masa z galaretki - 1018 przepisów (strona:10/68)

Sernik marmurek na zimno 170

opak śmietana 18%- 400 ml bita śmietana - 1 opak cukier - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka  PRZYGOTOWANIE: Galaretki każdą oddzielnie rozpuścić w jeden szklance gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Ser przecisnąć przez praskę, dodać śmietanę i cukier, zmiksować blenderem. Do zmiksowanej masy dodać bitą śmietanę(...)ubić na sztywno. Następnie do masy dodawać po łyżce cytrynowej galaretki z jednej szklanki, zmiksować. Odłożyć 4 łyżki masy, resztę masy podzielić na 4 części. Każdą część masy zmiksować z inną galaretką, ostatnią zmiksować z kakao, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować, pokroić w plasterki. Na dnie tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć odłożoną

Kuchnia Danusi
Sernik na zimno z truskawkami 164

słodkie można dodać więcej) kilka truskawek na spód Na wierzch: 2 galaretki truskawkowe 0,5 kg truskawek WYKONANIE: Tortownica ok 25 cm. Układamy na spodzie okrągłe biszkopty. Przygotowujemy masę serową. 2 galaretki  rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy, by lekko stężała. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami ser. Na koniec, dodajemy lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie(...)się połączyły. Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak , by pokryć  biszkopty. Na tej warstwie układamy, przecięte na pół truskawki. Zalewamy pozostałą masą. Na wierzch układamy truskawki. Wstawimy do lodówki. Drugie dwie  galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy, by lekko stężała. Na wierzch  zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Cygańskie ścieżki 210

waniliowy9 białek4 żółtka1,5 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanki oleju1 łyżka kakao3 łyżki suchego maku1 kisiel czerwony (truskawkowy lub wiśniowy)Masa serowa:50 dag waniliowego serka homogenizowanego4 kolorowe galaretki + 1 szklanka wody na każdą galaretkę1 galaretka brzoskwiniowa + 1 szklanka wodySposób przygotowania:1. Białka ubijamy z cukrem, a potem partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)odstawiamy do stężenia. Kiedy stężeją, kroimy w kostkę.4. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Jak ostygnie to mieszamy z serkiem homogenizowanym, następnie dodajemy pokrojone w kostkę galaretki. Kiedy masa lekko stężeje, przekładamy ciasto.5. Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!!!***Ponieważ po upieczeniu ciasta zostało mi 5 żółtek, postanowiłam coś z nimi zrobić. Niestety samych żółtek

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Shrek 182

chwilę gotujemy. Pianka: Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 400 ml śmietanki 30%, 1 śmietan fix, 1 galaretka (rozpuszczona w szklance wody). Śmietankę ubijamy ze śmietan fixem. Do ubitej masy wlewamy tężejące galaretki i delikatnie mieszamy. Wierzch: 2 galaretki rozpuszczone w 800 ml wody. Formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową tak, żeby wystawała. Wkładamy biszkopt i nasączony go, a następnie wlewamy gorący(...)budyń. Na przestudzony budyń układamy delicje (czekoladą do góry). Wylewamy masę piankową. Na wierzch wylewamy tężejące galaretki, uważając żeby nam nie przeleciała

Delicious Titbits
Cygańskie ścieżki po mojemu -biszkopt z olejem rzepakowym 189

cukier waniliowy 1,5 szkl.mąki + 2 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl.oleju rzepakowego 1 łyżka kakao 3 łyżki suchego maku 1 opakowanie kisielu wiśniowego Masa z galaretek i jabłek 2 galaretki 3 szkl.wody 5-6 jabłek 5 dkg rodzynek Masa ze śnieżki 1 op.śnieżki 200 ml+ 50 ml wody 5 łyżek cukru pudru Polewa(...)ciasta na środek blachy, w to samo miejsce, tworząc kręgi. Piec 40 - 45 minut w 180 st. C. Ostudzić, przekroić na 2 blaty. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, galaretki rozpuścić w 3 szkl.wody.Dodać jabłka , rodzynki.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia,a następnie wylać na jedną cześć ciasta.Odstawić aż galaretka stężeje,następnie przykryć drugą częścią ciasta. Śnieżkę

