marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:167/253)

Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 926

łyżek mąki pszennej 1 czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 jajko M mleko (u mnie 2%) 1/3 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki odrobina oliwy z oliwek 1/3 łyżeczki suszonego chili* olej do smażenia *jeśli nie lubicie pikantnych mięs możecie pominąć chili Przygotowanie: Polędwiczki wkładamy do worka z marynatą (słodka i ostra papryka, suszone chili i oliwa z oliwek(...)Ruszamy workiem, aby marynata pokryła mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Do jednej miski wsypujemy 4 łyżki mąki pszennej i 4 łyżki mąki kukurydzianej. Mieszamy. W drugiej misce również umieszczamy mąki w takich samych proporcjach. Następnie wbijamy całe jajko, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę przyprawy do kurczaka. Następnie powoli dolewamy mleko. Mieszamy, aż uzyskamy jednolite gęste

Słodkie okruszki
Soczysta pierś z kurczaka Ketjap Manis 148

łyżeczka chilli 1 łyżeczka oleju sezamowego sól do smaku Piersi z kurczaka płukamy , oczyszczamy z pozostałości tłuszczu . Osuszamy papierowym ręcznikiem , przekładamy do miski . Dodajemy do nich słodki sos sojowy , chilli , czosnek,cukier,olej sezamowy i sól do smaku . Całość mieszamy dokładnie , tak żeby mięso pokryło się marynata . Odstawiamy na godzinę . Smażymy na patelni na średnim ogniu , co jakiś czas obracając(...)marynatą w której się moczyło . Mięso jest gotowe jak przy dotknięciu grubszej części , jest sprężyste, nie miękkie , ale też nie mocno twarde . Troszkę trzeba wykazać się wyczuciem , gdyż czas smażenia zależy od grubości filetów . Podajemy na gorąco pokrojoną i skropioną sosem , który powstał podczas smażenia . Doskonała w towarzystwie risotta lub innych dodatków . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Soczysta pierś z kurczaka

Ogrodnik w podróży
Skrzydełka w ketchupie 111

Pieczone skrzydełka to świetna propozycja zarówno na obiad, jak i do podania w formie przekąski na Sylwestra. Świetnie smakują, a do tego szybko i prosto się

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 176

ziemniaczki z dodatkiem polędwiczek z kurczaka-pyszne danie,polecam. SKŁADNIKI: 0,8kg. ziemniaków około 0,40dag. polędwiczek z kurczaka 15 dag. wędzonego,parzonego boczku 2 cebule 15 dag. sera żółtego sól,pieprz, przyprawa grillowa,przyprawa do ziemniaków, zioła wg. uznania MARYNATA: sól,pieprz,łyżka pikantnego ketchupu, 2 łyżki oleju SOS: mały jogurt naturalny 2 jajka posiekana natka pietruszki(ilość wg.uznania

Kuchnia Beaty
Sałatka Shawarma z sosem tahini 108

lekką, orzeźwiającą, która fajnie sprawdzi się jako lunch w pracy. 400 g Medialonów z indyka lub podudzi z kurczaka 1 Sałata rzymska 1 Sałata masłowa 2 Ogórki gruntowe 200g Pomidorków cherry 1 Mała czerwona cebula Świeża mięta Świeża natka pietruszki Marynata 1 łyżeczka Mielonej kolendry 1 łyżeczka Mielonego kuminu 1 łyżeczka Mielonego kardamonu 2 łyżeczki Mielonej papryki wędzonej 1/2 łyżeczki

Oslov.
Pieczone ćwiartki z kurczaka 155

Składniki: - 3 ćwiartki z kurczaka - 3-4 łyżki oleju - 2 łyżki ostrej przyprawy do pieczonego kurczaka Prymat - pół łyżeczki czosnku granulowanego - łyżeczka tymianku Przygotowanie: Cwiartki rozdzielić na uda i podudzia, umyć, oczyścić. Z przypraw i tłuszczu zrobić marynatę i wysmarować nią mięso. Odstawić do lodówki na 1-2h. Piec w 180st przez ok. 60 minut

Kulinarne blogowanie
Sałatka osiemnastka. Sałatka z grillowanym kurczakiem i kukurydzą. 285

zupki chińskiej - sól, pieprz, czosnek mielony, przyprawa kebab-gyros, papryka czerwona mielona, majeranek, - majonez - olej Wykonanie Piersi z kurczaka dokładnie myję, wykrawam zbędne żyłki i tłuszczyk, każdą kroję wzdłuż na pół. Z czosnku, papryki, majeranku, przyprawy gyrosowej i oleju przygotowuję marynatę, do której wkładam poporcjowane mięso i całość odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie mięso grilluję

Kuchnia z widokiem na ogród
Szaszłyki drobiowo warzywne z nutą mięty 105

rozpalić grilla ;).Dzisiaj kolorowe, niskokaloryczne szaszłyki z delikatną nutką mięty.  Zapraszam! Składniki: 500 g piersi z kurczaka, 1 nieduży bakłażan lub cukinia, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 3 łyżki marynowanej cebulki, przyprawa ziołowa do grillowanego mięsa, sól, Marynata: 3 łyżeczki musztardy sarebskiej, 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy, 9 - 10 liści mięty, przyprawa ziołowa do grillowanego

Nie tylko w kuchni
Kurczak marynowany I 141

Obiad z serii tych, które można przygotować dzień wcześniej. KURCZAK MARYNOWANY W PRZYPRAWACH. Lubię mięsa, które mogę przygotować przeddzień i będą pyszne, to ułatwia życie pracującym kobietą. SKŁADNIKI: 3-4 udka MARYNATA: sos sojowy do drobiu oregano przyprawa:suszone pomidory, czosnek,bazylia - Kamisa sól, pieprz, papryka ostra oliwa z oliwek WYKONANIE: udka podzielić na udziec i pałkę przygotować marynatę, włożyć

Kuchnia Beaty
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 164

także pokrojone pomidory. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie,około 6-10minut. Posypać estragonem (albo innymi ulubionymi ziołami) MIĘSO...MARYNATA     1 łyżka miodu     1 łyżka oliwy     sól, pieprz,     2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)     słodka(...)podwójna pierś kurczaka (ok. 500 g) WYKONANIE Filet kurczaka opłukać , osuszyc  i usuąć  błonki.Przelożyc  do miski, dodajac miód, oliwę, sól, świeżo mielony pieprz, słodką czerwoną paprykę,kurkumę i czosnek. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przykryć i odstawic w zimne miejsce na około 20 minut.Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć  filety, wcześniej smarując je dodatkową oliwą. Grillować

w mojej kuchni
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie 134

jogurtu, olejem, posiekanym czosnkiem i imbirem.. Tak przygotowaną marynatą zalewam mięso, mieszam i odstawiam na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki mięso pozostawiam na blacie w kuchni na około 30 minut, po czym układam kawałki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub na kratce. Tandoori z piersi kurczaka piekę w piekarniku nagrzanym do 230-240 stopni  przez

Cztery Fajery
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie 162

jogurtu, olejem, posiekanym czosnkiem i imbirem.. Tak przygotowaną marynatą zalewam mięso, mieszam i odstawiam na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki mięso pozostawiam na blacie w kuchni na około 30 minut, po czym układam kawałki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub na kratce. Tandoori z piersi kurczaka piekę w piekarniku nagrzanym do 230-240 stopni  przez

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Schab Chow Mein 267

swojej wersji użyłam schabu, ale z powodzenie możecie użyć innego mięsa, np. piersi kurczaka. Zapraszam do wypróbowania.   Schab z makaronem Chow Mein Składniki: 170 g makaronu chow main (użyłam makaronu zakupionego w Lidlu- dostępny jest zazwyczaj podczas tygodnia azjatyckiego) 4 plastry schabu Marynata: 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków 1/3 łyżeczki(...)przed smażeniem lekko ją rozmroziłam) Sos: 1/4 szklanki wywaru z kurczaka (rozpuszczam ½ kostki rosołku z kurczaka) 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego łyżka sosu chilli łyżeczka mąki kukurydzianej Przygotowanie: Schab kroimy w paski, mieszamy w marynacie odstawiamy do lodówki na 20-25 minut. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Grzyby mun zamaczamy

Mania Gotowania
Grillowana pierś z kurczaka z warzywami- CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 339

SKŁADNIKI - 200 g piersi z Kurczaka - łyżeczka sosu sojowego jasnego - chili - ząbek czosnku, kawałeczek świeżego imbiru - 1/2 papryki - 3 plastry cukinii Przeciskamy czosnek, siekamy drobno imbir, mieszamy z sosem sojowym i chili, marynujemy przez godzinę mięso. Układamy na rozgrzanym grillu elektrycznym i grillujemy, warzywa również smarujemy marynatą i grillujemy razem po około 7 minut z każdej strony. Bardzo proste

SMYKWKUCHNI
Faszerowany udziec z indyka 183

indyka  czerwona papryka 10 sztuk pieczarek 2 łyżki bułki tartej 1 jajko garść posiekanej natki pietruszki  przyprawa do kurczaka papryka słodka pieprz ziołowy zioła prowansalskie 3 ząbki czosnku Vegeta 0,5 szklanki oleju do marynaty  masło do posmarowania indyka Wykonanie:  Mięso powinniśmy zacząć przygotowywać 2-3 godziny wcześniej. Najpierw usuwamy kość: nacinamy wzdłuż kości, następnie dookoła(...)podziurawić go za bardzo. Odcinamy ze środka około 200g mięsa do zmielenia- odkładamy na później, wykorzystamy je do farszu. Następnie lekko rozbijamy pozostałe mięso, posypujemy obficie przyprawami (do kurczaka- gdy jej używamy nie dodajemy już soli, papryka słodka, pieprz)  i posiekanymi 3 ząbkami czosnku. Zalewamy olejem i mieszamy , przykrywamy folią i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Odcięte

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania