Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i rodzynkami czyli Niedzielne Mielenie odc.40

Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i rodzynkami czyli Niedzielne Mielenie odc.40

Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i rodzynkami czyli Niedzielne Mielenie odc.40

Mistrzostwo świata w gołąbkach ma moja teściowa. Ja popełniłam je dwa razy w życiu.  Pierwsza próba była nie udana i kapusta strasznie twarda, druga... miała miejsce w ubiegły weekend.  Pieczone gołąbki z pysznym sosem, napakowane mięsem, kaszą i rodzynkami nie mogły być niesmaczne!  Jedyne zastrzeżenie jakie miałam to mało sosu, ale to następnym razem łatwo naprawić.  Przepis z książki "kuchnia polska wg Karola Okrasy". Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i rodzynkami  gołąbki: 150 g wędzonego bocz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, kasza, sosy, boczek, kapustą, mielone, kasza gryczana, pieczywo, mięso, chleb, wieprzowina, zupa pomidorowa, mięsa pieczone, mięso mielone, sos pomidorowy, pieczeń z mięsa mielonego, pieczony boczek, sos mięsny, chleb z ziarnami, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.