Moje domowe kucharzenie
Sernik na zimno z truskawkami 334

powciskać w masę serową. Schłodzić. Mus truskawkowy: 500 g truskawek,  galaretka truskawkowa. Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku. Ostudzić. Truskawki zmiksować przy pomocy blendera na puree. Dodać zimną galaretkę. Tężejącą masę wylać na ciasto. Wstawić na noc do lodówki

Z miłości do słodkości
Tort Hello Kitty 117

zapobiec wylaniu się galaretki, gdyby ciasto nie chciało się trzymać można pomóc sobie wykałaczkami), w środek wyłożyć galaretkę z dżemem. Odstawić do lodówki to stężenia. 6. Czekając aż galaretka zastygnie, robimy masę. Śmietankę ubić lekko, dodać śmietan-fixy i ubić na sztywno. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę do wymieszania składników. Odłożyć część masy, do której chcemy(...)jeśli chcemy zrobić taki również brzeg całego tortu), Do odłożonej części dodać nutellę i zmiksować szybko do uzyskania jednolitego koloru. 7. Biszkopt z galaretką wyjąć z lodówki, przykryć biszkoptem białym, nasączyć, posmarować masą z nutellą, przykryć biszkoptem z makiem, nasączyć i posmarować białą masą. Wyłożyć ostatni blat biszkoptu. 8. Z białej masy odłożyć 2-3 łyżki dodając odrobinę soku

Kto ugości moich gości?
42. Wytrawny biało-zielony limon: czyli limonkowy sernik z dodatkiem zielonej herbaty z echinaceą! 204

rozgrzanym piekarniku w 180*C około 15minut aż do "suchego patyczka". (Jeśli spód po upieczeniu będzie nieco odbiegał od ścian formy (co mogłoby doprowadzić potem do rozlania galaretki i masy serowej) należy rozdrobnić go w malakserze na pył, a następnie wylepić spód pokruszonymi ciastkami wymieszanymi wcześniej z kilkoma łyżkami roztopionego masła. W celu zasklepienia spodu należy wstawić go do lodówki(...)średnicy 21cm dlatego też pozostałą ilość rozlałam do muffinowych foremek i upiekłam mini-serniczki. Przyozdobiłam je kremem czekoladowym i miętą. Masa serowa ( z odrobiną imbiru) jest taka sama, wypieki różnią się tylko tym, iż na mini serniczkach nie ma galaretki. Zapraszamy do sporządzenia!  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Symfonia Smaków
Waniliowe Ptasie Mleczko na zimno 769

przekór tej brzydkiej pogodzie warto zrobić na deser coś lekkiego i kolorowego:) Na przykłada takie oto ptasie mleczko. Masa z serków homogenizowanych waniliowych przełożona kolorowymi galaretkami. Deser jest lekki, nie jest bardzo słodki a dzieci się nim zajadają:) Szczególnie polecam na upalne dni! Składniki:  600g serka homogenizowanego waniliowego,  2 jajka,  1/2 szklanki mleka,  100g masła(...)czerwoną galaretkę i ponownie wstawić na 15minut do zamrażalnika.  Wylać resztę masy waniliowej i wstawić na 15 minut do zamrażalnika.  Na wierzch wylać zieloną galaretkę i wstawić do lodówki, by masy całkowicie zastygły. Źródło: Przyślij Przepis

Z miłości do słodkości
Borówkowy sernik na zimno 227

ciacho równie fajnie się prezentuje w takim kształcie. Jeśli nie posiadacie takiej foremki ciasto można przygotować w zwykłej tortownicy, tylko zamieniając kolejność warstw - najpierw biszkopty, potem masa serowa a na wierzchu galaretka. Ja użyłam galaretki szafirowej  Wodzisław  aby pasowała kolorystycznie do borówek. składniki: 700 g sera z wiaderka, użyłam Wieluń 50 g miękkiego masła 1 żółtko 1/2 szklanki(...)Masło utrzeć z żółtkiem i cukrem, następnie porcjami dodawać ser. Cały czas ucierać i dodać przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Następnie do masy serowej dodać borówki, ponownie wymieszać. Masę wyłożyć na stężoną galaretkę. Wierzch ładnie wyrównać i ułożyć biszkopty lekko wciskając w masę serową. Ciasto odstawić do stężenia do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z lodówki i odstawić

Monia miesza i gotuje
Ciasto z musem jabłkowym i budyniem 541

oleju 2 łyżki wody ½ proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 łyżki masła 1/4 szklanki wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 ½ opakowania galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 900ml mleka 3 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 200g miękkiego masła Polewa: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 8-9 łyżek mleka Ciasto rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu(...)stopni piekarnika na około 25 minut. W czasie kiedy biszkopt się piecze przygotowujemy masę jabłkową. Jabłka obieramy i myjemy. Kroimy na kawałki średniej wielkości i wkładamy do garnka. Dodajemy cynamon, cukier, masło oraz wodę. Dusimy na małym ogniu, aż zmiękną. Zdejmujemy wówczas garnek z ognia. Dodajemy galaretkę i mieszamy do całkowitego rozpuszczania. Odstawiamy do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Przyszła kolej

Kolizje Smaków
Tort Wielkanocny Zajączek 304

łyżek cukru cukier waniliowy 3 żółtka 4,5 łyżki mąki pszennej 4,5 łyżki mąki ziemniaczanej 750ml mleka 100g batoników o smaku kokosowym (Princessa, Góralki) Masa cukrowa: 50g cukru pudru łyżka czerwonej galaretki łyżka mąki ziemniaczanej łyżka wody Dodatkowo: zielona galaretka wiórki kokosowe opakowanie delicji szklanka herbaty+ sok z jednej cytryny 4 łyżki marmolady wieloowocowej Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej(...)ładną kulkę. Za pomocą masy przytw i erdzamy stópki i ogonek.  Cał y tort z zewnątrz smarujemy białą masą, następnie na stópki przyklejamy dodatki z masy cukrowej. Wszystko posypujemy wiórkami kokosowymi. Zieloną galaretkę kroimy d robno i obkładamy dół zajączka dookoła.     SMACZNEGO! :) Przepis na masę cukrową pochodzi ze strony Ciastkożercy.pl. Pomysł na wyglą d tortu zaczerpnęłam

Czerwona Porzeczka
Sernik z rabarbarem - jeszcze jest czas 135

biszkopt:2 jajka70 g cukru45 g mąki pszennej15 g mąki ziemniaczanejskórka otarta z 1 cytrynymasa rabarbarowa:400 g rabarbaru2 łyżki cukruskórka otarta z 1 cytrynysok z 1/2 cytryny1 galaretka truskawkowa (proszek)masa serowa:400 g serka kremowego120 g mleka skondensowane słodzonego30 g płynnego miodusok z 1 cytryny6 listków żelatyny300 ml śmietany kremówki (38%)dodatkowo:2 łyżki cukru pudru9 truskawekMąki przesiać(...)minut. Po tym czasie dodać skórkę i sok z cytryny, zagotować. Dusić na średnim ogniu, aż rabarbar zmięknie i zacznie się rozpadać. Zdjąć z palnika, wmieszać galaretkę. Odstawić do ostygnięcia.Gdy masa ostygnie, wyłożyć ją na biszkopt, równomiernie rozprowadzając. Wstawić do lodówki na 30-60 minut, aż zastygnie.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Sok z cytryny podgrzać, dodać odciśniętą żelatynę, mieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Shrek ;) 158

mąki pszennej 1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 2 opakowania cukru waniliowego szczypta soli Masa budyniowa 900 ml zielonego soku Pysio 3 budynie waniliowe bez cukru Masa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki agrestowe Dodatkowo: podwójna paczka ciastek delicji galaretka agrestowa Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Do piany stopniowo dodajemy(...)garnku i przygotowujemy budyń. Do czasu zgęstnienia należy go intensywnie mieszać trzepaczką aby nie powstały grudki.Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.  Masa śmietanowa: Dwie galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. (Ciepła galaretka sprawi, że śmietana się zważy). Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Do ubitej śmietany

Czerwona Porzeczka
Serniczek na zimo na piernikowym spodzie z galaretką 224

jabłkowy i mieszamy dotąd, aż się zagotuje. Przelewamy do miseczki. Dodajemy żelatynę i cukier. Mieszamy, aż do rozpuszczenia składników. Odstawiamy do wystudzenia.Wyjmujemy ciasto z lodówki i wlewamy masę na galaretkę. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.Smacznego

Truskawkowa Fiesta

Proponowane wyszukiwania