Udziec z indyka z pomarańczami, tymiankiem i liśćmi kaffiru, czyli naprawdę dobry obiad

Udziec z indyka z pomarańczami, tymiankiem i liśćmi kaffiru, czyli naprawdę dobry obiad

Udziec z indyka z pomarańczami, tymiankiem i liśćmi kaffiru, czyli naprawdę dobry obiad

Przepis na : obiad

Kuchenny fikus prawie dogorywał. Opadł i zmizerniał. Ale dałam mu szansę. Dziś zaczyna wracać do życia. Nie żałuję, że go zostawiłam, choć bardziej swym wyglądem straszył niż zdobił. Może poczuł wiosnę. Na zdjęciu w tle to liście kaffiru, inaczej „cytrus pofałdowany”, liść z indonezyjskiego drzewka limonkowego. Potrawom nadaje egzotyczny, orzeźwiający, cytrusowy aromat. Liście te wykorzystałam do wzbogacenia smaku mojego obiadu, który z prostego dania przerodził się w naprawdę wykwintną ucztę. Indy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, obiad, papryka, indyk, prosty obiad, mięsa pieczone, mięso na obiad

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.