Udka faszerowane kapustą kiszoną i pieczarkami

Udka faszerowane kapustą kiszoną i pieczarkami

 Składniki Mięso: Udka z kurczaka 8 sztuk Olej 3 łyżki Sól 2 łyżeczki Pieprz łyżeczka płaska Słodka papryka pełna łyżeczka Farsz: Kapusta kiszona 250 g Pieczarki 250 g Cebula Sól Pieprz Przygotowanie: Udka wytrybować z kości. Olej wymieszać z przyprawami. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso z dwóch stron i odstawić na minimum godzinę do lodówki lub na całą noc. W tym czasie przygotować farsz. Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę cukru i całość ugotować do ...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.