marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:175/253)

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 84

niebanalny obiad, to zapraszam do wypróbowania kurczaka w nowej odsłonie. Wygląda apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Tu szczególny ukłon w stronę Panów, tym przepisem z pewnością zaskoczycie swoją drugą połówkę. ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});           Drukuj Pierś z kurczaka w cieście francuskim Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie świeżego szpinaku(...)łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej Instrukcje Pierś dzielimy na pół i wkładamy do marynaty, którą robimy następująco : w miseczce mieszamy 2 łyżki oliwy, sporą szczyptę soli, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, pieprz, łyżeczkę papryki. Piersi obtaczamy w marynacie, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Na patelni

To co lubię - gotuję i polecam
Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze 126

Składniki 2 piersi z kurczaka łyżeczka kurkumy łyżeczka imbiru łyżeczka czosnku granulowanego łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego Przepis 1 Piersi oczyszczamy i przekrajamy na pół, aby były cieńsze. Wszystkie przyprawy, olej i sos sojowy mieszamy. Wkładamy do tak powstałej marynaty kawałki mięsa. Odstawiamy na około(...)strony, lekko dociskając mięso do patelni. 3 Możecie wykorzystać także zwykłą patelnię lub upiec mięso w piekarniku. Jednak patelnia grillowa sprawi, że mięso będzie niezwykle soczyste.   Artykuł Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Pieczony kurczak z pyszną skórką, prosty przepis na trudny czas 104

już ułożysz włoski na kurczaku, wsuń pod skórę łyżkę i oddziel skórę od tuszki, tak żeby powstała przestrzeń, to proste skóra sama się podnosi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nie przejmuj się małymi pęknięciami, gotujesz dla bliskich, a nie dla Gessler W małej miseczce wymieszaj ketchup, olej, sól, cukier, oba rodzaje papryki i czosnek. Tą marynatę wciśnij łyżką pod skórę kuraka, gdzie(...)tylko się da. Resztką możesz natrzeć skórkę, ale ja raczej tego nie robię bo marynata lubi się przypalić. Nadziej na butelkę z wodą, puszkę z piwem lub jakikolwiek stojak, który wytrzyma ciepło piekarnika Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez około 1,5-2 godziny. W razie potrzeby osłoń naszego „wczasowicza” folią aluminiową od strony szyjki, żeby

Ogrodnik w podróży
Yakitori w sezamie 317

Zmieniłam trochę poprzednią marynatę i posypałam białym sezamem. Są po prostu pyszne i tak szybko się je robi. Co prawda robię je w domu, a nie

Buniabaje w kuchni
Kurczak po marokańsku 416

Mam znajomego, który praktycznie nie jada warzyw, z mięs tylko kurczaka i nie uznaje większości przypraw oraz nie lubi, żadnych eksperymentów w kuchni… Żal mi

UgotujmyTo.pl
Grillowane faworki drobiowe w marynacie z galaretki malinowej 248

duże piersi drobiowe (ok. 700g)Marynata:- 1 galaretka malinowa- 280ml wrzątku + 230 gazowanej wody mineralnej (do rozpuszczenia galaretki)- olej arachidowy- sok z ½ cytryny- sól wędzona- papryka wędzona- chilli w płatkach- pieprz kolorowy świeżo mielony Galaretkę rozpuszczamy w 280ml wrzątku, następnie dolewamy 230ml gazowanej wody mineralnej oraz sok z ½ cytryny. Piersi kurczaka kroimy wzdłuż  na 10 pasków. Każdy nacinamy pośrodku(...)letnią galaretką. Wstawiamy do lodówki (na całą noc). Po dwóch godzinach wyjmujemy (galaretka skrzepła) i wstawiamy na 60 sek. do mikrofali. Gdy galaretka się rozpuści, mieszamy dokładnie mięso z marynatą i wstawiamy ponownie do lodówki. Po godzinie (może 1,5) powtarzamy tę czynność, ale tym razem mięso z rozpuszczoną marynatą przekładamy do woreczka na mrożonki. Szczelnie zamykamy (gumką recepturką

mojewypiekiinietylko
Roladki szpinakowe 118

przygotowania potrzebujemy: Filet z kurczaka- 500g Boczek- 100g Serek śmietankowy- 100g Szpinak rozdrobniony- 90g Ser żółty- 60g Majonez- 20g Sól i pieprz Filety rozciąć na pół i rozbić cienko. Marynować minimum 2h w marynacie składającej się z oliwy z oliwek, soku z cytryny, soli, pieprzu i suszonej bazylii. Rozmrożony i odciśnięty szpinak podgrzewamy na patelni z serkiem śmietankowym i majonezem

serzmiesem
Pierś w marynacie miodowo - musztardowej 139

Niestety nie wiem jakim cudem nie zachowały się zdjęcia poszczególnych etapów... SKŁADNIKI Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki musztardy stołowej 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta pieprzu Wszystkie składniki marynaty łączymy. Piersi myjemy i osuszamy, wkładamy do marynaty i dokładnie w niej obtaczamy. Odkładamy

