marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:155/253)

Pieczone udka z kurczaka w curry 198

sól, pieprz 1 łyżka ksylitolu 1. W misce wymieszaj olej/masło z curry, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Powstałą marynatą dokładnie posmaruj udka i wstaw do lodówki na minimum godzinę. 2. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. 3. Kurczaki ułóż w naczyniu żaroodpornym lub formie wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp je ksylitolem. 4. Pomiędzy udka wkładaj plasterki cytryny, ząbki czosnku

Powiedz dietom nie
Piersi z kurczaka, w panierce z ciecierzycy, smażone w głębokim tłuszczu 190

jest delikatne, miękkie i soczyste. Panierka z ciecierzycy jest cennym źródłem białka i ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Potrzebujemy: pierś z kurczaka (moja ważyła 500 g) 0,5 litra - 1 litr oleju rzepakowego, do smażenia Składniki marynaty do mięsa: 3/4 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 3/4 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1,5 czubatej łyżeczki papryki słodkiej(...)jajko około 130 g mielonej ciecierzycy (polecam Panier z ciecierzycy firmy Mamut ) Wykonanie: Piersi kroimy na kawałki o grubości około 8 mm. Wkładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy, szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Jajko roztrzepujemy widelcem i wlewamy do mięsa. Dokładnie mieszamy, aby przylgnęło do mięsa z każdej strony. Panier z ciecierzycy wysypujemy

Smak mojego domu
PODUDZIA KURCZAKA W MARYNACIE KETCHUPOWO-JOGURTOWEJ 139

GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 9 podudzi z kurczaka, 3 łyżki ketchupu (u mnie pikantny), płaska łyżka majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka soli, łyżeczka suszonej natki pietruszki, łyżeczka ziół prowansalskich. Przygotowanie: Dokładnie łączę składniki marynaty - ketchup, majonez, jogurt i przyprawy. Obtaczam mięso, zostawiam na noc w lodówce. Piekę pod przykryciem (można użyć

JejKuchnia
Aromatyczne piersi z kurczaka, smażone w głębokim tłuszczu 901

delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Podaję je zawsze z sosem czosnkowym i sałatką z kapusty pekińskiej lub sałatką colesław . Potrzebujemy: pierś z kurczaka (moja ważyła 650 g) 0,5 litra - 1 litr oleju rzepakowego do smażenia Składniki marynaty do mięsa: 3/4 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżeczka papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 3 duże(...)płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1/4 płaskiej łyżeczki curry 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: Piersi kroimy na kawałki o grubości około 8 mm. Wkładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy, szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Ja przygotowuję mięso zazwyczaj dzień wcześniej, więc w lodówce trzymam je całą noc.  Jajko roztrzepujemy widelcem

Smak mojego domu
Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie 150

Dziś na blogu bardzo popularna, sprawdzona i polecana marynata słodko-ostra. Zanurzone w niej skrzydełka zyskały na smaku i charakterze. Można użyć jej także do innych fragmentów kurczaka.  1kg skrzydełek 1/2 szklanki pikantnego keczupu, u mnie od Jamar 3 łyżki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki soli 1. Mieszamy ze sobą

Szefowa kuchni
Kurczak w pomarańczach 103

Kurczak w pomarańczach niby tak banalne składniki, ale jakie to było pyszne. Aromatyczne, delikatne i soczyste mięsko i ta chrupiąca skórka. Polecam:) Składniki: 1 kurczak (mój miał 1,4 kg) 2 pomarańcze 2 łyżki oleju 2 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć. Z 1/2 pomarańczy zetrzeć(...)przyprawy oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. Mięso natrzeć marynatą i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na cała noc do lodówki. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso, polać marynatą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 °C  i pieczemy przez 45 minut. Po tym czasie  na wierzch kurczaka układamy plasterkami pomarańczy i pieczemy jeszcze przez ok 35 minut

magiczna kuchnia Kasi
ziemniaki z serem i podudziami... 445

Składniki: podudzia z kurczaka 4 sztuki/z rosołu, ziemniaki młode 1 kg, ser żółty 20 dag/tarty, papryka słodka mielona 1 łyżka, ząbki czosnku 4 sztuki, kminek 1 łyżeczka/ziarenka, gorczyca 1 łyżeczka, ziele angielskie 3 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, pieprz czarny ziarnisty 10 ziarenek w moździerzu utrzeć przyprawy, dolać olej, wsypać paprykę i wszystko utrzeć dokładnie podgotowane(...)polać marynatą, położyć kawałeczki masła posypać po wierzchu startym żółtym serem, na serze poukładać wcześniej ugotowane podudzia w rosole, natrzeć je marynatą, nałożyć po kawałeczku masła piec w 200 C około 40 minut - ziemniaki są pyszne, ser ciągnący, kurczak chrupiący..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Curry z kurczaka z pomidorami na mleczku kokosowym 79

niego posiekaną papryczkę chilli, pieprz cayenne, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz, oraz imbir-tak przygotowaną marynatą zamarynować mięso, na co najmniej 30 minut, W tym czasie cebulę obrać i posikać, a następnie zeszklić na oleju. Do cebuli dodać kurczaka i smażyć ciągle mieszając, aż nabierze koloru. Następnie zalać pomidorami z puszki i dusić pod przykryciem , aż kurczak będzie

