Piersi z kurczaka są świetnym mięsem, które można zrobić na różne sposoby. Za każdym razem wychodzi pyszna potrawa, chociaż o innym smaku. Sos śmietanowo-porowy pasuje do niej doskonale Co potrzeba: 800 g piersi z kurczaka, 500 g pora, 400 g śmietanki słodkiej 30%, Olej do smażenia, sól Co potrzeba na marynatę: 8 łyżek oleju, 3 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 pełna łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu, 1 pełna łyżeczka oregano, 1 pełna łyżeczka czosnku niedźwiedziego, 1 pełna łyżeczka bazylii Wykonan... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...