Mamuśka wraca do formy
Schab duszony z papryką 158

Dziś schabik, bo moj pierzasty przyjaciel (czyt. Kurczak się przejadł:P) Standardowo ilość dwudniowa:) Skladniki : Około pół kg. Plastrów schaba 1 duża papryka (drobno pokrojona) 1 duża cebula (drobno posiekana) 1 średnia marchewka ( posiekana w półkrążki) Marynata: 3 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki oliwy  z oliwek 2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżeczki slodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego

Mamuśka wraca do formy
DUSZONE PODUDZIA KURCZAKA Z CEBULKĄ I PIECZARKAMI 139

nadają one daniu niesamowitego smaku i aromatu. Składniki:   ok 10 sztuk podudzi z kurczaka 2 duże cebule ok 30-40 dag małych pieczarek 2-3 liście laurowe ok 5 sztuk ziela angielskiego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego  sól,pieprz 1/2 szklanki bulionu ( rosołu)   Marynata:   6 ząbków czosnku 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej

Niespełnione zdolności kulinarne
Roladki z kurczaka 239

Klika plastrów szynki długodojrzewającej Kilka gałązek tymianku Oliwa Świeżo mielony pieprz i sól Piersi z kurczaka oczyszczamy i rozbijamy tłuczkiem na duże, niezbyt cienkie plastry. W miseczce mieszamy oliwę, sól i pieprz. Dorzucamy do tego listki tymianku oraz ścieramy skórkę z cytryny. Do powstałej marynaty wyciskamy 2 ząbki czosnku. Następnie nacieramy mięso i pozostawiamy by przeniknęło przyprawami. Marchewkę, seler

Kolizje Smaków
Pyszne kotlety z piersi kurczaka. Z tego przepisu wychodzą po prostu najlepsze 109

piersi z kurczaka, 3 łyżki mleka, łyżeczka czosnku granulowanego, sól, pieprz, mąka pszenna, 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia. Zrób tak: każdą pierś przekrój wzdłuż, następnie rozbij tłuczkiem na dość cienkie kotlety. Natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dodaj mleko, które sprawi, że mięso nabierze delikatności i będzie soczyste, kilka razy przełóż, aby dokładnie rozprowadzić marynatę, odstaw na minimum(...)stron aż panierka zrobi się ciemnozłota. Rada: kotlety najlepiej smakują od razu po usmażeniu. Bardzo lubimy je z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem. Artykuł Pyszne kotlety z piersi kurczaka. Z tego przepisu wychodzą po prostu najlepsze pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Jak przygotować grilla 153

żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga dodatku tłuszczu, a część tłuszczu zawartego w mięsie wytapia się w trakcie pieczenia. Jak zamarynować mięso i warzywa na grilla Marynaty do grilla to gwarancja(...)minut, w połowie czasu grillowania odwracając na drugą stronę. Schab jest mięsem dość trudnym do grillowania. Często w trakcie pieczenia wysycha, wymaga więc kilkukrotnego smarowania  marynatą podczas grillowania. Innym rozwiązaniem jest pozostawienie schabu na około 30 minut w oleju. Schab grillujemy na mocno rozgrzanym grillu przez około 4-5 minut z każdej strony.  Kiełbasa na grilla powinna być

Cztery Fajery
Jak przygotować grilla 178

żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga dodatku tłuszczu, a część tłuszczu zawartego w mięsie wytapia się w trakcie pieczenia. Jak zamarynować mięso i warzywa na grilla Marynaty do grilla to gwarancja(...)minut, w połowie czasu grillowania odwracając na drugą stronę. Schab jest mięsem dość trudnym do grillowania. Często w trakcie pieczenia wysycha, wymaga więc kilkukrotnego smarowania  marynatą podczas grillowania. Innym rozwiązaniem jest pozostawienie schabu na około 30 minut w oleju. Schab grillujemy na mocno rozgrzanym grillu przez około 4-5 minut z każdej strony.  Kiełbasa na grilla powinna być

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ryba w chrupiącej panierce 186

Robiąc kurczaka postanowiłam zrobić także i rybę w taki sam sposób...rybka była pyszna..nie moczyłam tylko ryby w marynacie tak jak skrzydełka, ale natarłam ją przyprawą do ryby , a tylko maczanie w kleiwie i panierce.. ryba  przyprawa do ryby kleiwo panierka american crispy chicken Rybę pokroic na kawałki i natrzeć przyprawą do ryby. Kleiwo(...)dobrze wymieszać mikserem przez 2 minuty.Odczekać 5 minut i ponownie powtórzyć mieszanie.Kleiwo po rozmąceniu w wodzie powinno mieć gęstą konsystencję podobna do rozmąconego jajka.Kleiwo służy do namaczania kawałków kurczaka przed panierowaniem, którego zadaniem jest zapobieganie opadaniu panierki i zwiększenie chrupkości. Panierowanie: Kawałki ryby wrzucić do panierki , aby je wstępnie opanierować, a potem  przełożyć do miski i zalać kleiwem

Moje domowe kucharzenie