Krylowa Kuchnia
Aromatyczny kurczak pieczony z pomidorkami i czosnkiem 164

łyżki oleju 3 ziemniaki (opcjonalnie) Przygotowanie: Przygotować marynatę - wymieszać olej z tymiankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Natrzeć marynatą mięso i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny (najlepiej na noc). Piekarnik rozgrzać do 200°C. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka, pomidory, ziemniaki (obrane i pocięte w plastry), ząbki czosnku, cebulę pociętą w piórka  i rozmaryn. Piec przez

Piąty grzech główny
Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską 204

Danie podałam z chrupiącymi chlebkami z patelni.   Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską Składniki:500 g filetów z podudzia kurczaka2 cebule1 marchewka200 g zielonej fasolki szparagowej150 g suszonej śliwki szydłowskiej bez pestek1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórkiok. 200 ml bulionusóloliwa do smażenia Marynata do mięsa:1 łyżeczka mielonego kuminu1 łyżeczka mielonej kolendry1 łyżeczka(...)osuszamy i każdy filet kroimy na 2 części. W misce mieszamy składniki marynaty i dokładnie obtaczamy nią mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny. Ja marynuję cała noc.Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka do lekkiego zbrązowienia. Mięso przekładamy do tagine, a naczynie ustawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak z pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 462

pokrojone w paski pieczarki. Całość dusi się na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 min. W tym czasie zamarynowanego wcześniej kurczaka, pokrojonego w paski (ok. 2 cm x 6 cm) gotujemy na parze, co trwa ok. 10 min. Do marynaty użyliśmy oliwy z oliwek, 2 ząbków czosnku, soli, pieprzu, bazylii i przyprawy Knorr do mięs. W międzyczasie przechodzimy do ciasta

Ania i Marcin gotują
Skrzydełka w sosie miodowo – musztardowym 73

Bardzo lubię szybkie i proste obiady. Dlatego często kupuję kawałki kurczaka jak np. pałki, skrzydełka, które wystarczy tylko zamarynować i upiec na patelni bądź w piekarniku. Tym razem pomysł padł na skrzydełka w sosie miodowo – musztardowym. Mąż znalazł przepis i przygotował marynatę a ja przygotowałam i podałam. W lato często zamiast piec w piekarniku piekę skrzydełka na grillu. Jeśli(...)kurczaka dokładnie umyj, następnie osusz ręcznikiem papierowym. Poukładaj jedno koło drugiego w szklanym naczyniu. Przygotuj niewielki garnuszek. Czosnek obierz, przepuść przez praskę, wrzuć do garnuszka. Następnie dodaj miód, musztardę, sos sojowy, olej, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki, pół łyżeczki soli, delikatnie podgrzej na minimalnej mocy palnika do uzyskania jednolitej konsystencji, nie doprowadzaj do wrzenia! Mięso zalej przygotowaną marynatą. Poprzekładaj

To Musisz Wiedzieć
Kurczak w ziołowej panierce 246

siekanej pietruszki - 2 łyżki siekanego szczypiorku - 1 szklanka mąki - 1 jajko -¾ szklanki wody -½ łyżeczki sody - olej do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka rozkroić i lekko rozbić. Z cytryny, dwóch łyżek wody, papryki, tymianku i połowy soli zrobić marynatę i obtoczyć nią piersi. Pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę. Mąkę wymieszać z wodą, jajkiem, resztą soli, pietruszką i szczypiorkiem(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/kurczak-w-ziolowej-panierce/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('54d12cd2bc677ad74eef0b53ab1d154f').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: pierś z kurczaka w ziołowej panierce The post Kurczak w ziołowej panierce appeared first

dom-agi.pl
Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp 106

się w prostszy sposób upiec tak pysznego mięsa. W zasadzie możecie użyć dowolnego, nawet kurczaka! Ja akurat prezentuję łopatkę, która tak przyrządzona smakuje rewelacyjnie! Jest niezwykle krucha, soczysta i lekko rumiana... Doskonale sprawdzi się na obiad oraz na zimno do kawałka świeżego pieczywa. Marynata idealnie łączy w sobie różne przyprawy i zioła (*), dzięki czemu każde mięso lub nawet warzywo jest

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania