marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:174/253)

KURCZAK FASZEROWANY GRZYBAMI LEŚNYMI 210

grzybami leśnymi. Polecam.  SKŁADNIKI na 4 osoby: 1 kurczak ok 1.5 kg Sól i pieprz do smaku Farsz 40 dag leśnych grzybów 1 cebula 3 ząbki czosnku 5 dużych garści świeżego szpinaku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki masła 2 łyżki suszonej bazylii Marynata 1 łyżka oleju 2 łyżki papryki czerwonej ostrej i słodkiej(...)kosteczkę.  Mieszkam następnie dodaję grzyby. Całość smażę na małym ogniu aż będą ładnie szkliste. Dodaję szpinak, sól i pieprz do smaku oraz czosnek granulowany i suszoną bazylię. Kurczaka myję a następnie wycinam kości. Ja jedynie pozostawiam skrzydełka. Kurczaka nacieram przyprawami.  Kurczaka faszeruje. Zaszywam kurczaka albo spinam wykałaczkami tak by farsz nie wypadł. Kurczaka przekładam do worka do pieczenia

Gotowanie Patki
Pikantna zupa z kafirem i trawą cytrynową 126

aromatycznego smaku.  (zdjęcie z archiwum LILDLa) Jak przygotować: Podudzia z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Marynujemy w syropie z agawy, soku cytryny i czosnku, dodajemy pokrojoną łodygę trawy cytrynowej i kilka liści kafiru. Marynujemy minimum 2 godziny. Po tym czasie, smażymy na grillu najlepiej elektrycznym. Podlewamy naszą marynatą. Następnie obsypujemy czarnym sezamem. W osobnym garnku, podgrzewamy ugotowaną już kukurydzę(...)Następnie kroimy cebulę na 6 części, czosnek w cienkie plastry. Następnie świeżą trawę cytrynową kroimy drobno. Podsmażamy wszystko na dobrze rozgrzanej oliwie, solimy i pieprzymy. Ciepłe warzywa, kukurydzę i kurczaka nakładamy na talerz, następnie zalewamy naszym bulionem. Kurczaka możemy też podać na osobnym talerzu, lub nabitego na długą wykałaczkę - w formie szaszłyka. Wszystkiego smacznego

dlaSmaQ
Grillowany filet w sosie cytrynowym 144

opcjonalnie również z sałatką. W naszym domu z powodu brzydkiej pogody, przygotowaliśmy piersi w domowym piekarniku. Ale zapewniamy, że kurczak z grilla jest równie wybitny. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny 1 łyżka oliwy sól pieprz SOS: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki(...)papierowym. Dokładnie smarujemy je przygotowaną wcześniej marynatą i odstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny. Do rondelka wrzucamy wszystkie składniki sosu. Jeśli gorczycę mamy w ziarnach dobrze jest ją wcześniej rozetrzeć w moździerzu. Mieszamy i gotujemy przez 2 minuty na małym ogniu, aby smaki się ze sobą połączyły. Nie doprowadzamy do wrzenia. Kurczaka smarujemy powstałym sosem i wkładamy

Kuchnia od dwojga
Dieta w insulinoodporności. Kurczak pieczony z warzywami z woka. 142

dieta dla osób z insulinoodpornością wcale nie jest nudna i pełna wyrzeczeń, a wręcz przeciwnie łatwa, lekka i przyjemna. Podzielę się z Wami jednym przepisem tak na zachętę... Kurczak pieczony z warzywami z woka. Przepis na 2 porcje. Składniki: - 300 g małych udek lub bakłażana w wersji wege - 1 czerwona cebula - 2 kolorowe papryki - 2 łodygi selera naciowego(...)bakłażana natrzyj marynatą, ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 30 minut w 190 C.  Posiekaj drobno warzywa w paski, talarki lub plastry, posyp solą, pieprzem, czosnkiem i wymieszaj.  Rozgrzej wok, wlej oliwę, dodaj posiekany kawałek imbiru i wrzuć warzywa. Smaż ok 5 minut, ciągle mieszając, na koniec wsyp sezam i wymieszaj.Podawaj warzywa z upieczonym kurczakiem. Posyp natką pietruszki

Apetyczna babeczka
Kurczak, szparagi i pappardelle / Chicken, asparagus and pappardelle 63

more or less half n hour, seriously! Enjoy cooking! SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g pappardelle 1 pęczek (500 g) zielonych szparagów 1 spory pomidor 450 g mięsa z udek kurczaka 100 g sera typu Lazur 100 g jogurtu greckiego 30 g przecieru pomidoru sól, pieprz, tymianek, czosnek, ocet balsamiczny, oliwa INGREDIENTS (3 portions): 150 g pappardelle 1 bunch(...)odłam ich zdrewniałe końcówki, włóż do torebki plastikowej, zalej marynatą i porządnie je w niej obtocz, odstaw do lodówki. Zagotuj wodę i ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Umyj i osusz mięso. Przypraw je z obu stron solą i pieprzem, smaż na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Kiedy kurczak się z jednej strony przyrumieni przekręć go na drugą

Martyna Cooks
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 119

more or less half n hour, seriously! Enjoy cooking! SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g pappardelle 1 pęczek (500 g) zielonych szparagów 1 spory pomidor 450 g mięsa z udek kurczaka 100 g sera typu Lazur 100 g jogurtu greckiego 30 g przecieru pomidoru sól, pieprz, tymianek, czosnek, ocet balsamiczny, oliwa INGREDIENTS (3 portions): 150 g pappardelle 1 bunch(...)odłam ich zdrewniałe końcówki, włóż do torebki plastikowej, zalej marynatą i porządnie je w niej obtocz, odstaw do lodówki. Zagotuj wodę i ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Umyj i osusz mięso. Przypraw je z obu stron solą i pieprzem, smaż na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Kiedy kurczak się z jednej strony przyrumieni przekręć go na drugą

