Słodko ostra posypka na grilla

Słodko ostra posypka na grilla

Słodko ostra posypka na grilla

Delikatna, aromatyczna posypka na grilla, która pięknie karmelizuje się pod wpływem ciepła, nadając mięsu nie tylko smak, ale i ładny wygląd. Doskonale nadaje się do przyrządzania piersi z kurczaka, dość cienko pokrojonej i lekko rozbitej tłuczkiem. Przepis pochodzi od Melissy Clark . Czas grillowania : 10 minut Liczba porcji : Posypki z podanych składników starczy na podwójną pierś z kurczaka Składniki: 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki ziaren kolendry 2 łyżeczki ziaren gorczycy 1,5 łyżeczki soli 1/2 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grill, mięso, piersi, pierś, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, skrzydełka, mięsa pieczone, kurczak grillowany, pierś w marynacie, kurczak w marynacie, kurczak pieczony, kurczak z papryką

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.