marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:157/253)

Grilowany kurczak z sosem z rukoli 155

zielonym sosem z rukoli który zrobimy w dwie minuty. Grill nie musi być nudny i monotonny. 1 pierś z kurczaka 1 cukinia mała 1 papryka czerwona 6 pomidorków koktajlowych 15 dkg fasolki szparagowej 1/2 szklanki kaszy kuskus marynata mięsa: sól, pieprz cytrynowy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu balsamico 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki przyprawy greckiej 2 łyżki(...)ząbek czosnku Pierś kroję na trzy kawałki, przekładam do miseczki, dodaję  ocet balsamiczny, sos balsamiczny, paprykę wędzoną, pieprz cytrynowy, sól, przyprawę grecką, oliwę i dokładnie obtaczam w marynacie. Odkładam na godzinę do lodówki. Cukinię kroję w plastry 0,5 cm, paprykę w paski szerokie.. Paprykę, cukinie przekładam do miski dodaję oliwę, przyprawę grecką i obtaczam. Fasolkę gotuję

wesoła kuchnia
Filet z kurczaka w sosie żurawinowym 471

łyżka- masło – 1 łyżka- bulion – 0,5 szklanki- suszona żurawina – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Fileta z kurczaka oczyszczamy. Kroimy w niewielkie kawałki. Rozbijamy na kotleciki( przez folię ). Z jogurtu , soli , pieprzu i chilli robimy marynatę. Wkładamy do niej mięso. Zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na conajmniej 30 minut. Po wyciągnięciu z marynaty smażymy po kilka minut(...)Dodajemy mąkę. Zasmażamy na złoty kolor. Podlewamy bulionem i gotujemy. Dodajemy konfiturę żurawinową ( u mnie Provitus ). Doprawiamy solą i kilka minut wszystko razem gotujemy( sos musi delikatnie się zredukować  ). Kurczaka ( jeśli jest gotowy ) wyciągamy na talerz … polewamy gorącym sosem. Ozdabiamy suszoną żurawiną. Zajadamy z ulubionymi dodatkami

Ostra na Słodko
Kurczak po kubańsku 352

kminu rzymskiego oliwa lub olej świeża kolendra pół łyżeczki pieprzu i soli Przepis – Kurczak po kubańsku Przygotowanie kurczaka zaczynamy od nagrzania piekarnika do temperatury 200 st. Celsjusza. Nasze pałki wkładamy do patelni, brytfanny lub szkła żaroodpornego. Zabieramy się za marynatę. Do blendera wrzucamy czosnek i paprykę. Dodajemy sok z połówki pomarańczy i jednej limonki. Dorzucamy do naszej mieszaniny przyprawy

Kuchennyviral.pl
Lunchbox #2 - dwa sposoby na pysznego kurczaka do pracy 171

mała cukinia pół papryki mała cebula 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka miodu sól, pieprz Połówkę piersi z kurczaka kroimy w plasterki i umieszczamy w miseczce. Dodajemy pieprz czarny, 2 płaskie łyżki musztardy francuskiej i łyżkę płynnego miodu. Mieszamy wszystko razem, tak aby marynata ładnie pokryła mięso. Odstawiamy na około 60 minut. Pół szklanki kuskusu zalewamy wrzątkiem, zgodnie z przepisem

Czerwona Porzeczka
Tagine z kurczakiem i oliwkami 134

godziny Składniki: 500 g filetów z podudzia kurczaka 2 cebule 1 marchewka 200 g zielonej fasolki szparagowej 150 g zielonych oliwek bez pestki 1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórki 4 ziemniaki ok. 200 ml bulionu sól morska oliwa do smażenia  posiekana natka pietruszki Marynata do mięsa: 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry(...)osuszamy i każdy filet kroimy na 2 części. W misce mieszamy składniki marynaty i dokładnie obtaczamy nią mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny. Ja marynuję cała noc. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka do lekkiego zbrązowienia. Mięso przekładamy do tagine, a naczynie

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone skrzydełka z kurczaka 152

wcześniej wystarczy zrobić tę marynatę, później wstawiamy do lodówki. Następnego dnia wstawiamy do piekarnika, wstawiamy ziemniaki, która nota bene można też obrać dzień wcześniej i…obiad gotowy ;) Serio, zajmuje to (z ziemniakami) nie więcej niż 6 min (dzień przed ofkors). Świetny pomysł nie tylko dla tych, którzy pracują na rano. Składniki 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki śmietany(...)kurczaka 1 łyżeczka sosu tabasco     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Skrzydełka z kurczaka moczymy w zimnej wodzie, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Śmietanę łączymy z przyprawą i sosem. Mięso przekładamy do miski, dodajemy marynatę i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na min 1 godz. Po tym czasie skrzydełka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem

