masa z galaretki - 1018 przepisów (strona:14/68)

Ciasto "Jajko sadzone" 217

masa piankowa nie opadła.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 C przez 25min, pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku (i wyłączonym). Składniki masa: 2 galaretki o  smaku brzoskwiniowym 400 g serka homogenizowanego 2 i pół szklanki wrzątku Dodatkowo : Brzoskwinie z puszki wraz zalewą Galaretki brzoskwiniowe zalać wrzącą wodą i rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia

W kuchennej krainie
Ciasto cytrynowe 2573

galaretka cytrynowa 1 szkl wody Lukier 4 łyżki soku z cytryny cukier puder Dodatkowo 1 galaretka cytrynowa herbatniki Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując do momentu aż uzyskamy sztywną masę. Mąkę i proszek przesiać przez sitko dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę(...)opakowaniu i pozostawić do lekkiego stężenia.  Lukier: Do soku z cytryny dodawać stopniowo cukier puder i ucierać. Do momentu uzyskania średnio lejącego lukru.  Warstwy ciasta: biszkopt masa budyniowo - cytrynowa, galaretka cytrynowa, pianka z śmietany i galaretki, herbatniki i na końcu lukier cytrynowy

Ala piecze i gotuje
sernik jogurtowy z brzoskwiniami 228

Polecam:)  Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: spód: 100 g herbatników 100 g masła masa serowa: szklanka cukru pudru 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego mały kubek jogurtu naturalnego 100 ml śmietany 30%  4 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 4 brzoskiwnie 2 galaretki brzoskiwniowe Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek. Masło rozpuszczamy na piecu i wlewamy je do pokruszonych herbatników. Mieszamy(...)mikserem. Gotową masę wylewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki aby lekko stężała. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i kroimy owoce. Gdy galaretka będzie zima to układamy na masie serowej owoce i zalewamy je galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ 436

czasie ( ok. 20 minut ) wsypujemy galaretkę i cały czas mieszając gotujemy ok. 5 minut.Odstawiamy do całkowitego! ostygnięcia i tężenia.CAŁOŚĆ:Na wystudzony biszkopt przelewamy naszą masę jabłkową, wygładzamy, wkładamy do lodówki.BITA ŚMIETANA:Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 1/3 szkl wody, odstawiamy do wystudzenia.Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec ubijania całkowicie wystudzoną galaretkę.Miksujemy do całkowitego połączenia

Ostra na Słodko
Truskawkowe pole 224

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170C, przez ok 35-40 minut.  Masa truskawkowa: 1 kg świeżych lub mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe Truskawki przekroić i włożyć do garnka, dodać 1/3 szklanki wody i chwilę poddusić pod przykryciem. Dodać suche galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę razem gotować(...)wody. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę. Wierzch ciasta: 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe przygotować wg. przepisu Przełożenie ciasta: Biszkopt, masa truskawkowa, biszkopt, masa z bitej śmietany, truskawki, zalać tężejącą galaretką. Źródło ,,ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
GALARETKOWIEC 182

cukry wanilinowe 5 łyżeczek żelatyny Z każdej galaretki odsypuję 2 łyżki zalewam to 1 szklaną  wrzącej  wody i odstawiam do  stężenia   Gdy galaretki już  stężeją, przygotowuje masę jogurtową. Żelatynę rozpuszczam w ¾ szklanki wrzątku, jogurt mieszam z cukrem wanilinowym ( w razie potrzeby można dodać cukier puder) galaretki kroję w kwadraty do daję do masy jogurtowej mieszam

RAROSSA
Tarta pomarańczowo-czekoladowa z galaretką 189

nadzienie: 250 g serka mascarpone 100 ml likieru cytrynowego skórka otarta z pomarańczy sparzonej wrzątkiem sok z połowy pomarańczy Dodatkowo: 75 g galaretki pomarańczowej 300 ml wody Ciasteczka umieszczamy w misie miksera i blendujemy do momentu, aż masa osiągnie konsystencję mokrego piasku. Dodajemy masło i ponownie miksujemy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę(...)otrzymania gładkiej masy. Wykładamy na stwardniały spód czekoladowy. Umieszczamy w lodówce na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Zostawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę serkową i wstawiamy do lodówki na całą noc. Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sernik z rabarbarem na zimno 212

rabarbarem ,  kruche ciasto rabarbarowe  i  lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem ,  ale sernika na zimno jeszcze nie robiłam. Sernik jest wyśmienity, duet słodkiej masy serowej i kwaskowej rabarbarowej galaretki jest doskonały. Inspiracja   Plate of joy .  Sernik z rabarbarem na zimno Składniki Spód: 120 g okrągłych biszkoptów 3/4 szklanki mocnej herbaty Masa serowa: 250 g mascarpone(...)powstania sztywnej masy. Na koniec wlewamy żelatynę i miksujemy, aż połączy się z masą. Masę przekładamy na biszkopty i wkładamy do lodówki. Gdy masa się zetnie wykładamy na nią tężejąca galaretkę rabarbarową i ponownie wkładamy do lodówki na 2-3 godziny

Kulinarne przygody Gatity
Tartaletki sernikowe ze śliwkami 172

ćwiartki. Na patelnię wsypujemy 3 łyżki brązowego cukru, wlewamy 3 łyżki wody, mieszamy do chwili, aż cukier się dokładnie rozpuści i masa zacznie gęstnieć. Dodajemy masło oraz pokrojone śliwki. Smażymy mieszając, aż śliwki lekko zmiękną. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Twaróg miksujemy blenderem(...)cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Do 250 ml śmietany dodajemy 4 łyżki mleka w proszku, ubijamy. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Zimną, tężejącą, ale jeszcze płynną  galaretkę dodajemy, stopniowo, do masy serowej i ponownie mieszamy. Masę nakładamy na wystudzone tartaletki przy użyciu worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki (13). Wstawiamy do stężenia do lodówki. Przed podaniem, wyjmujemy wcześniej

mojewypiekiinietylko
Ptasie mleczko z musem z mango 328

cukru pudru, 16-20 podłużnych biszkoptów, 1 mała filiżanka kawy, 2 łyżki rumu. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijać, a pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie dodać tężejącą galaretkę kiwi i wymieszać. Masa z mango: Mango z puszki odsączyć z zalewy i zmiksować. Galaretkę ananasową rozpuścić, przestudzić i dodać do musu z mango. Kawę wymieszać z rumem. Każdego biszkopta krótko moczyć

Delicious Titbits
Biszkoptowe z serem i galaretką 206

serem i galaretką SKŁADNIKI: Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszek do pieczenia tłuszcz do formy MASA SEROWA 1 kg serka waniliowego homogenizowanego 20 g żelatyny 1 opak biszkopty 2 opak galaretka truskawkowa truskawki PRZYGOTOWANIE: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodać(...)niewielkiej ilości gotowanej wody, ostudzić. Serek przełożyć do miski, dodać żelatynę , dokładnie zmiksować. Na blasze ułożyć biszkopty, wylać masę serową, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie na masie położyć biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę . Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego

Kuchnia Danusi
Biszkopt z jabłkami i pianką 166

skondensowanego.. Biszkopt: 4 jajka ½ szkl. mąki pszennej ½ szkl.mąki ziemniaczanej ¾ szkl. cukru 2 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 łyżka masła 1 galaretka Ptasie mleczko: 1 galaretka 1 szkl.wody 1 szkl.mleka skondensowanego Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując(...)żyć , dodać masło i galaretkę [ suchą -bez rozrabiania].Wymieszać , lekko przestudzić i wyłożyć na jeden placek biszkoptu.Galaretkę rozrobić w 1 szkl.wody.Mleko skondensowane ubić, pod koniec dodając tężejącą galaretkę .Wyłożyć na masę jabłkową .Przykryć drugim plackiem biszkoptowym i odstawić do stężenia mas.Dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Adwokatowiec z truskawkami 728

składniki* paczka podłużnych biszkoptów* 500 ml śmietany kremówki* 1 szklanka adwokata* 2 opakowania bitej śmietany w proszku* 6 łyżeczek żelatyny* likier truskawkowy lub malinowy* truskawki* galaretka truskawkowa lub leśnaSposób wykonaniaŻelatynę namoczyć w 1/3 szklanki przegotowanej zimnej wody, a następnie rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Przygotować kwadratową tortownicę.Biszkopty moczyć w likierze najpierw wierzch, spód i znów wierzch biszkopta i układać(...)wymieszać.Wylać część masy na biszkopty, ułożyć truskawki, a następnie wylać resztę masy, wyrównać i wstawić do lodówki do stężenia.Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i zimną galaretkę wylać na masę adwokatową.Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia

Mix smaku
1436. Ciasto "arbuzowe" z migdałowym spodem 224

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia.Przełożyć do blendera , dodać jogurt , cukier i zmiksować.Masę połączyć z żelatyną - wlewać powoli ciągle mieszając.Dodać pokrojone galaretki i znów wymieszać.Masę przelać na upieczony i ostudzony spód z ciasta kruchego.Zalać tężejącą galaretką i odstawić do zastygnięcia

Moje domowe kucharzenie
Waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 189

żelatyny Odlewamy sok brzoskwiniowy i dolewamy do niego wody, tak by było około 800ml i zagotowujemy. Następnie wsypujemy galaretki i żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Gotową galaretkę odstawiamy do ostygnięcia. Masa serowa: 1kg twarogu waniliowego (lub ser homogenizowany wymieszany z 2 łyżeczkami cukru waniliowego) 6 łyżeczek żelatyny 6 łyżek wody Żelatynę wsypujemy do kubka i zalewamy zimną, przegotowaną wodą(...)później łatwiej pokroić. Resztę kremu przekładamy do szprycy lub mocnego woreczka i tworzymy burty. Najlepiej zrobić dwie warstwy, jedna na drugiej, by zmieściło się więcej galaretki. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, by masa dobrze stwardniała (30 minut do godziny). Na wystudzone ciasto kroimy plasterki brzoskwiń, a następnie powoli zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, by galaretka stwardniała. Dobrze

Smakowy Raj