Martyna Cooks
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 111

more or less half n hour, seriously! Enjoy cooking! SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g pappardelle 1 pęczek (500 g) zielonych szparagów 1 spory pomidor 450 g mięsa z udek kurczaka 100 g sera typu Lazur 100 g jogurtu greckiego 30 g przecieru pomidoru sól, pieprz, tymianek, czosnek, ocet balsamiczny, oliwa INGREDIENTS (3 portions): 150 g pappardelle 1 bunch(...)odłam ich zdrewniałe końcówki, włóż do torebki plastikowej, zalej marynatą i porządnie je w niej obtocz, odstaw do lodówki. Zagotuj wodę i ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Umyj i osusz mięso. Przypraw je z obu stron solą i pieprzem, smaż na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Kiedy kurczak się z jednej strony przyrumieni przekręć go na drugą

Martyna Cooks
Pierś faszerowana serem i warzywami. Przepis krok po kroku. 151

patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.   Składniki dla 4 osób:   4 piersi z kurczaka 0,5 papryki czerwonej 0,5 papryki żółtej 50 g świeżego szpinaku baby 4 plastry wyrazistego w smaku sera żółtego 1 łyżeczka curry 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli(...)marynatę: Wymieszaj ze sobą olej, pieprz, curry i sól.   Sylikonowym pędzelkiem posmaruj piersi dokładnie po wierzchu i piecz 20 minut w 200 °C jeśli posiadasz włącz funkcję grilla w piekarniku.   Tak przygotowaną pierś podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!   Jeśli chcecie więcej przepisów na piersi z kurczaka dajcie

kuron.com.pl
Marynaty do mięs z grilla - musztardowa i ketchupowa 69

Składniki: (na 1 kg mięsa - u mnie mięso z szynki) Marynata ketchupowa: Ketchup łagodny Kielecki 3 łyżki Olej 3 łyżki Sok z cytryny łyżka Sól łyżeczka płaska Czosnek ząbek  Pieprz 1/2 łyżeczki Papryka słodka 1/2 łyżeczki Papryka ostra 1/2 łyżeczki Majeranek łyżeczka Marynata musztardowa: Musztarda sarepska Kielecki Olej 3 łyżki Miód łyżka Czosnek 2 ząbki  Sól łyżeczka płaska(...)łyżeczki Przygotowanie: Składniki na marynaty wymieszać w miseczkach, czosnek dodać przeciśnięty przez praskę. Gotowe marynaty odstawić na ok. 10-15 minut. Po tym czasie zanurzyć mięso w marynacie. Zamarynowane mięso odstawić do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso jest gotowe do grillowania. Smacznego! Marynować można dowolne mięso: karkówkę, kurczaka, indyka itp. U mnie

Kulinarne przygody
Orzeźwiająca sałatka na grilla 354

Grillowanie można przekornie nazwać już sportem :) Jak tylko nadarza się okazja rozpalamy grilla i przygotowujemy smaczne potrawy. Jednak oprócz smacznego mięsa warto zastanowić się na jakimś

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika... 160

naczynia żaroodpornego, dodać przyprawy, olej rzepakowy, sok z cytryny, wymieszać umyte i osuszone pałki kurczaka włożyć do cebuli, dokładnie natrzeć i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec pałki w marynacie około 40 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 160 C piec z 10 minut kruche, soczyste

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z grillowanymi warzywami i kurczakiem z pesto pietruszkowym 169

natomiast dodatek kurczaka daje nam sałatkę na mały głodek :) Ostatnio po obiedzie został mi grillowany kurczak trochę grillowanych warzyw i pesto pietruszkowe, i tak oto ekonomicznie wyszło nowe danie :) Gorąco polecam tą sałatkę nawet na obiad dla osób dbających o linie, składniki i marynaty jak tu , tylko odpowiednio trzeba zmniejszyć o pół ilość składników a zamiast mieszkanki sałat można dodać

Piekielna Kuchnia Pati
Udka z masłem i rozmarynem 150

Składniki - 3 udka - 2 łyżki masła - kilka gałązek rozmarynu - 2 ząbki czosnku - przyprawa do kurczaka złocista  Sposób przygotowania 1. - udka posypać przyprawą złocistą dodać rozmaryn i ząbki czosnku pokrojone w plasterki  odłożyć na kilka godzin do marynowania 2. -zamarynowane udka wraz z marynatą przełożyć na blachę ja używam silikonowej  nalać szklankę wody na każde udko dać kawałeczek

W królestwie smaków Beaty
Udka z grilla. 205

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 5 udek z kurczaka, 1/3 szklanki oliwy, 3 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, sos sojowy ostra papryka zmielona, przyprawa do grilla WYKONANIE: udka dzielimy na udziec i pałki, ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, mięso dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na noc, przy smażeniu

Kuchnia Beaty
Kurczak w pikantnej otrębowej skorupce 185

umyć i osuszyć. Do maślanki dodać sól, pieprz, czosnek, zioła i papryki. Dodać mięso z kurczaka i dokładnie przykryć mięso płynem. Przykryć i marynować całą noc. W misce wymieszać mąki, otręby i jeszcze raz te same przyprawy - ilość według uznania. Mięso wyjmować z marynaty, delikatnie odsączyć z nadmiaru maślanki i panierować ze wszystkich stron w mieszance mąk, otrębów i przypraw

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania