Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny
Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny
Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny podany z pielmieniami smakuje obłędnie. Właśnie podczas warsztatów kulinarnych w restauracji Villa Intrata w Wilanowie miałam okazję próbować go po raz pierwszy. Rosół zaliczany jest do polskich dań narodowych. Nazwa wywodzi się najprawdopodobniej od słowa "rozsolić", gdyż w dawnych czasach mięso było suszone lub konserwowane ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
rosół, kurczak, kurczak pieczony, wołowina, mięso, ciasto, kapustą, śliwka, zupa, sałatki, sałatka, mielone, shoarma, makaron, piernik, makarony, świąteczne przepisy, mięsa pieczone, kurczak z warzywami, potrawy z kurczaka, kurczak z makaronem, sałatka z kurczakiem, ciasto ze śliwką, mięso mielone, dania z makaronem, mielone z warzywami, salatka z makaronem, sałatka z kurczakiem i makaronem, zupa z mięsem mielonym
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz