marchewka gotowana - 3500 przepisów (strona:140/234)

Schab z quinoa z parowaru 243

urządzenie się wyłączy, przekładamy wszystko na talerz. Marchewki zawinąłem i do środka włożyłem kawałki pora. Ale forma podania zależy od waszej inwencji twórczej :) Quinoa posypujemy natką pietruszki. Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Przypominam również o konkursie Gotuj z Cook'd. Róbcie dania inspirowane moimi przepisami

Parowar Faceta
Jesień na talerzu. Z marchewki. 229

mąki i tego jak bardzo soczysta była marchewka. Ja użyłam 8 kopiastych łyżek mąki. Wyrobić na gładką masę, jeśli konieczne doprawić do smaku i formować kluski.  Możecie przygotować wałeczki z masy i kroić jak na kopytka. Ja poszłam na łatwiznę i nabierałam łyżeczką małe porcje, które od razu wrzucałam do wrzątku. Gotować ok. 3 minut, do momentu aż wypłyną

KUCHARNIA
Zupa pomidorowa z soczewicą i chili 223

udka z kurczaka)włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, cebula)sól, pieprz1 łyżka papryki słodkiej w proszku4 cm paska świeżego imbiruopakowanie pasty pomidorowej albo słoiczek przecieru pomidorowego1 papryczka chili albo pół łyżeczki przyprawy chiliopakowanie soczewicy czerwonejbazylia do dekoracjiśmietana do zabielenia.Gotujemy wywar z mięsa, gdy mięso będzie miękkie dodajemy włoszczyznę i gotujemy następne pół godziny. Na koniec dodajemy słoiczek pasty

Bon Appetit Małgorzaty
Tradycyjna Sałatka Warzywna (Jarzynowa) 305

Tradycyjna Sałatka Warzywna to zbiór popularnych z polskich ogródków jarzyn złączonych w pyszną i idealną w smaku sałatkę. Różnorodność warzyw w niej zawarta przywodzi na pamięć

Słodka Strona
"Bardzo dobre Ci wyszło" 436

kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 cebula mała puszka pieczarek 4 łyżki suszonych pomidorów w oliwie kminek, oregano, pieprz ziołowy liść laurowy, ziele angielskie Kapustę poszatkowałam, zalałam wodą i zagotowałam z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Marchew starłam na fasolkowych oczkach i dorzuciłam do kapusty. Dalej całość gotowałam. Cebulę zeszkliłam na łyżce oliwy (z suszonych pomidorów), dodałam pieczarki

bastalena
Żurek 296

marchewki  1 pietruszka  1/3 selera  1 cebula  2 duże ziemniaki  3 łyżki chrzanu (ze słoika lub świeżo startego) 2 łyżeczki majeranku  2 liście laurowe, ziele angielskie   pieprz i sól do smaku  Przygotowanie:  Do garnka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy białą kiełbasę i boczek i gotujemy ok 20 minut.Warzywa obieramy. Marchew

Ze smakiem i z pasją
Strogonow. 356

Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – z franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow . U mnie w domu dość często gości

Kuchnia Beaty
Przystawka/przekąska - terrina z łososia. 226

Czas karnawału i spotkań z przyjaciółmi rozpoczęty, więc chcę Państwu zaproponować przystawkę z łososia wędzonego. Myślę, że nie tylko dla smakoszy ryb-  każdy chętnie przekąsi

Kuchnia Beaty
Zupa fasolowa na łopatce 268

mineralnych (wapń, potas, fosfor). Fasola uważana jest za dość ciężkostrawne warzywo i część osób jej unika. Aby pozbyć się z fasoli właściwości gazotwórczych, należy ją wcześniej namoczyć i nie gotować w tej samej wodzie, w której była moczona. Fasola będzie również przez nasz organizm lepiej trawiona, gdy odpowiednio przyprawimy danie z jej dodatkiem. W tym przypadku najlepiej sprawdza się kminek(...)garnkach. Ilość porcji: 3 litry Czas przygotowania: 80 minut Składniki na zupę fasolową na łopatce: 900 g łopatki wieprzowej 400 g fasoli Jaś karłowy 2 ziemniaki pietruszka  2 marchewki 1/2 korzenia selera łyżka majeranku łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki słodkiej papryki łyżka pieprzu ziołowego 2 małe cebule 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego łyżeczka tymianku

Gotuj w domu
Polędwica z dorsza z ratatouille 303

dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę i cukinię . Całość dusimy ok. 5 minut i dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. Dusimy wszystko przez ok. 10 minut aż warzywa będą al dente. W międzyczasie doprawiamy wszystko do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smacznego! Artykuł Polędwica z dorsza z ratatouille pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rosół drobiowo-wołowy 202

Jedna z najlepszych zup serwowana w naszym domu. Klasyczny, długo, wolno gotowany rosół z dużą ilością lubczyku i włoszczyzny. Podany wyjątkowo z makaronem gwiazdki – idealny dla dzieci. Esencjonalny, domowy, na drobiu i kawałku wołowiny. Za każdym razem, w innym domu smakuje inaczej. Na drugi dzień można dodać przetarte świeże pomidory, passatę lub koncentrat i zrobić szybką pomidorową. Na taki(...)SKŁADNIKI: 1/2 kg wołowiny – szponder lub pręga 1/2 kg kurczaka, ćwiartki, podudzia cebula przyprawa vegeta natur, łyżeczka lubczyku, świeżo zmielony pieprz pęczek włoszczyzny: 1/2 selera, 1 por, 3 marchewki, 2 pietruszki 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe kilka kulek ziarnistego pieprzu mały pęczek natki makaron gwiazdki lub tradycyjnie nitki koper lub natka do podania PRZYGOTOWANIE: Połówki cebuli upiecz

Zasmakuj Kuchni
Rozszerzanie diety – poszczególne produkty 210

jakiej formie? Ugotowane w wodzie/na parze, w formie papki lub w kawałkach jeśli stosujesz BLW. Przykładowo brokuły, marchewka, kalafior, ziemniaczek. Mogą być także duszone, albo surowe, np. starta marchewka. Warzywa strączkowe , jak np. zielony groszek również może być podawany od początku, ale ze względu na właściwości wzdymające polecam poczekać kilka dni/tygodni. Warto zacząć oswajać dziecko ze smakiem każdego z warzyw(...)niechętnie zacznie próbować warzywa. Warto wstrzymać się te kilka dni Podobnie jak w przypadku warzyw, będzie super, jeśli trafisz w sezon. W jakiej formie? Tak samo jak warzywa – gotowane na parze lub w wodzie, duszone, surowe, starte lub w kawałkach Warto zaznaczyć, że nie ma obawy przed owocami uznanymi za powodujące alergie. Zatem jeśli jest sezon na maliny

Natka Pietruszki
Ryż po meksykańsku z tuńczykiem i marchewką 215

ryż z dodatkiem wody, tuńczyka i marchewki. Zajmuje to ok. 4 mim. Dodajemy kapary, zioła i całość delikatnie mieszamy. Podajemy z botwinką. Opis produktu - Ryż w stylu meksykańskim MEXICAN STYLE   RICE 250 g Uncle Ben's Odpowiednie dla wegetarian Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i konserwantów Doskonały za każdym razem... Delikatnie gotowany na parze ryż parboiled długoziarnisty z papryką

Moniki Smakołyki
Chłodnik z cukinii z kolorowymi warzywami (Crema fredda alle zucchine e verdure colorate) 191

kroimy na kawałki i gotujemy w bulionie do miękkości. D odajemy 10 listków bazylii, 5 listków mięty oraz 1 ząbek czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Zup ę miksujemy na krem, następnie schładzamy w lodówce ok. 1-2 godziny.   Przed podaniem chłodnik  oprószamy świeżo startym pieprzem, dekorujemy drobno pokrojonym ogórkiem, marchewką i papryką. **** PREPARAZIONE Spuntate

La grande e la piccola cuoca
Schab w warzywach wg Aleex 225

stron. Odstawić z ognia. 2. Marchewkę i korzeń pietruszki zetrzeć na tarce, dodać do mięsa. 3. Do garnka dodać także cebulę pokrojoną w kostkę. 4. Wszystko zalać niewielką ilością wody. Powinno jej być tyle, aby lekko przykryła składniki. Zagotować. 5. Dodać ziele i listek oraz przyprawy, a później natkę pietruszki. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. 6. Wywar leciutko

W mojej kuchni