R'n'G Kitchen
Drobiowe roladki z wędzoną newellą 181

towarzystwie mieszanki sałat (polecamy tą z radicchio, o lekko orzechowym smaku), skropionym słodko kwaśnym dressingiem. Składniki 4 filety z udek kurczaka 1 opakowanie wędzonej newelli (200 g) 150 g koziego sera (roladka) mieszanka sałat garść pestek dyni Marynata: 50 ml oliwy z suszonych pomidorów 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 ząbek czosnku Dressing: 70 ml oliwy z oliwek 50 ml miodu(...)ocet, miód i musztardę mieszamy do połączenia wszystkich składników. Skrapiamy nim sałatę. Pestki z dyni prażymy na suchej patelni. Roladki kroimy na plasterki i układamy na talerze, raz plasterek kurczaka, raz koziego sera. Całość posypujemy uprażonymi pestkami dyni. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
aromatyczne pałki kurczaka z piekarnika... 135

średnie, cebula 4 sztuki, czosnek 1 główka Przyprawę do ziemniaków (smakuje z drobiem dobrze) całe opakowanie wysypać na pałki kurczaka, wlać olej rzepakowy i wymieszać pałki w przyprawie, nakryć talerzem i schować do lodówki na całą noc. Pałki z marynatą włożyć do brytfanny z pokrywką, wsypać pokrojone w kawałeczki papryki, pokrojone ząbki czosnku, cebule w piórka pokrojone, nakryć pokrywką brytfannę

W Mojej Kuchni Lubię
Chińszczyzna z ryżem basmati 163

suchego ryżu dajemy 1 litr zimnej wody, 1,5 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju arachidowego) Mięso z kurczaka kroimy w cienkie paski. Z sosu sojowego, oleju sezamowego, skrobii kukurydzianej, soku z cytryny, płatków chilli, czosnku granulowanego, imbiru robimy marynatę (wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce). Mięso przekładamy do woreczka strunowego, wlewamy marynatę, zamykamy worek i dokładnie rozprowadzamy marynatę na mięsie

mojewypiekiinietylko
Kotleciki w cieście czosnkowym 91

obiadowy z wykorzystaniem filetów z kurczaka. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki mąki pół pęczka posiekanego koperku Przyprawy: 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta chilli i pieprzu olej do smażenia       *** Filety z kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie kotlety(...)Mięso przyprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt, mąkę, starty czosnek, koperek oraz przyprawy *** *** Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki (mięso może się marynować także całą noc) *** *** Po tym czasie kotleciki w cieście smażymy na rozgrzanym

Blog z Apetytem
Domowy kebab z piekarnika 58

ochotę na domowe mięso, które smakuje jak z budki z kebabami, to koniecznie wypróbuj ten przepis! Składniki 1,5 kg fileta z kurczaka przyprawa kebab gyros czosnek duża cebula patyczki do szaszłyków Przygotowanie Mięso marynuje dzień wcześniej. Marynata to przyprawa kebab gyros + czosnek. Dużą cebulę przekrajam na pół wbijam patyk, nabijam na to mięso i do piekarnika z termoobiegiem

Wasze Przepisy
SKRZYDEŁKA MOCNO PAPRYKOWE 107

SKRZYDEŁKA MOCNO PAPRYKOWE Syty i treściwy obiad. Marynatą do skrzydełek jest mieszanka różnego rodzaju papryk. Są smaczne i lekko ostre.  ~~SKŁADNIKI~~ skrzydełka 1 kg. olej

Kuchnia Paulettes
Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem 92

Miód i musztarda jako marynata do mięs to już klasyka:). Ja dodałam do tego jeszcze koperek i wyszło mi proste, smaczne i nieskomplikowane danie obiadowe. 1kg skrzydełek z kurczaka 1/2 pęczka koperku 4 łyżki ostrej musztardy 2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli  3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1. Mieszamy ze sobą miód, musztardę, pieprz, sól

Szefowa kuchni
Roladki z kurczaka z serem pleśniowym 183

oliwek po łyżeczce: rozmarynu, bazylii, oregano pół łyżeczki pieprzu ziołowego i granulowanego czosnku szczypta soli i pieprzu czarnego Przygotowanie: Filety z kurczaka oczyścić, pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawy łączymy z oliwą z oliwek, przygotowując marynatę. Zanurzamy w niej przygotowane ‘kotlety’ (oliwy wcale nie trzeba wiele, wystarczy ‘obtoczyć’ dobrze w marynacie mięso). Odstawiamy do lodówki na 45-60 minut

Gotuj z Rumcajsem
Shoarma z kurczaka 265

chilli, sól, naturalny ekstrakt papryki Wykonanie: Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą, dodać ok 4-5 łyżek oleju i dokładnie wymieszać. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w paski lub w kostkę. Pokrojone mięso natrzeć, wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na ok godzinkę. Następnie smażymy mięso na teflonowej patelni bez dodatkowego tłuszczu. Można podawać z ryżem, frytkami, chlebkiem pita

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania