marchewka gotowana - 3500 przepisów (strona:149/234)

Ale która jest lepsza? 129

Na początku opowiem Wam pewna historię. Jakieś dziesięć lat temu, kiedy byłam z dzieckiem we Włoszech pierwszy raz zetknęłam się z obieraczką do warzyw. Zawsze ten

Blondynka Gotuje
Ale która jest lepsza? 137

Na początku opowiem Wam pewna historię. Jakieś dziesięć lat temu, kiedy byłam z dzieckiem we Włoszech pierwszy raz zetknęłam się z obieraczką do warzyw. Zawsze ten

Blondynka Gotuje
SMACZNY PASZTET Z KURCZAKA + FILMIK 118

Jest mimo to bardzo smaczny i delikatny. Polecam mój przepis.  SKŁADNIKI :  5 udek z kurczaka 30 dkg wątróbki 15 dkg pieczarek  jarzyna (kawałek selera, pietruszka,3 marchewki, por -mały, 1 cebula ) 1liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach sól, pieprz do smaku  1 łyżka jarzynki  1 czerstwa bułka(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso i jarzynkę gotujemy z liściem, pieprzem i zielem oraz jarzynką, w wodzie pod przykryciem do miękkości. Mięsko i jarzynkę wyjmujemy z garnka i odlewamy trochę rosołku.  Cebulę i pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, podpiekamy na odrobinie oleju, łącznie z wątróbką aż wszystko zmięknie i płyny odparują. Doprawiamy podczas smażenia solą.  Maszynką do mięsa wszystko mielimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Hummus z suszonymi pomidorami 171

podać z marchewką pokrojoną w słupki lub potraktować jako pastę do smarowania  pieczywa. Lubicie? Składniki: 200 g ciecierzycy (polecam Skworcu ) 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej sól (płaska łyżeczka) ------------------------------ 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini 3 łyżki soku z cytryny 10 suszonych pomidorów 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 4 łyżki wody z gotowania ciecierzycy 7 łyżek

Smak mojego domu
Kalafiorowa 192

garnka. Gdy marchewka lub kalafior będą miękkie wyłączam zupę i odstawiam aby troszkę ostygła. Nigdy nie przyprawiam gorącej zupy, gdyż wtedy smak jest nierealny. Pamiętajmy, że nigdy nie uda nam się doprawić gorącej zupy !!! Gdy zupa troszkę ostygnie dodaję do niej do smaku soli i pieprzu raczej nie używam przypraw w płynie typu maga. Gotuję makaron nitki - też nie robię

Tanio smacznie i prosto
Lekka zupa krem z młodej marchwi i rabarbaru 174

młodej marchewki 60 g rabarbaru 3 młode ziemniaki 0,6 l bulionu z warzyw szczypta mielonego imbiru szczypta mielonego kminku sól i pieprz łyżeczka soku z cytryny do podania:  świeże zioła  garść pestek dyni Przygotowanie: 1. Marchew i ziemniaki obierz, pokrój wraz z rabarbarem w plasterki. 2. Do wrzącego bulionu wrzuć warzywa i gotuj do miękkości (nie rozgotuj

Powiedz dietom nie
kapusta duszona postna 232

umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 3. Cebule obrać z łupiny i pokroić w kostkę. 4. W garnku rozgrzać olejm wrzucić na niego cebulkę oraz marchewkę. 5. Gdy widzimy, że nasza cebulka jest zeszklona dodajemy do garnka poszatkowan ą  kapustę, wlewamy wodę i wszystko razem mieszamy. Dusimy, aż nasza kapusta, będzie miękka(...)się, wcześniej kapustę wygnieść i posolić, to po prostu sol ę  ja teraz. Wygnieciona kapusta wg mnie szybciej się gotuje i jest miękka.   6. Do ugotowanej kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy na smak solą i pieprzem. Chwilkę gotujemy, by wszystkie smaki nam się "przegryzły".  7. Podajemy

Kulinarnie z Polką na Kresach
Ciasto kubusiowe 220

duża butelka soku typu Kubuś (marchewka-jabłko-brzoskwinia)3 budynie waniliowe / śmietankoweMasa śmietanowa:500 ml śmietanki 30%1 galaretka pomarańczowaDodatkowo:2 opakowania delicji2 galaretki brzoskwinioweSposób wykonania:1. Z podanych składników robimy biszkopt, pieczemy w 180 st. C do suchego patyczka. Studzimy.2. Większą część soku zagotowujemy, w pozostałej części rozpuszczamy budyń. Wlewamy do gotującego się soku, gotujemy i mieszamy, aż masa

