masa z galaretki - 1018 przepisów (strona:18/68)

Ciasto Shrek 336

idealne na upały za sprawą orzeźwiającej galaretki agrestowej. Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Masa budyniowa : * 900ml soku przecierowego zielonego * 3 budynie(...)delicje. Schłodzić. Masa śmietanowa : * 2 kremówki po 200ml * 2 łyżeczki żelatyny * dodatkowo : 2 galaretki agrestowe Przygotowanie : Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę wylać na ciasto. Schłodzić. Galaretki rozpuścić. Najlepiej w dwóch szklankach wrzątku, przestudzić. Tężejącą wylać na ciasto. Ciasto schłodzić, kroić w kostkę

Magiczne Życie Marty
Ciasto z budyniem i jagodami 326

upiec pyszna tartę , gdzie krem jest na bazie budyniu i cała tarta zalana jest galaretką brzoskwiniową. Spód ciasta jest bardzo maślany w smaku i kruchy.W połączeniu z masa budyniową , jagodami i galaretką tworzą niesamowity duet. Foremka o średnicy : 28 cm Czas pieczenia w sumie : ok. 40 minut   Składniki: 200 g mąki 60 g cukru 250 g masła 1 jajko(...)składnik ominęłam.) Krem należy zmiksowac ze 100 g pokrojonego na kawałki masła.Składniki utrzec na gładką masę . Tak przygoptowany krem rozsmarowac na upieczonym i ostudzonym spodzie.5. Wierzch ciasta opruszyc wiórkami kokosowymi. Jagody umyc i wyłożyc na krem. Galaretkę przygotowac według opisu na opakowaniu i tężejącą wylac na wierzch tarty. Ciasto wstawic na ok. 4 godz. do lodówki do całkowitego stężenia

Słodkości i nie tylko
Tort malinowy 380

galaretki ostygną, ale będą jeszcze płynne, szykujemy kremy – zaczynając od malinowego. Ubijamy 500ml schłodzonej śmietanki, dalej ubijając dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy dodając wystudzoną, ale płynną galaretkę malinową. Z galaretki cytrynowej odlewamy do miseczki ok. 1/3, dolewamy tyle samo zimnej, przegotowanej wody. Pierwszy blat, który będzie spodem tortu, najlepiej przy użyciu pędzla(...)posmarować boki tortu. Kładziemy trzeci blat. Przygotowujemy drugi krem, z galaretką cytrynową. Ubijamy 400ml śmietanki, dalej ubijając dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy dodając wystudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę cytrynową. Trzeci blat nasączamy i nakładamy krem cytrynowy już na całą powierzchnię tortu, włącznie z bokami i wygładzamy szerokim nożem. Boki posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi

mojewypiekiinietylko
Jogurtowiec z galaretką 414

wyszło proste , skromne , pyszne … a cały urok  właśnie w fioletowym pokryciu!Świetnie orzeźwia! SKŁADNIKI:( na formę keksową )MASA:- jogurt naturalny – 300 g- śmietana 18% kwaśna – 150 g- żelatyna – 2 łyżki- cukier puder – ok. 80 g- galaretka ametystowa ( Wodzisław ) – 1 op.BISZKOPT:- jajko – 1 szt- mąka – 1 łyżka- cukier – 1 łyżka- proszek(...)MASA: W misce rozrabiamy śmietanę z jogurtem. Dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Wszystko razem dokładnie! miksujemy. Wylewamy na upieczony biszkopt, wygładzamy, wkładamy do lodówki.Na zastygniętą masę wylewamy lekko tężejącą galaretkę. Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny.Smacznego

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z truskawkami 156

wierzchu, a takiego poszukiwałam. Efekt końcowy - pusta blacha do umycia :)  Składniki na spód  170 g ciastek kruchych 70 g masła masa 500 g twarogu (użyłam półtłustego) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 400 kram truskawek świeżych 300 ml śmietany kremówki 30 % Sposób przygotowania(...)tortownicy (moja ma 25 cm średnicy) wyłożyć pokruszonymi ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i dać tortownicę do lodówki. Twaróg wymieszać blenderem aż powstanie gładka masa, dodać cukry i przez chwilę jeszcze zmiksować. Galaretkę razem z żelatyną wsypać do wrzącej wody (250 ml), dokładnie rozpuścić, przelać do miseczki i wstawić do zimnej wody. Truskawki zmiksować i dodać do ostudzonej galaretki

