marchewka gotowana - 3500 przepisów (strona:148/234)

Chana masala z cieciorką 192

startego imbiru 200 g marchewki, drobno pokrojonej po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu 4 łyżki przyprawy garam masala szklanka mleczka kokosowego szklanka warzywnego wywaru 2-3 łyżki syropu klonowego puszka ciecierzycy ryż do podania W dużym rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oleju kokosowego i wrzucamy warzywa (czosnek, imbir, cebulę i marchew). Solimy i pieprzymy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Dietetyczny Garnek 346

SKŁAD - 1 kg Ziemniaków w Mundurkach 500 g  Piersi z Kurczaka 300 g Marchewki 200 Pietruszki 100 g Pora  - Wartości   odżywcze  całego dania - Kalorie  1546    Węglowodany   237 g       Białko               135,5 g   Tłuszcze(...)Wszystkie składniki myjemy, następnie kroimy. Do garnka wrzucamy Ziemniaki. Na koniec wrzucamy pierś z kurczaka. Następnie wlewamy 500 ml wody, doprawiamy garnek Vegetą, pieprzem i solą według uznania.  Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30-40 min . Do momentu aż warzywa i mięso będzie miękkie. Smacznego

Sylwetka Od Kuchni
Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 211

cebuli i marchewce, obranej i posiekanej oliwa do  smażenia 500 g mielonej wołowiny 2 szkl. przecieru pomidorowego sól, pieprz 300 g makaronu spaghetti 3 jajka natka pietruszki Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Smażymy warzywa a gdy zmiękną dodajemy mięso i mieszając smażymy aż przestanie być różowe. Dodajemy przecier, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok 10 minut mieszając

Dzieje kuchennej Wiewióry
Galaretka drobiowa z warzywami 171

kurczak 3 marchewki kawałek pora kawałek selera kilka ząbków czosnku 1 łyżkę lubczyku suszonego   PIĄTNICA Vegeta  do smaku 100 g żelatyny Dr. Oetkera Kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu  1 puszka kukurydzy Wykonanie: Kurczaka umyć i poporcjować , włożyć do garnka . Warzywa obrać , umyć i wrzucić do mięsa . Wszystko zalać około 3 litrami wody. Gotować na małym

Sama słodycz i szczypta chili
Tajska zupa z Winiary 203

kroimy w plastry. Marchewkę, pietruszkę i pieczarki wrzucamy do rondla z rozgrzanym olejem (2 łyżkami) i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy cebulę, pora i cukinię i dusimy jeszcze około 3 minut, po czym zalewamy jarzyny 750 ml wody i zagotowujemy.  Większą zawartość saszetki wsypujemy do 250 ml wody i mieszamy. Następnie wlewamy do gotujących się jarzyn i ponownie

Smakowy Raj
Barszcz ukraiński z botwinką 182

kostkę warzywa: ziemniaki, marchewkę, selera, cebulę, a także liść laurowy i ziele angielskie.3. W międzyczasie myjemy i kroimy w paski botwinkę, buraki obieramy i ścieramy na tace jarzynowej. Buraczki zalewamy wrzątkiem.4. Z zupy wyciągamy skrzydełka i dodajemy buraki razem z wywarem, odsączoną fasolę, pokrojoną botwinkę, łyżeczkę kminku, zmiażdżone ząbki czosnku i chwilkę gotujemy. W razie potrzeby dolewamy wody.5. Doprawiamy

Kuchnia domowa Ani
Barszcz czerwony na domowym zakwasie 174

Przepis na zakwas już jest to teraz pora na barszczyk czerwony - czysty, idealny do uszek, paluszków lub kapuśniaczków.Składniki:1 marchewka1 pietruszkakawałek selera2 litry wodysólpieprz 1

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti bolognese 245

dorosłych osób.Makaron należy gotować równocześnie z przygotowaniem sosu.Olej można zastąpić oliwą, a puszkę krojonych pomidorów + 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 3 sparzonymi i obranymi ze skórki pomidorami + 200 g koncentratu pomidorowego.Można użyć dowolnego mięsa mielonego: drobiowego, wieprzowego, wieprzowo-wołowego, czy wołowego.Do sosu można jeszcze dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Należy ją podsmażyć razem z cebulą

Gospodyni Miejska
Hummus - zdrowie z Bliskiego Wschodu 197

schłodzoną wodą, w której gotowała się ciecierzyca.Hummus podajemy rozsmarowany na płaskim talerzyku, skropiony oliwą z oliwek, posypany natką pietruszki i kuminem. Albo innymi przyprawami, które lubicie: słodką lub ostrą papryką, kminkiem, curry, pieprzem ziołowym, szczypiorkiem, kolendrą. Z talerza hummus nabieramy za pomocą kromek ciepłej bagietki, pity, kawałków macy lub świeżych warzyw pokrojonych w słupki: marchewki, selera naciowego, papryki.Smacznego

W kuchni Katie
Bulion rybny 192

Bulion rybny ma charakterystyczny, intensywny smak i zapach. Najczęściej wykorzystuje się go jako bazę do różnych potraw np. zupy rybnej. Dania przygotowane na tak esencjonalnym wywarze

Oryginalny smak
dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany... 171

Składniki: FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka warzywna na zimę 211

osączyć , pokroić w plasterki. Marchewkę obrać, opłukać zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać , pokroić w krążki. Wszystko razem przełożyć do miski. Następnie dodać ocet, olej, sól , cukier i pieprz w ziarenkach. Dokładnie mieszamy składniki i odstawiamy na 4 godziny. Po tym czasie przełożyć sałatkę do garnka, i na wolnym ogniu doprowadzić do zagotowania. Gotować jeszcze z 8 minut

Kuchnia Danusi
ZUPA BOUILLABAISSE 251

pokrojony w półkrążki. Dodajemy marchewki pokrojone w talarki, i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku i mieszamy. Pomidory sparzone i obrane ze skóry, kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka.Dodajemy szczyptę szafranu, skórkę pomarańczową i zalewamy wodą lub bulionem. Dorzucamy fitety rybne pokrojone na kawałki, zalewamy białym winem i całość doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok.15 minut. Pod koniec gotowania

Smaczne Zdrowe
Domowa lasagne 176

pracy i podgrzać w kuchence mikrofalowej. Nie będzie to typowa lasagne bowiem urozmaiciłem w niej składniki :) Składniki 500g mięsa mielonego makaron typu lasagne 800g pomidorów w puszce 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka mały por przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz 2 ząbki czosnki 1 cebula olej do smażenia ser mozzarella w kostce odrobina masła Składniki na sos beszamelowy 3 łyżki(...)łyżki mąki 2 szklanki mąki Sos beszamelowy – przepis W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę. Smażymy przez chwilę. Cały czas mieszając dolewamy niewielkim strumieniem mleko. Nie przestając mieszać gotujemy sos beszamelowy aż stanie się gesty. Domowa lasagne – przepis Na odrobinie oleju szklimy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Doprawiamy w międzyczasie solą, pieprzem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ale która jest lepsza? 129

Na początku opowiem Wam pewna historię. Jakieś dziesięć lat temu, kiedy byłam z dzieckiem we Włoszech pierwszy raz zetknęłam się z obieraczką do warzyw. Zawsze ten

Blondynka Gotuje
Ale która jest lepsza? 137

Na początku opowiem Wam pewna historię. Jakieś dziesięć lat temu, kiedy byłam z dzieckiem we Włoszech pierwszy raz zetknęłam się z obieraczką do warzyw. Zawsze ten

Blondynka Gotuje