Pieczone udka z kurczaka to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. Można je podać z warzywami i ulubioną surówką. - sprawdzona marynata - wiele porad oraz zdjęcia krok po kroku - tylko kilka takich i łatwo dostępnych składników
AniaGotuje.plprzygotowanie, właśnie takie z dodatkiem owoców, słodkich lub octowych marynat. Zestawienie smaku wątróbki z lekką słodyczą jest bowiem genialne. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka gyros – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sos do sałatki – sałatka z gruszką
nietylkopasta.plświąteczny obiad. Będzie złota, pachnąca, upieczona na chrupko. Kurczak w cytrusach Pieczony kurczak w cytrusach – pachnący pomarańczą – i cudowne ziemniaki z czosnkiem. To danie nie tylko wspaniale wygląda na talerzu, ale tak też smakuje. Polędwiczka w glazurze z musztardy francuskiej O tej polędwiczce w marynacie z musztardy nie trzeba wiele pisać. Wystarczy na nią spojrzeć, żeby wiedzieć, że jest pyszna
Niedzielny kucharzświąteczny obiad. Będzie złota, pachnąca, upieczona na chrupko. KURCZAK W CYTRUSACH Pieczony kurczak w cytrusach – pachnący pomarańczą – i cudowne ziemniaki z czosnkiem. To danie nie tylko wspaniale wygląda na talerzu, ale tak też smakuje. POLĘDWICZKA W GLAZURZE Z MUSZTARDY FRANCUSKIEJ O tej polędwiczce w marynacie z musztardy nie trzeba wiele pisać. Wystarczy na nią spojrzeć, żeby wiedzieć, że jest pyszna
Niedzielny kucharzFilet z marynacie czy posypani przyprawami niekoniecznie do mnie przemawia, dlatego staram się go urozmaicać na różne sposoby:). Dzisiejsza wersja to filet pieczony z pieczarkami. Wyszedł pyszny, nie suchy, naprawdę smaczny. 2 filety z kurczaka 500g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki
Szefowa kuchniwilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy na mniejsze kawałki i solimy. Do maślanki dodajemy przyprawę o tzatziki, mieszamy. Przygotowaną marynatą zlewamy fileta. Pozostawiamy do zamarynowania na kilka godzin a jeszcze lepiej na całą
Smaki Ewysałatkę: 1 opakowanie polędwiczek z kurczaka (400 gramów) lub duża pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat 1/2 opakowania młodego szpinaku 8-10 kolb młodej kukurydzy 4 jajka 3 małe czerwone cebule 1 mała ostra papryczka garść świeżego tymianku garść świeżej bazylii Składniki na marynatę do mięsa: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki wędzonej papryki
Garniec Magaliebyło nudno i można powiedzieć, że się opłaciło kombinować.Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki miodu łyżeczka chili w płatkach sok z połowy limonki oliwa z oliwek sól pieprz Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Robimy marynatę: miód mieszamy z sokiem z limonki, chili w płatkach i łyżką oliwy
Mango Papajapiersi z kurczaka 100 g żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki 1 cukinia 1 czerwona papryka 500 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty zielone curry konokwan( można taką pastę zrobić samemu przepis tutaj ) 2 łyżki masła 200 g makaronu ryżowego np z tapioką 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól pieprz kolendra do dekoracji Pierś oczyszczamy i kroimy(...)mniejsze kawałki. Robimy marynatę. Do sosu sojowego dodajemy brązowy cukier, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Wrzucamy naszą pierś, mieszamy aby całość była pokryta marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Makaron przyrządzamy według wskazówek na opakowaniu. Zwykle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10-15 minut. Warzywa kroimy, marchewkę i paprykę w słupki, cukinię na talarki
KuchcikoweLovepierogi z grilla elektrycznego? Grillowane pierogi Grillowane pierogi nie są tak popularne jak kurczak z grilla czy karkówka. A szkoda, ponieważ dobre pierogi z mięsnym farszem przygotowane z grilla są pyszne. Pierogi na grill nie muszą ociekać tłuszczem, wystarczy że wilgotne posypiemy mieszanką przypraw. Przepis na marynatę do pierogów z grilla jest prosty. Marynata do takiego grillowego dania jest uniwersalna
Dieta moja pasjaFirma Rafex przesłała mi do testowania mnóstwo wspaniałych przypraw: przyprawa z curry do kurczaka przyprawa do kawy i herbaty przyprawa do pieczenia chleba przyprawa do dziczyzny cebula prażona przyprawa do żurku TANDOORI MASALA PRZYPRAWA HARISA KURKUMA sól ziołowa przyprawa do ryb cytrynowa czubryca żółta czubryca biała marynata staropolska przyprawa arabska papryka ostra wędzona AMERICAN CHICKEN CHILLI GRYS przyprawa do śledzi
Słodkie okruszkitymianek Przyprawy : kmin rzymski pieprz cayenne pieprz czarny Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Do miseczki wyciskamy sok z limonki, dokładamy posiekany tymianek, czosnek pokrojony w płatki, kmin rzymski i pieprz cayenne oraz 2 łyżki oliwy, wszystkie składniki mieszamy. Do marynaty wkładamy mięso na 30 minut. Boczniaki płuczemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i przyprawiamy pieprzem
Parowar FacetaSKŁADNIKI: 500 g fileta z kurczaka 2 ząbki czosnku pieprz sól papryka słodka papryka ostra 3 łyżki wina białego tłuszcz do pieczenia( ja użyłam masła klarowanego) Fileta pokroić w długie paski, ponacinać, z pozostałych składników zrobić w misce marynatę i włożyć mięso. Dobrze natrzeć i pozostawić na 2 godziny w lodówce. Można też zamarynować mięso na noc. Rozgrzać tłuszcz
harrisaFirma Rafex przesłała mi do testowania mnóstwo wspaniałych przypraw: przyprawa z curry do kurczaka przyprawa do kawy i herbaty przyprawa do pieczenia chleba przyprawa do dziczyzny cebula prażona przyprawa do żurku TANDOORI MASALA PRZYPRAWA HARISA KURKUMA sól ziołowa przyprawa do ryb cytrynowa czubryca żółta czubryca biała marynata staropolska przyprawa arabska papryka ostra wędzona AMERICAN CHICKEN CHILLI GRYS przyprawa do śledzi
Słodkie okruszkilubię najbardziej, czyli gotowaniu dla nich właśnie. Użyłem: -6 dużych filetów z kurczaka -domowa ricotta, jak ją zrobić tutaj -kurki, miałem zamrożone -pieczarki -masło klarowne -sól, pieprz -biały pieprz -oliwa -czosnek główka -czosnek niedźwiedzi -białe wino półwytrawne Osuszone filety rozbijamy delikatnie w folii. Smarujemy je marynatą z oliwy, soli, pieprzu i czosnku niedźwiedziego. Wkładamy do lodówki. Na maśle klarowanym szklimy
BaRepasktórej taka potrawa nie mogłaby się obejść :) Składniki: 8 pałek z kurczaka, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, papryka ostra, słodka, zioła prowansalskie 1. Mięso myjemy. Wyciskamy czosnek przez praskę , dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, ostrą oraz zioła prowansalskie, dodajemy kilka kropelek oliwy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Następnie wcieramy ją w mięso. Odstawimy do lodówki na ok. przynajmniej
Kuchnia Pełna Pasji