pink envelope
Przepisy na słodkości 2202

zdjęciu: Oczy CarycyCIASTA I TORTYApple bread Babka drożdżowaBabka kajmakowaBabka kawowa Babka pomarańczowa na białkach Babka z makiem na białkach Bananowiec bez pieczenia Biszkopt z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietanąBiszkopt z masą budyniowo-galaretkową z owocami  Brazylianka Brownie piernikowe Chlebek bananowyChlebek watykański - ciasto szczęścia Ciasto 3BitCiasto balowe Ciasto BountyCiasto cappuccino Ciasto chałwoweCiasto Cielaczek Ciasto Cygańskie ścieżkiCiasto czekoladowe(...)rabarbarem Ciasto z rabarbarem II Ciasto z rabarbarem i budyniemCiasto z rabarbarem i budyniową piankąCiasto z truskawkami i pianką Drożdżowy mazurek królewskiFale Dunaju z galaretką  Fale Dunaju z jabłkami, makiem i masą serową Fale Dunaju z wiśniamiJabłecznikJabłecznik hiszpańskiJabłecznik słonecznyJabłecznik z różową piankąKilimandżaro  Kokietka Kora orzechowa KrólewiecKrólewiec z jabłkami Kwitnący tulipanMakowiec drożdżowy Marysieńka Miodownik z masą grysikowąNapoleonka

Kuchnia domowa Ani
127. Ciasto Czarny Las 165

kleszcze, dziś w nagrodę delektuję się pysznym, leśnym ciastem. Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jagodowa: 1 litr jagód 2 budynie śmietankowe 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok. 2/3 szklanki cukru sok z 1 cytryny Wierzch: ciastka pepitki, cukier puder Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie dodać żółtka(...)dodać cukier i sok z cytryny. Ilość cukru to sprawa indywidualna i zależy od samej słodkości jagód. Budynie rozpuścić w 3/4 szklance wody, tak samo galaretki, też w 3/4 szklanki wrzątku. Do gotującej masy jagodowej dodać budynie, mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i dodać galaretki. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Biszkopt zwilżyć wodą, może być z dodatkiem soku

Jadło i czytadło
Tort Wenus 153

dość popularny sernik na zimno Wenus dzisiaj w roli tortu urodzinowego. Ciasto: Jasny biszkopt z 6 jajek + ciemny kakaowy z 4 jajek (wg dowolnego przepisu) Masa serowa: 50 dag białego sera 4 opakowania galaretki cytrynowej 5 szklanek gorącej wody 1 litr śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)dżem brzoskwiniowy Galaretki rozpuścić (w 5 szklankach wody) i mocno schłodzić. Ser zmielić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać ser, zmiksować. Nie przerywając miksowania wlewać stopniowo tężejącą galaretkę. W razie potrzeby masę schłodzić, aby zaczęła gęstnieć. Jasny biszkopt przeciąć na dwa blaty. Każdy krążek ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym (ja o tym zapomniałam). Ciasto przekładać w tortownicy tężejącą masą. Na wierzch

Praktyczna pl
Tarta wieloowocowa 157

się skuszę na taką tartę ale zobaczymy:) Składniki: 300 g herbatników 1 1/2 kostki margaryny budyń waniliowy galaretka owocowa pomarańcza mandarynka ananas z puszki Wykonanie: Herbatniki łamiemy i miksujemy na puch. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i mieszamy z połamanymi herbatnikami. Gotową masę wykładamy na spód i brzegi tortownicy. Pieczemy około 20 minut(...)stopniach. Gotujemy budyń z godnie z instrukcją na opakowaniu a potem studzimy go. Gotowy budyń miksujemy z kostką margaryny. Masę wykładamy na wierzch upieczonego ciasta. Na masę układamy owoce. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i  gdy lekko stężeje to wykładamy na ciasto. Całe wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto z pianek JoJo 522

pyszny deser na bazie dobrze wszystkim znanych pianek :) Przygotowałam go na spodzie z herbatników, z dodatkiem jagód i galaretki o smaku owoców leśnych. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 100 g herbatników, drobno pokruszonych 70 g roztopionego masła Składniki na masę piankową: 70 g pianek JoJo 250 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 2 łyżeczki cukru 1 czubata łyżeczka żelatyny(...)zacznie tężeć. Wylewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. 3. Galaretkę przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Na masę piankową delikatnie wysypujemy owoce, a następnie wlewamy tężejącą galaretkę. Ponownie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

My Culinary Art
Deser truskawkowo- różany 163

stężenia. Stężoną galaretkę kroję w kostkę. Jogurt naturalny mieszam z konfiturą różaną. Truskawki obieram z szypułek. 2. Herbatniki kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie nakładam porcję masy jogurtowej, porcje galaretki oraz truskawki. Deser podaję schłodzony. Do przygotowania deseru użyłam konfitury  "NASZE DOMOWE Płatki róż ", którą otrzymałam do testowania od sklepu  Premium Rosa . Serdecznie zapraszam do sklepu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wykwintny truskawkowiec 132

wykwintny tuskawkowiec' Składniki: * biszkopt (na blachę o wymiarach 27x27cm): - 50g masła - 4 jajka - 0,5 szklanki cukru - 3/4 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * masa: - 500g świeżych truskawek - 2 galaretki truskawkowe - 1 szklanka wrzątku Masło rozpuścić i wystudzić. Oddzielić białka od żółtek. Białko ubić na sztywno, pod koniec dodawać stopniowo cukier. Nie przerywając miksowania, dodawać po jednym żółtku. Następnie(...)suchego patyczka". Po wyjęciu biszkoptu z piekarnika, biszkopt przełożyć (razem z papierem)  do keksówki i delikatnie docisnąć brzegi. Wystudzić. W między czasie przygotować masę truskawkową. Połowę truskawek zmiksować w blenderze. Obie galaretki rozpuścić w szklance wrzątku. Wystudzić. Dodać mus z truskawek. Odstawić do lekkiego stężenia (jest to bardzo ważne, ponieważ inaczej galaretka nam wsiąknie w biszkopt!). Pozostałe truskawki ułożyć

CookYourself
Kostka malinowo - serowa DZIEŃ BABCI I DZIADKA 330

serników * 2 śmietany kremówki  * szklanka cukru pudru * pół kilograma malin * 2 galaretki malinowe  Przygotowanie : Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną. Dodać pokruszone płatki i wylać masę na spód foremki. Odstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wody. Zimne kremówki ubić z cukrem pudrem. Serek zmiksować z rozpuszczoną galaretką, dodać maliny i kremówkę. Zmiksować i wylać masę na czekoladowy

Magiczne Życie Marty
Ciasto z masą jabłkową 270

własną  inwencję przy pieczeniu. Dzisiaj skrzętnie wszystko dokumentowałam. Czego potrzebujemy: Biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku  do pieczenia Masa jabłkowa: 5- 6  jabłek 2 galaretki (dowolne ja dałam cytrynowe) 75 0ml wody Masa: 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 aromat waniliowy WYKONANIE: Białka(...)proszek, wymieszać delikatnie. Piec w prostokątnej formie ok 25 min w 180 C.Ostudzić. Masa biszkoptowa, już gotowa do pieczenia Jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać 750 ml wody i dusić na małym ogniu.. Jak już będą miękkie dodać galaretki ostudzić. Wylać na biszkopt. Jabłka wylane na biszkopt Budyń ugotować , ostudzić. mMargarynę utrzeć z cukrem dodawać budyń, ucierać

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto z pianką i kiwi 170

zaś  biszkopt robiłam według   Moich wypieków .  Składniki biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki maki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki maki ziemniaczanej masa 100 g masła 2 szt. kisielu cytrynowego 1 szt. galaretki agrestowej 4 szt kiwi pianka 100 g śmietanki 30% 2 szt. galaretki agrestowej Sposób przygotowania biszkoptu Biszkopt - z białek ubić sztywną pianę, następnie wsypać powoli(...)kisielu dodać masło, wsypać galaretkę i mikserem wymieszać. Zostawić do wystudzenia, Pianka - galaretki ugotować w dwóch szklankach wody. Śmietankę ubić i dodać do niej tężejącą galaretkę.  Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Jedną cześć posmarować masą, położyć na niej kiwi w plasterkach i przykryć drugą częścią biszkopta. Wyłożyć pianką i udekorować również plasterkami kiwi. Schłodzić w lodówce, a później jeść

pink envelope