Kuchnia domowa Ani
Pasztet domowy ze śliwkami 182

Pasztet domowy każdy z nas lubi ale nie każdy sam robi… a szkoda… bo jego przygotowanie wbrew pozorom  nie jest skomplikowane, a smak takiego

UgotujmyTo.pl
Sałatka letnia 178

gotuję, za gorącoSkładniki:15 dag fasoli szparagowej żółtej ( plus porcja na podjadanie ) 10 dag zielonego groszku 1 mały kalafior 1 jędrny pomidor 1 duży młody ziemniakświeżo mielony pieprz czarny2 łyżki majonezu duży ząbek czosnku 4 łyżki naturalnego gęstego jogurtu1 łyżka kaparów 2 jajka ugotowane na twardoSposób przyrządzenia:Marchewkę, selera, ziemniaka oczyścić, opłukać

pieprzny smaczek
Zupa krem z pomidorów 184

mała pietruszka 1 marchewki 3 liście laurowe 3 ziela angielskie kostka rosołowa, vegeta 1 średniej wielkości cebula 2 puszki pomidorów 1 kromka chleba pomarańcza śmietana Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w duże kawałki. Do garnka wlewamy 1 litrem wody, wkładamy warzywa, pół drobiowej kostki rosołowej, łyżeczkę vegety oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę

Taste Of My Day
Zurek na domowym zakwasie-znakomity 220

dworskiej.Przed wiekami sporzadzano polewki z ziarna zboz roztartego miedzy kamieniami.Tak powstal zur bedacy ulubiona zupa naszych przodkow.Po wychodowniu wlasnego zakwasu zur-ek stal sie i moja ulubiona zupa.Zurek gotuje sie na miesie,wedzonce,bialej kielbasie,ze sledziem lub grochem i zabiela sie mlekiem lub smietana. Swietujac okres Wielkanocy na stolach nie moze zabraknac zurku z biala kielbasa i kawalkami jajka.Tak(...)najbardziej smakuje zurek na wywarze z jarzyn,z ewentualna wkladka kielbasiana dodana na samym koncu.Skladniki na zurek z grzybami:garstka suszonych podgrzybkow1 szklanka zakwasu zurkowego0,75-1 l wody2 marchewki,mala pietruszka,kawalek selera i pora ,2 ziemniakimajeranek - 1 lyzeczkasol,pieprz2 kielaski slaskie (do swiatecznego zurku-biala kielbasa)2 jajkasmietana Wykonanie :Dzien wczesniej dokladnie umyc i namoczyc w szklance wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z awokado na ostro 247

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki ziemniaczane po węgiersku 165

Czas na pyszny obiadek: PLACKI PO WĘGIERSKU SKŁADNIKI NA GULASZ: 1 kg. szynki lub łopatki,   marchew,   pietruszka,   przyprawa do gulaszu,   papryka w

Kuchnia Beaty
Kotleciki z zielonego orkiszu i płatków owsianych 246

Zielone ziarno orkiszu nie jest tuczące,odmładza i upiększa cerę.Ma oliwkową barwę,słodko-orzechowy smak i jest wyjątkowo lekkostrawne.Charakteryzuje się wysoką zawartością doskonałej jakości białka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aromatyczne skrzydełka z kurczaka z pikantnym ryżem 131

natka pietruszki - 1-2 łyżki, posiekanej oliwa - 2-3 łyżki Pikantny ryż: ryż - ok. 1 szklanki (dowolny, u mnie ryż jaśminowy w połączeniu z ryżem czarnym) cebula - 1/2 niewielkiej marchewka - 1 duża (opcjonalnie) papryka słodka - 2 duże szczypty papryka ostra - 2 szczypty papryczka chili - 1/2, drobno posiekana (opcjonalnie) bulion - ok. 2 szklanek sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki marynaty umieszczamy(...)garnku, na łyżce oleju, podsmażamy cebulę, marchew i ew. papryczkę chili. Następnie dodajemy ryż oraz paprykę słodką oraz ostrą. Całość zalewamy bulionem i na bardzo małym ogniu, pod przykryciem, gotujemy do czasu aż ryż wchłonie cały płyn. Gotowy w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Skrzydełka podajemy z ryżem i prostą sałatką. Aromatyczne skrzydełka z kurczaka z pikantnym ryżem, czyli danie

Pogotujmy.pl