marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:162/253)

,,Rolada z kurczaka z pistacjami i żurawiną’’ 225

śmietany 30% 100 g suszonej żurawiny Helio Łyżeczka konfitury z żurawiny Stovit 60 g obranych pistacji Helio 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej Wykonanie: Myjemy i osuszamy kurczaka następnie zabieramy się za rozcinanie na plecach lub brzuchu i wypruwanie z kości nie uszkadzając skóry, począwszy od odcięcia skrzydeł, szyjki i kupra. Zaczynamy od rozcinania piersi i po kościach(...)sznurkiem. W miseczce rozgniatamy ząbki czosnku i łączymy z musztardą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Kurę dobrze nacieramy przygotowaną marynatą i pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Co kilkanaście minut podlewamy mięso powstałym sosem. Zwiniętego kurczaka obwijamy na około szpadatem i papierem do pieczenia a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200 stopni

Podróż w kulinaria
pierś w marynacie z soli wędzonej i papryce chilli... 174

pierś z kurczaka, 1/4 szklanki olej rzepakowy, 1,5 łyżeczki sól wędzona Royal Brand, 1 łyżeczka papryka chilli suszona Royal Brand, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba tarta bułka, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia pierś opłukać, osuszyć i przeciąć na 2 sztuki olej wymieszać z solą wędzoną i suszoną papryką chilli całe piersi bez rozbijania namoczyć w marynacie

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 127

czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy ze sobą sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, które następnie przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum pół

Programista w kuchni
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 146

czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy ze sobą sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, które następnie przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum pół

Programista w kuchni
Kurczak z ciecierzycą i pomidorami 137

godziny ale można dłużej. Samo wykonanie zajmuje jakieś 30 minut. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka ciecierzycy w zalewie 2 średnie pomidory 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 2  łyżeczki harissy  4 łyżki oleju Mieszanka przypraw do marynaty : 1/3 łyżeczki kardamonu mielonego, 1/3 łyżeczki kurkumy mielonej, 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego (może być mielony lub cały

Ze smakiem bez glutenu
Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 182

sycąca, zdrowa i niedroga. Spróbujcie koniecznie Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym Składniki: podwójna pierś z kurczaka opakowanie mixu sałat ze szpinakiem puszka kukurydzy ogórek szklarniowy około 200 g sera typu feta pieczywo na grzanki (najlepiej bułki z ziarnami) ząbek czosnku Marynata: 2 łyżki oliwy lub oleju łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki ostrej łyżeczka czosnku granulowanego chilli pół łyżeczki

PatiGotuje
UDKA PO CYGAŃSKU 102

cygańsku to nic innego jak mięso pieczone w słodko- kwaśnej marynacie z ketchupu, cebuli, śliwek suszonych. Wiem, że nie wszyscy lubią takie połączenie smaków jeśli chodzi o mięso, mi to zasmakowało i na pewno udka w ten sposób przyrządzę jeszcze nie jeden raz ;) Składniki: * 700 g pałek z kurczaka * odrobina oleju do podsmażenia mięsa na patelni * sól do doprawienia mięsa(...)dodać powidła śliwkowe. Wszystko dobrze wymieszać i dusić na patelni na małym ogniu około 5-6 minut. Obsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, całość zalać powstałą na patelni marynatą, przykryć naczynie pokrywką. Mięso piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około godziny. Mięso można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub pieczonymi ziemniakami

Zrób to smacznie
Paprykowo majonezowe , pieczone udka 183

Paprykowo majonezowe , pieczone udka Udka z kurczaka , to chyba najsmaczniejsza część kuraka , bynajmniej według moich chłopaków . Uwielbiają je praktycznie pod każdą postacią , pieczone, smażone, duszone , a nawet gotowane . Czasami jednak powiewa nudą , nawet od tak wspaniałego kąska . Ciekawym rozwiązaniem jest marynata z majonezu i mielonej papryki , pyszna lekko pikantna i chrupiąca. Majonez może nie najzdrowszy ale na pewno bardzo smaczny

Ogrodnik w podróży
Kotleciki szu szu 466

także jako kąski z kurczaka w panierce paprykowo-czosnkowej w ostatnim czasie stały się bardzo popularne. Nic dziwnego, są naprawdę przepyszne i przede wszystkim łatwe do zrobienia. Te kotleciki szu szu różnią się nieco od znanych nam panierowanych kotlecików, obtaczanych w jajku i bułce tartej. W przypadku kotletów szu szu panierką jest marynata jogurtowa z dodatkiem przypraw. Dzięki(...)PRZEPIS NA KOTLECIKI SZU SZU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g fileta z kurczaka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 ząbki czosnku pieprz olej do smażenia Wykonanie Fileta z kurczaka myjemy i dokładnie oczyszczamy z błonek. Następnie kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy

Przepiski.pl
Pałki kurze w jogurcie i curry 132

Bardzo dobre danie, podawać z ziemniakami podpieczonymi. Można również przygotować tak mięsko na imprezy. Polecam. Jeśli macie pałki z kością to trzeba je wyciąć. Naciąć pałkę

Kuchnia Pokoleń
Soczyste kotlety z kurczaka w majonezowej marynacie 119

Niby zwykłe kotlety, a jednak niezwykłe. Dzięki tej prostej marynacie są bardzo soczyste i delikatne wprost rozpływają się w ustach. Tym razem swoje kotlety zrobiłam z fileta kurczaka, ale tak samo dobrze smakują z wieprzowiny np. schabu czy karkówki. Polecam :) Składniki - 2 piersi z kurczaka - 2 jajka - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka  domowej wegety lub innej ulubionej przyprawy

Kuchnia z widokiem na ogród
Dorsz zapiekany w porach 180

Dorsz zapiekany w porach to zdrowy posiłek idealny na upalne dni. Ryby dostarczają nam sporo składników odżywczych. Do tego dania najlepiej jest wybrać rybę mięsistą, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z burakiem i jabłkiem 116

które robicie nie muszą być tylko pyszne, mogą być też piękne. Tym razem lekko ugotowany buraczek w pysznej lekko octowej marynacie i dodatek jabłka. Pokazuję Wam tu wersję podstawową, ale można ją wzbogacić serem kozim lub gorgonzola, dodać kurczaka lub łososia. W każdej wersji wyjdzie pysznie. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym

nietylkopasta.pl
DROBIOWE SZASZŁYKI Z ANANASEM I PAPRYKĄ (Z PIEKARNIKA) 153

szaszłyka, suszone oregano i pietruszka (ilość według uznania) (użyłam przypraw  Skworcu ) * 6 patyczków do szaszłyków Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę nie większą niż 1,5 cm. Olej wlać do miski, wymieszać z przyprawami. Do marynaty włożyć pokrojone piersi drobiowe, wymieszać tak by marynata pokryła mięso. Odstawić miskę do lodówki na około godzinę. W tym czasie moczyć patyczki

Zrób to smacznie
Musztardowe polędwiczki z warzywami i sosem z grilla 143

szparagami. 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cukinia 1 bakłażan 4 szparagi białe grube 12 polędwiczek z piersi kurczaka 4 pomidorki koktajlowe sól, pieprz 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka lubczyku suszonego 4 łyżki oleju rzepakowego do marynaty olej do smarowania sos: 1 łyżka musztardy 3 łyżki sosu czosnkowego natka pietruszki Polędwice przekładam do miski, dodaje musztardę, sól, pieprz, lubczyk

wesoła kuchnia
Blue Cheese dresing najlepszy z selerem i skrzydełkami Buffalo 304

Ostatnio, przy okazji t radycyjnych skrzydełek Buffalo wspominałam popularny w USA Blue Cheese dip . Ten intensywny w smaku sos , którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy

Jem więc Jestem
Grillowany kurczak słodko-kwaśny 335

krojenia. Piwo łączymy z sosem sojowym i cukrem. Dodajemy cebule z czosnkiem i dokładnie mieszamy a następnie dodajemy do kurczaka z cytryną. Zostawiamy na przynajmniej kilka godzin np. na noc a najlepiej na 24h. Mięso odsączamy z marynaty i grillujemy na mocno rozgrzanej patelni grillowej lub ruszcie przez kilka minut z każdej strony

Pyry na Gaz
Skrzydełka z grilla + film 164

skrzydełka z grilla w miodowej bejcy to super smaczny sposób na udane grillowanie. Wystarczy nasmarować je w przygotowanej w przepisie marynacie a następnie cieszyć się z rewelacyjnego smaku delikatnego mięsa skrzydełek. składniki na 4 porcje 8 skrzydełek z kurczaka 3 łyżki miodu 4 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy do kurczaka przepis Do miski wlewamy miód i olej, wsypujemy przyprawę

Smakowite Dania
Pikantne skrzydełka z miodem 119

Składniki: 10-15 skrzydełek 1/3 szklanki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1/2 łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/3 łyżeczki soli Sposób przygotowania: 1. Składniki na marynatę wymieszać. 2. Skrzydełka umyć i osuszyć. 3. Przygotowane skrzydełka dokładnie obtoczyć w marynacie. Odstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec

A Ty Smakuj Mnie
Zapiekanka brokułowa 1124

składniki* 250 g makaronu np kokardki* 1 średni brokuł* 150 g mini marchewek* 1 pomidor* 1 podwójny filet z kurczaka* 200 g sera żółtego* 3 łyżki śmietany 18%* 2 jajka* sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostramarynata do mięsa* 3 łyżki oleju* 3 łyżki sosu sojowego* 1 łyżka miodu* 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę* 1/2 łyżeczki mielonej papryki(...)słodkiej* 1/4 łyżeczki mielonej papryki ostrej* 1 łyżeczka oregano* sól, pieprzSposób przygotowaniaMięso umyć, osuszyć i pokroić w dość drobną kostkę. Składniki marynaty wymieszać ze sobą, wrzucić do niej pokrojone mięso, dobrze wymieszać żeby marynata dokładnie je obtoczyła i odstawić do lodówki na 1-2 godziny.Zagotować wodę w garnku, dodać 1/2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczkę soli, wrzucić brokuła podzielonego

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania