Chana masala z cieciorką

Chana masala z cieciorką

Chana masala z cieciorką

"Mamo to wygląda jak... kupa..." trudno nie przyznać racji dziecku. Na szczęście pachnie zdecydowanie inaczej a smakuje wybornie :) Przepis pochodzi z książki "Minimalist Baker" Dany Shultz.  Na zdjęciu w książce wygląda mniej kupiasto :P mi wyszło jak wyszło. Chana masala z cieciorka 2 łyżki oleju kokosowego 50 g cebuli, pokrojonej w kostkę 5 rozgniecionych ząbków czosnku 1 łyżka drobno startego imbiru 200 g marchewki, drobno pokrojonej po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu 4 łyżki przyprawy garam masala szklanka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, ryż, sosy, chleb, pieczywo, syrop, curry, wegetariańska, ryż z warzywami, gotowana marchewka, warzywa na patelnie, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.