany zestaw przypraw, warzyw i dodatków to gwarancja kulinarnego sukcesu. Drugim elementem jest czas marynowania. Przeważnie trwa on od 12 do 24 godzin, jednak istnieje sposób na znaczne skrócenie tego czasu dzięki czemu nasze ulubione skrzydełka przygotujemy bardzo szybko. Jaki? Polecam(...)dosłownie do kilku minut. Tym samym dania, które dotychczas wydawały się Wam czasochłonne będziecie mogli przygotować w o wiele krótszym czasie. Poniżej znajdziecie 3 pomysły na pyszne marynaty do mięs oraz wskazówki na ich przygotowanie. 3 pomysły na marynatę do skrzydełek (z piekarnika lub grilla) W moim domu królują przede wszystkim dania z drobiem. Dobrze zamarynowany kurczak, to podstawa sukcesu

Słodkie okruszki
Kurczak w paprykowym sosie 146

bardziej miękkie i rozpływające się w ustach). Podsmażamy na oleju, doprawiając słodką czerwoną papryką, czosnkiem granulowanym, solą ziołową i pieprzem. Mieszamy, aby przyprawy pokryły całe mięso. Podsmażamy jeszcze chwilę, następnie dodajemy pastę z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami. Mieszamy, ustawiamy zastawiamy pod przykryciem na małym ogniu. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę obie papryki i po chwili(...)dolewamy wodę. Zostawiamy dalej pod przykryciem aż nasze mięso będzie mięciutkie (co jakiś czas mieszamy). Smacznego

Słodkie okruszki
Zdrowa sałatka „ryżowa” – bez ryżu:) 140

cebula 2-3 łyżki mieszanki oleju rzepakowego z dodatkiem oliwy z oliwek Wielkopolski sól, pieprz szczypta kurkumy szczypta słodkiej mielonej papryki szczypta ostrej mielonej papryki większa szczypta oregano 1/2 pieczonego buraka 1/4 op. sera feta pestki dyni lub słonecznika 2-3 duże garści rukoli Sos: 3-4 łyżki jogurtu greckiego 2-3 łyżki posiekanego koperku 2-3 łyżki posiekanej(...)zioła, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Sałatkę podajemy z sosem. Sałatkę możemy zjeść jako samodzielne danie lub wykorzystać ją jako dodatek do mięsa. Ja podałam ją razem z pieczonymi drobiowymi muffinami. Prawda, że wyszło z lekka „restauracyjnie”?;) www.olejkonwenanse.pl #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski

Smaki Na Talerzu
Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i rodzynkami czyli Niedzielne Mielenie odc.40 174

teściowa. Ja popełniłam je dwa razy w życiu.  Pierwsza próba była nie udana i kapusta strasznie twarda, druga... miała miejsce w ubiegły weekend.  Pieczone gołąbki z pysznym sosem, napakowane mięsem, kaszą i rodzynkami nie mogły być niesmaczne!  Jedyne zastrzeżenie jakie miałam to mało sosu, ale to następnym razem łatwo naprawić.  Przepis z książki "kuchnia(...)polska wg Karola Okrasy". Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i rodzynkami  gołąbki: 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kosteczkę 1 posiekana cebul;a 2 posiekane ząbki czosnku 3 łyżki rodzynek 3 łyżki octu jabłkowego 500 g mielonej łopatki wieprzowej 200 g niepalonej kaszy gryczanej, ugotowanej 1 łyżka gorczycy sól, pieprz 10 liści kapusty włoskiej sos: wg mnie powinno być

Dzieje kuchennej Wiewióry
Książęce przepiórki z białym sosem 87

Książęce przepiórki z białym sosem Mięso przepiórek jak od dawna wiadomo jest niesamowicie zdrowe . Dietetycy zalecają zwiększenie jego spożycia . Do tego wszystkiego jest niesamowicie smaczne i delikatne . Teraz pewnie wielu dopowiedziało sobie: ” i dość drogie ” Nie musi tak być , każdy kto ma choćby balkon lub mały tunel foliowy jak w moim przypadku może pokusić się o malutką hodowlę(...)przepiórek Przepiórki oczyszczamy dokładnie , płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem . Nacieramy tuszki czosnkiem , solą i pieprzem . Pod skórę na piersiach upychamy dość grube plastry masła . Resztę masła rozprowadzamy po blaszce do pieczenia i układamy na nim przepiórki , podlewamy winem. Wstawiamy do nagrzanego do 170 C piekarnika i zapiekamy około 20 – 25 minut w zależności od wielkości przepiórek . W momencie kiedy skórka

Ogrodnik w podróży
Kurczak ziołowy na warzywach z pęczakiem 128

pieczone z pęczakiem podane, to z pewnością rodzinne smaczne danie. Przyprawy, zioła sami komponujemy i kurczaka nimi oklepujemy.  Warzywa mieszamy, na nich kurczaka układamy. Wg sposobu pieczemy, w między czasie pęczak gotujemy, który na końcu z warzywami mieszamy i z pełnym aromatu kurczakiem zjadamy. Skórka kurczaka dzięki takiemu pieczeniu, idealnie chrupie na całości,  a mięso(...)wędzoną i słodką, całość rozcieramy w moździerzu.   Kurczaka wyciągamy z wody, suszymy papierowym ręcznikiem i dokładnie nacieramy cytryną. Następnie wklepujemy przygotowaną mieszankę przypraw. Kurczaka wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końce i wkładamy do lodówki na ok. 4 godz., można na całą noc. Kurczaka wyciągamy z worka, przecinamy wzdłuż mostka i spłaszczamy. Do prostokątnej brytfanny do pieczenia (np. 30/25

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania