your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 10 sztuk małych pieczarek (185 g) 1 mała cebula około 1 cm białej części pora 2 łyżeczki tłuszczu do smażenia (np. masło) makaron kokardki (u mnie około 100 g) + woda do gotowania + sól 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu sól do smaku 1/3 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 5 łyżek mleczka(...)papryki i odrobinę soli)*. Cały czas mieszając smażymy całość około 3-4 minuty na małym ogniu. Po tym czasie na chwilę wyłączamy palnik. Wlewamy 5 łyżek mleczka kokosowego. Znów włączamy palnik i ciągle mieszając trzymamy naszą potrawę na patelni około 4 minuty (sos powinien lekko zgęstnieć, zmniejszyć ilość). Na talerz wykładamy ugotowany makaron wraz z sosem. Całość posypujemy drobno pociętą
Słodkie okruszkizgrozo!) Składniki: - 200 g łososia wędzonego (u mnie warkocz) - 250 g mascarpone - pęczek natki pietruszki - cebula - 3 ząbki czosnku - makaron spaghetti 1/2 opakowania - sól, pieprz - masło do smażenia Wstawiam wodę na makaron i gotuję al'dente. A w tym czasie: Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na maśle, dodaję mascarpone, zmniejszam ogień i rozpuszczam często mieszając. w tym czasie łososia
Cook&Lovegarstka lisków świeżego tymianku sok z połowy cytryny ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% pieprz kostka warzywna 2 garście makaronu typu Rigatoni, czyli tzw rurki masło do smażenia Wykonanie: Fasolkę i makaron ugotować al dente.Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, kostkę warzywną, pieprz i sok z cytryny. Do usmażonego mięsa dorzucamy ugotowaną fasolę
Blondynka Gotujekoncentratu pomidorowego Przyprawy:sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np. Rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Ja użyłam makaronu ze szpinakiem. Na rozgrzaną patelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw
Gotowanie PatkiSkładniki: (na 2 porcje) Polędwiczki: 2 plastry polędwiczki wieprzowej szczypta soli szczypta pieprzu 1-2 łyżki miodu odrobina oliwy do smażenia- w przypadku zwykłej patelni (na patelni grillowej- smażyć bez tłuszczu) Makaron: pełnoziarnisty makaron typu: tagliatelle 250 ml śmietany 36% 2 ząbki czosnku- wyciśnięte odrobina świeżo mielonego pieprzu szczypta soli Dodatki: zblanszowane pół brokuła (Blanszować- do małego garnuszka, bądź miseczki(...)poprzecinać po jednej strony skrzyżnie 2. Natrzeć pieprzem solą oraz miodem 3. Smażyć z obu stron na patelni grillowej bądź na zwykłej patelni na niewielkiej ilości oliwy do momentu aż mięso będzie złociste, ale nadal miękkie w środku. Uważać by nie było suche. 4. Ugotować makaron al dente. 5. Po ugotowaniu makaron położyć na patelnię, dodać soli, pieprzu, śmietankę
KreatywnePinyząbki czosnku 1/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1/2 szklanki passaty pomidorowej 1 łyżeczka suszonego oregano sól do smaku pieprz do smaku garść liści świeżej bazylii olej do smażenia Dodatkowo: 3 porcje makaronu tagliatelle drobno straty parmezan do posypania liście świeżej bazylii do posypania Pieczarki, cebulę i bakłażana pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Pokrojone pieczarki i cebulę wrzucić(...)ogniu, co jakiś czas mieszając, aż niemal cała woda odparuje. Następnie dodać bakłażana i wyciśnięty czosnek. Zmniejszyć ogień, doprawić solą, pieprzem i oregano. Smażyć ok. 15 minut. W tym czasie można nastawić wodę z solą na makaron. Makaron zagotować. Pomidora pokroić w drobne kawałki i dodać na patelnię. Zalać passatą i gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając przez
Bulliochwilę smażymy, co jakiś czas mieszając. Następnie do woka wrzucamy paprykę z marchwią i smażymy przez kilka minut. Do warzyw dodajemy różyczki brokułu oraz groszek cukrowy. Smażymy całość i dodajemy makaron Wok Noodles, zawartość woka szybko mieszamy. Dodajemy cztery łyżki sosu sojowego, doprawiamy pieprzem i dodajemy sok z ananasa. Całość jeszcze chwilę smażymy i delikatnie mieszamy. Upieczone polędwiczki wyjmujemy
Mango Papajasuszonych borowików 20 – 26 surowych krewetek 2 ząbki czosnku 1/2 małego pęczka natki pietruszki 100 ml śmietany kremówki 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Makaron ugotuj al dente. Krewetki rozmroź, obierz (jeśli kupisz w całości – jednym zdecydowanym ruchem ukręć głowę, oderwij nogi, zsuń ogonek i delikatnie usuń pancerzyk z całej krewetki. Następnie(...)czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw je solą i pieprzem. Gdy krewetki będą gotowe – dodaj kremówkę, posiekaną natkę pietruszki, borowiki, dopraw solą, pieprzem i gałką, całość wymieszaj i smaż 2 minuty. Następnie dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerze. Smacznego
Moja pasja smakuSkładniki: chorizo makaron spaghetti oliwki czarne cukinia mała cebula czerwona suszone pomidory 1 szklanka passaty (przetarte pomidory) 2 ząbki czosnku sól różowa do smaku olej kokosowy do smażenia starta mozzarella Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Pokrojoną cebulkę podsmażam na wcześniej roztopionym oleju kokosowym, dodaję czosnek przepuszczony przez praskę, bądź pokrojony na drobno, cukinię (ja pokroiłam w plasterki), następnie
kruche babeczkiosoloną wodę na makaron. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy sos pesto i bulion. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone suszone pomidory dorzucamy na samym końcu smażenia sosu. Gdy makaron będzie aldente, odcedzamy go i dodajemy do sosu, mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły.Wykładamy na talerz, posypujemy tartym serem i dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe. Smacznego
kulinarnyJaDzisiaj propozycja na makaronową sałatkę śniadaniową. Zielone szparagi i cukinia, smażone na oliwie, nadają jej charakterystycznego smaku. Aromatyczny, prażony sezam idealnie komponuje się z warzywami. Do tego uroczy makaron farfalle i mamy pyszne śniadanie, idealne również do lunch-box'u. Składniki: 150 g makaronu farfalle (kokardki) 4 łyżki oliwy extra vergine(...)sałatki 2 czubate łyżeczki sezamu pęczek zielonych szparagów 2- 3 małe cukinie (łącznie o wadze około 500 g - 600 g) kilka łyżek oliwy z oliwek do smażenia pieprz sól Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Makaron przekładamy do miski, polewamy oliwą extra vergine i mieszamy. Sezam wrzucamy na suchą patelnię i chwilę prażymy. Od szparagów
Smak mojego domumakaronu spaghetti 200 ml śmietanki kremówki 100 g wędzonego boczku 3 żółtka 50 g tartego parmezanu lub grana padano 1 ząbek czosnku 1 cebula oliwa do smażenia Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente. Boczek posiekać w kostkę i usmażyć na chrupko, na suchej patelni. Skwarki zdjąć z patelni i odstawić na bok. Na wytopionym tłuszczu zeszklić posiekaną drobno cebulę
Obiad za dychęfasolki szparagowej mrożonka bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchewka) 250 g wędliny (szynka,kiełbasa) 1 cebula 250 g żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% 2 jajka olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Paprykę, wędliny i cebulę pokroić w kostkę. Fasolkę gotujemy w wodzie, odcedzamy. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy wędlinę oraz paprykę(...)chwilę całość smażymy. Dodajemy mrożone ważywa, smażymy, aż odparuje woda. Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy sól, pieprz do smaku. W dużej misce mieszamy ugotowany makaron z warzywami i wędliną. Polewamy sosem, mieszamy. Przekładamy do formy. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 °C. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasioliwa z oliwek pieprz sól Przygotowanie: wstawiamy wodę na makaron, pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, pomidorki nakłuwamy wykałaczką, oliwę wlewamy na patelnię, kiedy będzie gorąca wrzucamy pomidorki, smażymy do momentu rozpadnięcia się:) makaron gotujemy al dente zalewamy śmietaną, blendujemy, doprawiamy papryką ostrą oraz pieprzem, pieczarki smażymy na osobnej patelni na maśle z odrobiną oliwy, na złoty kolor, doprawiamy solą, słodką
Luźna KuchniaMakaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, podsmażamy na maśle. Podsmażone pieczarki przekładamy do miseczki. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na tłuszczu po smażonych pieczarkach. Ugotowany makaron wymieszać z cebulą i pieczarkami, przełożyć do kokilek, zamiast kokilek można użyć naczynie żaroodporne. Śmietanę roztrzepać z jajkiem , przyprawi ć solą, tymiankiem, papryką, pieprzem świeżo mielonym. Zalewamy makaron
kgwjanczewomięk kości. Boczek, cebulę oraz paprykę drobno siekam, podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw. Pomidora sparzam, obieram ze skórki, drobno kroję, dodaję do warzyw, chwilę smażę. Następnie wkładam makaron i porwany na kawałki ser żółty. Mieszam i trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia sera. Dodaję jajka, mieszam, aż się zetną. W razie potrzeby doprawiam
JejKuchnia