Obiad na niedzielę: Soczysty kurczak marynowany w maślance

Obiad na niedzielę: Soczysty kurczak marynowany w maślance

Obiad na niedzielę: Soczysty kurczak marynowany w maślance

Najprostsza marynata jaką sobie można wyobrazić: litr maślanki i 2 łyżki soli. Tylko tyle wystarczy, żeby upiec niesamowicie miękkiego i soczystego kurczaka o rumianej i chrupiącej skórce. Ważna jest też sposób pieczenia kurczaka, dzięki któremu i udka i piersi pieką się w tym samym tempie. Czas przygotowania: Marynowanie całą noc Czas pieczenia : 1 godz 10 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 3-4 Jeśli masz problem z pieczeniem drobiu, nie wiesz jak zamarynować kurczaka, jak długo piec i w jakiej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, kurczak pieczony, piersi, pierś, sosy, obiad, udka , mięso, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, pieczone udka, udka z kurczaka, mięsa pieczone, pierś w marynacie, mięso na obiad, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.