Wiem , że u niektórych z Was są jeszcze truskawki , dlatego też postanowiłam dogodzić ostatnim przepisem z ich dodatkiem!Delikatny biszkopt przykryty lekką masą z kaszy manny …. z dodatkiem soczystych truskawek i bananów zatopionych z truskawkowej galaretce – czyż nie cieknie ślinka na samą myśl?!Ciasto robi się naprawdę szybko …. a jeśli chcemy całkowicie uniknąć pieczenia biszkopt możemy zastąpić(...)przypaliło.Studzimy.Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem dodając powoli przestudzoną kaszę.Wbijamy jajko i miksujemy do całkowitego połączenia składników.CAŁOŚĆ:Gotową masę wykładamy na upieczony biszkopt.Układamy umyte i pokrojone owoce i wkładamy do lodówki.Galaretkę rozpuszczamy w ok. 350 ml wody i odstawiamy do stężenia.Lekko tężejącą zalewamy schłodzone ciasto i odstawiamy do całkowitego stężenia ( najlepiej na kilka
Ostra na SłodkoCiasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze w ciepłe dni. Ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie każdy. Tym razem, zamiast sernika na zimno , właśnie naszła mnie ochota na ten rodzaj placka, który pamiętam z dawnych czasów. Poza sezonem truskawkowym możemy(...)gotujemy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje (ok. 3 minuty). Gdyby powstały grudki, można zmiksować. Gorącą masę wylewamy na biszkopty. Wtykamy umyte i pozbawione szypułek truskawki (czubkiem do góry) tak, aby mniej niż połowa owocu wystawała. Chłodzimy. Wlewamy powoli na wierzch tężejącą galaretkę (nie popełnijcie tego błędu co ja – zaczęłam wlewać zupełnie płynną i zamoczyłam biszkopty). Wkładamy do lodówki
Poezja smakutruskawkowa)3 łyżki żelatyny1/3 szkl. gorącej wody1 opakowanie biszkoptówWykonanie:Na dno tortownicy wykładamy biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w gorącej wodzie,studzimy. Miksujemy z z serem. Masę wylewamy na biszkopty. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, studzimy, wylewamy na masę serową. Odstawiamy do stężenia
Z Majeczką w kuchniustawić pochyło w lodówce. Odstawić, aż galaretka całkiem zastygnie. Serek zmiksować z żółtkiem i likierem. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z masą serową. Wyłożyć na zastygniętą galaretkę. Wierzch udekorować startą czekoladą oraz rurkami z kakaowym nadzieniem i czekoladowym serduszkiem
Z miłości do słodkościrozrobienia proszku budyniowego. Resztę zagotować. W odlanym mleku za pomocą trzepaczki rozrobić budyń oraz cukier. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z masłem. Dodatkowo: 500-600g truskawek ½ galaretki truskawkowej (rozrobiona w 200 ml gorącej wody) Na ostudzony kruchy spód wyłożyć masę budyniową. Na nią ułożyć umyte, bez szypułek połówki truskawek. Zalać tężejącą galaretką
Fabryka pomysłówSkładniki: 1 kg sera twarogu 500 g malin + ok 100 g do dekoracji 2 galaretki malinowe 40 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy 150 g herbatników 75 g masła Przygotowanie: Herbatniki kruszymy bardzo drobno i ucieramy z masłem na jednolitą masę. Wykładamy masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Twarożek ubijamy robotem(...)puszysto, dodajemy cukier. W osobnym naczyniu 2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Maliny blendujemy i mieszamy z ostudzoną galaretką następnie łączymy z serem. Gotową masę twarogową wlewamy do tortownicy, dekorujemy świeżymi malinami i wstawiamy do lodówki na ok 2h. Smacznego
Niezły Młynekzawartością są jak najbardziej wskazane :) Tak więc podążając za tymi wskazówkami, przygotowałam - łatwą w realizacji, ale za to bardzo efektowną roladę z serduszkami z galaretki, umieszczonymi wewnątrz puszystej masy śmietanowej z odrobiną wanilii. Czytaj więcej
Świat Ciastaodlewamy 1/3 szkl.),dodajemy cukier.W reszcie mleka rozpuszczamy budyń.Wlewamy na wrzące mleko.Studzimy.Ostudzony budyn ucieramy z maragaryną.Na dno dużej tortownicy układamy warstwę biszkoptów maczanych w rozpuszczonej galaretce truskawkowej..Wykładamy połowę masy budyniowej.Wykładamy kolejne biszkopty rzedem blizej brzegu tortownicy,bliżej srodka układamy truskawki.Nastepnie dajemy resztę masy budyniowej.Obkładamy pokrojonymi truskawkami na wierzch.Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl.wody,wylewamy na ciasto.Studzimy
Z Majeczką w kuchnilekkiego stężenia . Zimną kremówkę ubić na sztywno , dodać cukier puder i dodając po łyżce twarożku miksować na wolnych obrotach . Po połączeniu składników dodawać porcjami tężejącą galaretkę (z żelatyną) i miksować do uzyskania jednolitej masy . Masę rozlać do silikonowych foremek zostawiając miejsce na galaretkę . Na górę każdego serniczka wylać warstwę zimnej galaretki i odłożyć do stężenia
Ala piecze i gotujeNastępnym razem jednak zrobię ten sernik w tortownicy o średnicy 26 cm to będę mogła wykorzystać całą masę (a tak część masy trzeba było zjeść, bo się nie zmieściła…. ) i zostanie jeszcze wystarczająco miejsca na całą galaretkę Zapraszam ciepło na sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno z truskawkamiSkładniki:1 opakowanie biszkoptów600 g truskawek500 g jogurtu greckiego400(...)ubić śmietanę i delikatnie połączyć z masą serowo-jogurtową. Wylać masę na truskawki -uważając, żeby się nie przewróciły. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby masa stężała. Po tym czasie rozrobić galaretkę- jeśli mamy mniejszą tortownicę to z połowy ilości wody a jeśli mamy większą tortownicę to z całości i przestudzoną wylewamy na wierzch ciasta. Możemy dodatkowo udekorować wierzch
UgotujmyTo.pltortownicę o śr. 25 cmKoszt przygotowania: 25,00 złSKŁADNIKI na kruchy spód:200 g herbatników maślanych100 g masła1 kg świeżych truskawekSKŁADNIKI na masę sernikową:1 kg twarogu sernikowego8 łyżek cukru pudru1 łyżeczka aromatu waniliowego2 opakowania galaretki truskawkowej5 łyżeczek żelatyny100 ml mlekaPRZYGOTOWANIE kruchego spodu z truskawkami:Maślane herbatniki miksujemy w blenderze. Przesypujemy do miski i dodajemy rozpuszczone, letnie masło. Mieszamy(...)żelatynę. Letnią żelatynę wlewamy do masy serowej i mieszamy.Masę serową wykładamy na wcześniej przygotowany kruchy spód z truskawkami. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż masa serowa stężeje (ok. 2 h)Galaretki rozpuszczamy w ok. 700 ml gorącej wody. Tężejącą galaretkę wylewamy na sernik. Całość wstawiamy do lodówki i porządnie schładzamy
kulinarnyJawyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Piekłam w 160 stopniach na funkcji termoobieg przez około 50-55 minut. masa jabłkowa: słoik jabłek prażonych na szarlotkę 3 galaretki agrestowe Galaretki rozpuszczam w możliwie najmniejszej ilości gorącej wody (dodaję tylko tyle wody, by galaretkę rozpuścić). Zostawiam do wystudzenia. Kiedy zacznie gęstnieć, miksuję z jabłkami. Wykładam na biszkopt. wierzch(...)odrobina wody wiórki/płatki czekoladowe Śmietanę ubiłam na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Żelatynę rozpuściłam w możliwie najmniejszej ilości wody, jak w przypadku galaretek. Chłodną, dolewam do śmietany i miksuję. Wykładam na masę jabłkową, wyrównuję i ozdabiam płatkami czekoladowymi. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimaślanych 100 g roztopionego masła 2 duże jabłka 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Masa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 2/3 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny Galaretka: 500 ml soku jabłkowego (ja miałam jakiś domowy, ale taki dostępny na półce sklepowej też(...)serowej i wszystko szybko zmiksować - można dodawać ciepłą żelatynę, z masą nie stanie się nic. Nie miksować długo - tylko do polączenia się wszystkich składników. Masę wylać na spód i wstawić do lodówki, żeby stężała. Galaretka Sok jabłkowy zagotowujemy - dodajemy do niego żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy i wylewamy na stężałą masę serową dodając na wierzch jabłka pokrojone
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!tego przepisu MASA SEROWA: 700 g twarogu półtłustego lub tłustego (zmielonego dwukrotnie, ja wrzucam ser do malaksera i miksuję) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% albo jogurtu naturalnego (125 ml) - ( z jogurtem jest również pyszne) 200 g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wody DODATKOWO: galaretka konfitura truskawkowa lub wiśniowa WYKONANIE(...)końcu zimną żelatynę. Z biszkopta foremkami do ciastek wyciąć gwiazdki i po jednej włożyć na dno kieliszka, na biszkopt położyć łyżeczkę konfitury, następnie szprycą wycisnąć masę serową, na którą wylewamy galaretkę. Na środek można położyć po jednej wisience z konfitury
Blondynka GotujeSkładniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa : * 3 budynie śmietankowe * litr soku przecierowego np. Kubuś Masa z kremówki : * 350 ml śmietany kremówki 30% * galaretka cytrynowa * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : * czekolada gorzka * opakowanie ciastek typu Delicje Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)około 20 minut na złoty kolor. Odstawić biszkopt do całkowitego wystygnięcia. Sok podgrzewać na wolnym ogniu, dodać proszki budyniowe, mieszać aż się zagotuje. Masę budyniową wylać na biszkopt. Ułożyć delicje, odstawić do wystygnięcia. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę lekko ubić z cukrem, dolewając przestudzoną galaretkę, ciągle mieszać. Wylać na ciasto. Odstawić na godzinę
Magiczne Życie Marty