marynaty - 6066 przepisów (strona:32/405)

Kurczak w marynacie Jerk 181

przykład nogi z kurczaka. Mięsko jest smaczne zarówno upieczone na grillu, w piekarniku, jak i usmażone po prostu na patelni. Opcji mamy dużo, a kluczem do wszystkiego jest marynata. Określenie "jerk" pochodzi z kuchni karaibskiej i odnosi się do specjalnej mieszanki przypraw używanej do marynowania mięs. Głównymi   jej składnikami   są ziele angielskie oraz ostre papryczki . Ważną kwestią(...)przygotowywaniu tej potrawy, jest czas marynowania. Zasada jest taka: im dłużej tym smaczniej:) Polecam zatem pozostawić mięsko na co najmniej 24 godziny w marynacie. Wtedy dopiero kurczak przejdzie aromatem przypraw. Jeśli chcecie możecie również zakupić gotową mieszankę przypraw Jerk, która dostępna jest w sklepach internetowych.   Kurczak Jerk          Składniki: 2 piersi z kurczaka lub nogi

Mania Gotowania
Pałki w marynacie z warzywami 165

firmy Kamis otrzymałam paczkę  z przyprawami. Pachnące i aromatyczne przyprawy wykorzystam w kuchni do przygotowania smacznych potraw. Dzisiaj zapraszam na pałki z kurczaka w marynacie jogurtowo majonezowej z warzywami. Oczywiście do przyprawienia wykorzystałam już kilka produktów Kamis.  Składniki: 6 pałek z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 1 jabłko 10 cm pora 6 ziemniaków 0,5 cukinii( u mnie(...)większa) 50 g żurawiny Marynata 150 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy grillowej Kamis 1 cebula 3 ząbki czosnku w łupinach 1 łyżeczka octu balsamicznego z modeny Kamis 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego Kamis 1,5 łyżeczki soli morskiej prowansalskiej w młynku Kamis 1 szczypta curry indyjskie Kamis Do smaku sól morska prowansalska w  młynku Kamis

Ala piecze i gotuje
pałki w pikantnej marynacie z multicookera Philips HD4713/40... 12

Składniki: pałki kurczaka 10 sztuk większe, marynata pikantna 1 opakowanie, sól 3/4 łyżeczki, keczup pikantny 5 łyżek, olej rzepakowy 10 łyżek Świeże pałki kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem kuchennym, w misce wymieszać z pikantną marynatą do drobiu, solą i z keczupem pikantnym, przemieszać widelcem dokładnie i do lodówki na 3 godziny. Do misy multicookera wlać olej rzepakowy, włożyć pałki z całą(...)marynatą, zamknąć pokrywę ustawić na pieczenie na 40 minut. Po 10 minutach otworzyć i pałki obrócić na drugą stronę, zamknąć i piec dalej 20 minut. Następnie pokrywę otworzyć i piec do końca programu, wystudzić, nam smakują na zimno do pieczywa z sosem koperkowym na jogurcie lub mizerią - pałki kurczaka w marynacie pikantnej z keczupem są dobrze wypieczone, mięsko jest kruche

W Mojej Kuchni Lubię
Soczyste pieczone żeberka 27

obiad. Kruche, soczyste mięso - tak przygotowane pieczone żeberka smakują wybornie! Polecam również  żeberka marynowane w piwie    Soczyste pieczone żeberka Składniki : 1,5kg żeberek wieprzowych (najlepiej paski) Marynata:  2 łyżki miodu 1 łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu 3-4 ząbki czosnku 4 łyżki sosu sojowego łyżeczka słodkiej wędzonej papryki (można na pół z ostrą) 1 łyżeczka soli(...)pieprz gałązka rozmarynu  dodatkowo:  1 duża cebula 1 łyżka oleju   Żeberka podzielić na kawałki (u mnie po 1 kostce). Czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki marynaty wymieszać. Żeberka ułożyć w misce, polać marynatą, przykryć i odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc). W międzyczasie odwrócić je na druga stronę, żeby dobrze się zamarynowały.  Cebulę obrać i pokroić

Obiad gotowy
11 wypróbowanych przepisów na dania z cukinii, które są łatwe, pyszne i zdrowe 226

dania z cukinii. Poniżej znajdziecie proste przepisy na dania z cukinią. Od sałatki z grillowaną cukinią, fetą i pomidorami, po najlepsze leczo, chrupiące placuszki z cukinii, grillowaną cukinię w marynacie czosnkowo-ziołowej, cukinię marynowaną z curry, makaron z kurczakiem i cukinią oraz żółte curry z cukinią. Aby zobaczyć przepis kliknij na obrazek lub w link nad nim! Około połowy lipca(...)kozim serem>>> Placki z cukinii>>> Zielone curry z kurczakiem i cukinią>>> Cukinia z grilla>>> Cukinia grillowana w marynacie czosnkowo-ziołowej>>> Cukinia po koreańsku - sałatka na zimę>>> Cukinia marynowana w curry na zimę>>> Pamiętaj :)  Aby zobaczyć przepis kliknij

Moja Książka Kucharska
Udka w trawie cytrynowej 28

u00f3l, pieprz"],"name":"Udka w trawie cytrynowej","recipeCategory":"dania mi\u0119sne","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Przyprawy wymieszaj z oliw\u0105.\r","Natrzyj udka powsta\u0142\u0105 marynat\u0105 i zostaw na kilka godzin.\r","Prze\u0142\u00f3\u017c kurczaka do rondelka, wlej marynat\u0119 i wod\u0119.\r","Du\u015b ca\u0142o\u015b\u0107 ok 20 minut."],"recipeYield(...)kurczaka bez kości, 2 łyżki trawy cytrynowej, 2 łyżeczki chili, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 szklanka wody, sól, pieprz Przygotowanie: Przyprawy wymieszaj z oliwą. Natrzyj udka powstałą marynatą i zostaw na kilka godzin. Przełóż kurczaka do rondelka, wlej marynatę i wodę. Duś całość ok 20 minut. https://www.bardzogrubysmok.pl/udka-w-trawie-cytrynowej/ Udka w trawie cytrynowej Artykuł Udka w trawie cytrynowej pochodzi

Bardzo Gruby Smok
Soczyste i delikatne kotlety z indyka z marynaty majonezowej. PRZEPIS 24

Kotlety z piersi indyka mogą być tak samo soczyste i delikatne, jak te z kurczaka czy schabu, jeśli odpowiednio je przyrządzimy. Nietypowa marynata majonezowa sprawi, że będą lepsze niż kiedykolwiek. Przepis na kotlety z indyka z marynaty majonezowej Składniki: 4 około plastry piersi z indyka o grubości około 1,5-2 cm, łyżka majonezu , do panierowania mąka pszenna, rozbełtane jajka(...)bułka tarta, olej do smażenia, sól pieprz. Jak zrobić kotlety z indyka z marynaty majonezowej? Mięso rozbij tłuczkiem na grubość około 0,5 cm, uważaj, żeby nie zrobić dziur. Oprósz solą i pieprzem, przełóż na talerz lub półmisek, dodaj łyżkę majonezu, dokładnie natrzyj nim mięso. Przykryj i odstaw do zamarynowania na minimum godzinę. Rozbite i zamarynowane kotlety. Kotlety najpierw obtocz

Kulinarna Polska
Marynata do grillowanych skrzydełek 45

Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem na pyszną marynatę do grillowanych skrzydełek który dostałam od mojego taty. Wyśmienite, soczyste grillowane skrzydełka od dziś będą u mnie hitem każdego grilla. Proste w przygotowaniu, najlepiej smakuje jeśli mięso zamarynujemy dzień przed grillowaniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki ulubionego ketchupu 2 łyżki(...)łyżek oleju troszkę soli ok, 1/2 łyżeczki i pieprzu ok 1/3 łyżeczki do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: skrzydełka myjemy i osuszamy. Możemy odciąć końcówki, wszystkie składniki na marynatę przekładamy do garnka lub większej miski i mieszamy aż się połączą, do powstałej marynaty przekładamy kurczaka i dokładnie mieszamy, tak aby każde skrzydełko było ładnie pokryte sosem/marynatą. tak przygotowane mięso

Blog kulinarny S9.PL
Golonka mini pieczona 40

pietruszki   główka czosnku   1 cebula   4 liście laurowe   4 ziarna ziela angielskiego   8 goździków   20 ziaren pieprzu czarnego   6 łyżeczek soli   Marynata :  4 łyżki musztardy chrzanowej   1 łyżka miodu   5 łyżek wywaru z gotowania golonki      Przygotowanie:     Przygotowałem solankę do marynowania mięsa. Do dużego naczynia(...)czosnku przekrojoną na pół. Następnie przyprawy i zioła: liście laurowe, ziele angielskie, goździki, ziarna czarnego pieprzu oraz 4 łyżki soli. Całość wymieszałem do rozpuszczenia się soli. Golonki zanurzyłem w marynacie. Naczynie za foliowałem i odstawiłem na 48 godzi do lodówki. Po 48 godzinach mięso wyjąłem z marynaty. Przełożyłem do garnka, zalałem świeżą wodą, dodałem taki sam zestaw świeżych warzyw, ziół

R'n'G Kitchen
BUTTER CHICKEN (maślany kurczak) 70

curry w każdej indyjskiej restauracji na całym świecie. Ten przepis na maślanego kurczaka jest niesamowicie łatwy do wykonania. Kawałki kurczaka są delikatne i soczyste, a to dzięki cudownie przyprawionej marynacie jogurtowej. Dodatek kremowej śmietany nadaje sosowi curry jedwabiście gładką i bogatą konsystencję. Butter Chicken. Jak zrobić kurczaka po hindusku - oto prosty przepis na Butter Chicken, który z powodzeniem możesz przygotować(...)możesz dodać tyle chili, ile chcesz. Innymi słowy, Ty masz całkowitą kontrolę nad tym, jak pikantny będzie Butter Chicken . Soczysty i delikatny smak kurczaka zaczyna się od łatwej marynaty przygotowanej z jogurtu naturalnego, świeżego czosnku, imbiru, przyprawy garam masala oraz soku z limonki. Indyjski kurczak będzie tym lepszy i delikatniejszy, im dłużej będzie marynowany. Można użyć udek bez kości

Moja Książka Kucharska
Szaszłki o smaku orientalnym 86

Mięso do tych szaszłyków trzeba przygotować dzień wcześniej. Muszą się marynować przez całą noc. Zapewniam że będziecie zadowoleni ze smaku. Szukałam długo takiej marynaty, coś innego. Mięso pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem i wlać na mięso. Dokładnie wymieszać i przykryć. Wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień posmakować zalewę i doprawić solą(...)Oczyścić i pokroić w małe kawałki. Ananasa pokroić w kostki. Można użyć świeżego lub z puszki ananasa. Na drewniane patyki do szaszłyków ponakłuwać na przemian wszystkie składniki. Polać pozostałą marynatą. Mocno rozgrzać grill i grillować. Czas grillowania zależy tego jakiego mięsa użyjecie. Smacznego, polecam

Kuchnia Pokoleń
Aby mięso było smaczne…. 62

Wystarczy kilka prostych trików a przygotowana pieczeń, sznycle czy bitki będą jednocześnie kruche i soczyste. Oto co zrobić aby osiągnąć kulinarny sukces. Zapraszam po kilka porad. Marynata wzbogaci smak mięsa Dobra marynata to połowa sukcesu. Przyrządzić ją można na wiele różnych sposobów. Natrzyj np. mięso solą i cukrem, obłóż plastrami cebuli, chrzanem pokrojonym w piórka i rozmarynem, skrop olejem(...)temp 220 stopni a potem dopiekać w temp 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości, wielkości mięsa i piekarnika, waha się od 50 minut do 1,5 h. Przykładowa marynata do boczku: 1 łyżka miodu roztarty ząbek czosnku pół łyżeczki cynamonu ubity w moździerzu goździk łyżka sosu sojowego łyżeczka soli pieprz 1/2 łyżeczki Przyprawy wymieszać ze sobą dokładnie w miseczce

gotuj ze mną
Polędwica wołowa z grilla w herbacianej marynacie 119

był za grill! Niedawno, całkiem przypadkowo, znalazłam bardzo intrygujący przepis na herbacianą marynatę do steków z grilla. Jako, że w domu u nas wszyscy (poza Młodym) są fanami steków, nie omieszkałam wspomnieć o moim „znalezisku”;) Reakcja była natychmiastowa i taka jak oczekiwałam – wszyscy się na te steki napaliliśmy i jeszcze w tym samym tygodniu rozpaliliśmy grilla. Polędwica(...)szczegół;) Cały wieczór rozprawialiśmy o tym jakie to było dobre. Warto było zrobić:) 4-5 steków z polędwicy wołowej, każdy po około 200g (mniej więcej 4 cm) Marynata: 2 łyżeczki liściastej herbaty earl grey 1 łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego 1 łyżeczka suszonego estragonu 1 łyżeczka soli morskiej 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 3 łyżki oliwy Ziarenka pieprzu oraz liście herbaty mielimy

Smaki Na Talerzu
NAJLEPSZY KARCZEK Z ZIEMNIAKAMI Z GRILLA + FILMIK 79

MARYNATA :  1/4 szklanka oleju  2 łyżeczki musztardy 3 łyżki ostrego ketchupu  3 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej papryki + ostra do smaku około 1 łyżeczka soli pieprz do smaku  1 łyżka przyprawy do grilla(...)PRZYGOTOWANIE : Składniki marynaty wymieszać w miseczce. Karczek pokroić na plastry, natrzeć je marynatą z każdej strony i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Ziemniaki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką, mieszamy. Następnie dodajemy do nich pokrojony czosnek. Na folię aluminiową nakładamy porcję ziemniaków dodajemy po łyżeczce masła i zawijamy szczelnie sakiewki. Na rozgrzanym grillu, grilujemy karczek i układamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Karkówka marynowana w winie 97

Grillowana karkówka marynowana w winie Nie ma to jak soczyste i aromatyczne mięsko z grilla. Dobra marynata nadaje mu kruchości oraz wzbogaca smak i sprawia, że jest bardziej soczyste. Zawarte w niej wino zmiękcza mięso, oliwa konserwuje i sprawia, że smaki przechodzą sobą nawzajem, a słodki dodatek miodu powoduje, że karkówka pięknie się karmelizuje. Przyprawy natomiast nadają smaku i aromatu(...)Ważne jest aby karkówka poleżała w marynacie przez kilka godzin, lub całą noc. Tak przygotowane mięso możemy grillować lub smażyć na patelni grillowej.     Składniki: 1 kg karkówki 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki oliwy 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka miodu Przyprawy: 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania