Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny

Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny

Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny

Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny  Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny podany z pielmieniami smakuje obłędnie. Właśnie podczas warsztatów kulinarnych w restauracji Villa Intrata w Wilanowie miałam okazję próbować go po raz pierwszy. Rosół zaliczany jest do polskich dań narodowych. Nazwa wywodzi się najprawdopodobniej od słowa "rozsolić", gdyż w dawnych czasach mięso było suszone lub konserwowane ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, kurczak, kurczak pieczony, wołowina, mięso, ciasto, kapustą, śliwka, zupa, sałatki, sałatka, mielone, shoarma, makaron, piernik, makarony, świąteczne przepisy, mięsa pieczone, kurczak z warzywami, potrawy z kurczaka, kurczak z makaronem, sałatka z kurczakiem, ciasto ze śliwką, mięso mielone, dania z makaronem, mielone z warzywami, salatka z makaronem, sałatka z kurczakiem i makaronem, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.