marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:165/253)

uda kurczaka w jogurtowych pomidorach i w przyprawie kurczak na dziko... 170

blendera umyte pomidory, dodać jogurt, kucharka wsypać suszoną mieszankę przypraw kurczak na dziko: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki wszystko wymieszać, odciąć z ud nadmiar tłustej skóry, kuperki, uda przeciąć na dwie części: udko + podudzio i włożyć umyte i osuszone do marynaty, przykryć i schować do lodówki na 3 godziny piekarnik elektryczny

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak w wędzonej papryce z limonką 133

Mięso umyć i pokroić na cienkie plastry.  2. Przygotować marynatę z oliwy, soku z limonki i przypraw, natrzeć nią mięso i odłożyć do lodówki na godzinę.  3. Czosnek bardzo drobno pokroić lub rozgnieść.  4. W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, włożyć schłodzonego kurczaka i czosnek. Obsmażyć do wyparowania wody, ciągle mieszając. Następnie dodać śmietankę, zmniejszyć ogień

Apetyczna babeczka
Kurczak w ziołach i papryce z kuskusem, suszonym pomidorem, żurawiną i miętą 93

mięty oregano bazylia słodka papryka sól pieprz olej do smażenia 1. Filety z kurczaka przekrawamy w poziomie na pół, żeby wyszły nam z jednego fileta dwa cieńsze. W miseczce mieszamy odrobinę oleju/oliwy dodajemy oregano, bazylię, sól, pieprz i słodka paprykę, mieszamy i zanurzamy w takiej marynacie nasze filety. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy filety. 2. Kuskus według przepisu na opakowaniu

kruche babeczki
Kolorowe szaszłyki drobiowe z piekarnika 82

takie szaszłyki doskonale poprawiają humor i cieszą podniebienie :) Składniki ( wyszło mi 9 sztuk ) - 1 większy filet z kurczaka - 1 czerwona papryka - 2-3 małe cebule - 4-5 pieczarek - 150-200 gram boczku wędzonego parzonego  - 2 ogórki kiszone Marynata - kilka łyżek oleju - łyżka domowej wegety  lub innej ulubionej przyprawy do grilla/mięs - 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej - 1/2 łyżeczki

Kuchnia z widokiem na ogród
GULASZ DROBIOWY W SOSIE KORZENNYM 74

Gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem pomidorów i serka mascarpone w aromatycznym sosie korzennym na bazie m.in.: cynamonu, kardamonu, imbiru i gałki muszkatołowej. Pyszny i prosty obiad dla każdego. Przygotujesz go także z innymi dodatkami np. bakłażanem, dynią, cukinią, a nawet owocami – śliwkami lub morelami. Sekret soczystego mięsa to długie marynowanie – w tym celu wybierz jak najświeższe mięso(...)gulasz z mięsa drobiowego przygotujesz szybciej niż z innych wymagających dłuższego czasu duszenia mięsa. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża cebula 2 pomidory 1 ząbek czosnku ½ czerwonej papryki 2 łyżki serka mascarpone 3 łyżki oliwy SKŁADNIKI NA MARYNATĘ: 1 łyżeczka soku z cytryny po ¼ łyżeczki: cynamonu, kardamonu, imbiru, gałki muszkatołowej, słodka i ostra papryka, oregano sól, pieprz ziołowy

Zasmakuj Kuchni
PIECZONE PAŁKI Z KURCZAKA MARYNOWANE W MAŚLANCE 100

płaska łyżeczka czosnku granulowanego (użyłam  Skworcu ) * 1 płaska łyżeczka przyprawy ziołowej do kurczaka (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Do miski wlać maślankę, dodać sól, pieprz, czosnek i wszystkie pozostałe przyprawy, wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki mięsa i wszystko wymieszać tak, by marynata pokryła mięso. Miskę z mięsem wstawić do lodówki na kilka godzin

Zrób to smacznie
Poniedziałek: Najprostszy kebab w bułce 106

kebaba domowej roboty . Przepis na shawarmę pochodzi z bloga toriavey.com . Składniki: 500 g polędwiczek z indyka lub udek z kurczaka bez kości Fociaccia ( według tego przepisu ) lub duża bagietka Sałata plus dowolne warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka) Sól i pieprz Marynata 3 łyżki oleju 1 łyżeczka kminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka

Niedzielny kucharz
Szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie paprykowym 209

ryż z czarnuszką. Szaszłyki z kurczaka Składniki: na 4 porcje 8 bambusowych szpikulców 600 g fileta z kurczaka 100 ml sosu paprykowego, tutaj przepis 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu Dodatkowo ryż z czarnuszką, tutaj przepis sałatka warzywna Przygotuj marynatę na mięso według przepisu wyżej, najlepiej na dzień przez marynowaniem szaszłyków. Pokrój mięso na małe, podłużne kawałki(...)ryż przełóż do garnka, polej szafranowym masłem, posyp czarnuszką, przykryj szczelnie pokrywką i gotuj jeszcze przez 10-12 minut. Po zdjęciu pokrywki ryż powinien mocno parować. Podaj szaszłyki z kurczaka z parującym ryżem i sałatką. The post Szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie paprykowym appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Warzywne spaghetti z polędwiczkami z kurczaka 193

smakiem. Porcja na 4 osoby Składniki: 2-3 zielone cukinie 1 żółta cukinia 2 duże marchewki polędwiczki z kurczaka ( dokładnej ilości nie podaję) ulubione przyprawy u mnie chili peperoncini ( ooostre), pieprz czarny mielony, sól do marynowania mięsa użyłam marynaty w stylu tajskim z TaoTao dodatkowo /opcjonalnie makaron ryżowy ( 100g) oraz domowy sos słodko-kwaśny z ananasem, który dostałam od mamy

W garach u Gosi
Pieczona pierś kurczaka z oscypkiem 214

każdą lekko rozbijamy. Miód, olej, zioła oraz sól i pieprz dokładnie ze sobą ucieramy i tak przygotowaną masą nacieramy kurczaka. Przyprawione mięso dobrze jest odstawić na jakiś czas do lodówki (u mnie trwało to calą noc, im dłużej w marynacie, tym smakuje lepiej ;) ). Po leżakowaniu, w rozbitą pierś wkładamy odpowiedni do długości plastra, a grubości około 2 centymetrów, kawałek oscypka

Kuchenna Kontrrewolucya
Szaszłyki 222

pieczarekpomidorki koktajlowe2 laski kiełbasy lub ok. 150 g boczkuok. 3 cebule (u mnie czerwone)patyczki do szaszłykówSzaszłyki - Sposób przygotowania:Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy po szczypcie przypraw, pokrojony czosnek, ok. 2 łyżki oleju i dokładnie mieszamy starając się pokryć marynatą całe mięso. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.Paprykę kroimy w grubą kostkę, kiełbasę

Słodka Strona
Pałki kurczaka w sosie piwno-pomarańczowym 251

Pałki kurczaka to taka wdzięczna cześć kurczaka o niezliczonej ilości sposobów przygotowania, marynowania, ze za każdym razem ich smak może być inny. Ja tym razem do marynaty postanowiłam wykorzystać piwo korzenne i pomarańcze. Aromat piwa był wystarczający by nadać słodkawo dymny posmak pałkom, tak wiec żadnych przypraw nie trzeba było już dodawać. Z marynaty i wytopionego tłuszczu z pałek powstał

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem 92

spokojnie można je podać na proszony obiad. Goście będą zachwyceni – to gwarantowane. Kilka uwag do przepisu: filety zapiekane z mozzarellą najlepsze są z pojedynczych, cienkich płatów piersi z kurczaka, bez polędwiczki. Szybciej się pieką i lepiej wyglądają na talerzu. Po drugie, możesz próbować zastąpić mozzarellę innym rodzajem sera, ale naszym zdaniem mozzarella daje najlepiej radę. Zrobiliśmy ten przepis z bardzo(...)ekstrawagancji jeśli chodzi o przyprawy, bo kurczak jest aromatyczny i dobrze przyprawiony. Przepis na filety zapiekane z mozzarellą pochodzi z serwisu Eatwell101.com Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 kulka miękkiej mozzarelli 4 łyżki białego serka (np. Almette) 2 duże garści szpinaku ½ szklanki pęczaku Garść umytej rukoli Pęczek rzodkiewek 1 łyżeczka masła Sól Marynata 1 starty ząbek czosnku lub łyżeczka

Niedzielny kucharz
Kurczak w sosie teryiaki 119

przeciwieństwie do sojowego, jest słodki. Główne składniki marynaty teriyaki to sos sojowy połączony ze słodkim sake, cukrem albo miodem. Można pokusić się o zrobienie sosu samodzielnie albo w szybszej wersji użyć sosu gotowego, który można kupić praktycznie w każdym większy markecie.  Danie idealne zarówno na szybki obiad jak i pyszną kolację. KURCZAK w SOSIE TERIYAKI Składniki: 1 filet

Bon appetit mon amie
Kurczak z imbirem i miodem 95

Uwielbiam takie proste przepisy, które nie wymagają zbyt dużo czasu na przygotowanie. Mięso wychodzi delikatne, dość pikantne i bardzo smaczne. Spróbujcie Składniki: – 600g filetów z piersi kurczaka (u mnie polędwiczki) – 1 łyżka sosu Teriyaki – 1 łyżka sosu sojowego – kawałek świeżego imbiru (około 3cm) – 3 ząbki czosnku – 1 płaska łyżeczka kurkumy – sól i pieprz(...)patelni rozgrzać masło klarowane, dodać miód i wymieszać z masłem. Dodać zamarynowane mięso (razem z marynatą) i smażyć na średnim ogniu przez około 12-15 minut, mieszając od czasu do czasu. Przed końcem smażenia dodać płatki migdałowe lub sezam. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Kurczak z imbirem i miodem Kurczak z imbirem i miodem Kurczak z imbirem i miodem Artykuł

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania