Przepis na : obiad
Kuchenny fikus prawie dogorywał. Opadł i zmizerniał. Ale dałam mu szansę. Dziś zaczyna wracać do życia. Nie żałuję, że go zostawiłam, choć bardziej swym wyglądem straszył niż zdobił. Może poczuł wiosnę. Na zdjęciu w tle to liście kaffiru, inaczej „cytrus pofałdowany”, liść z indonezyjskiego drzewka limonkowego. Potrawom nadaje egzotyczny, orzeźwiający, cytrusowy aromat. Liście te wykorzystałam do wzbogacenia smaku mojego obiadu, który z prostego dania przerodził się w naprawdę wykwintną ucztę. Indy... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!