Pieczone skrzydełka w ketchupie i majonezie

Pieczone skrzydełka w ketchupie i majonezie

Pieczone skrzydełka w ketchupie i majonezie

 Składniki: Skrzydełka 8 sztuk Ketchup 3 łyżki Majonez 2 łyżki czosnek 3 ząbki Papryka słodka pełna łyżeczka Sól łyżka płaska Pieprz łyżeczka Przygotowanie:  W misce przygotować marynatę. Przełożyć ketchup, majonez oraz czosnek. Kolejno dodać sól, pieprz, paprykę słodką. Wszystko razem wymieszać.  Skrzydełka umyć i osuszyć z nadmiaru wody. Dokładnie wymieszać w marynacie. Odstawić na minimum godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc. Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego, p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.