gotujemy jakieś 5-10 minut w zależności od rodzaju makaronu) na głębokiej patelni rozpuszczamy masło Kiedy się rozpuści dodajemy cynamon oraz resztę cukru i wszystko mieszamy. Następnie wrzucamy makaron i chwilkę smażymy jednocześnie mieszając aby cukier i cynamon obtoczyły cały makaron. Teraz dodajemy gruszki oraz dynię i wszystko jeszcze raz mieszamy. Wykładamy na talerze i oddajemy się słodkiej uczcie Smacznego
Kuchenne Wariacjełyżki - ocet ryżowy- 1 łyżeczka - 1/4 łyżeczki trawy cytrynowej - gwiazdka anyżu - chili czerwone - czosnek 2 ząbki - 6 pomidorków koktajlowych - 1/2 łyżeczki przyprawy do woka - makaron ryżowy -olej sezamowy WYKONANIE: - rozgrzej woka wlej olej - smaż(...)indyka, czosnek, chili i przyprawy - po 4 minutach dodaj sosy sojowe i ocet - smaż ciągle mieszając aż nadmiar sosu się zredukuje - po 3 minutach dodaj pomidorki koktajlowe, smażymy 1 minutę - makaron ryżowy zalej wrzątkiem - dodaj posiekane orzeszki, dodaj odcedzony makaron, wymieszaj, wyłóż na talerz posyp pietruszką i skrop olejem sezamowym Pyszne! Mniamiiii;-))) Smacznego! Zapraszam na fan-page
SMYKWKUCHNIgrubego 1 podwójna pierś kurczaka (około 600g) 1 strąk czerwonej papryki 1 szklanka bulionu drobiowego 1 garść świeżych listków bazylii 3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia żółty ser do posypania makaronu na talerzu Link do filmu z przygotowania: Makaron ze szparagami https://www.youtube.com/watch?v=G6lUPz4DClk Przygotowanie: Szklankę bulionu odlałam z wywaru na którym przygotowywałam zupę ale można użyć rosołu(...)siekam. Czosnek kroję w drobniutką kostkę. Żółty ser ścieram na tarce o grubych oczkach . Teraz gotuję makaron według przepisu na opakowaniu, tak żeby dodać gorący makaron do sosu. Na rozgrzanym oleju na patelni smażę do miękkości pierś z kurczaka (około 15 minut) pod koniec smażenia doprawiam solą i pieprzem. Gdy smażę pierś przygotuję warzywa – w garnku w którym wymieszam wszystkie
Uwaga Babcia Gotujekurczaka opakowanie pieczarek mrożonych Poltino - 400 g 2 szalotki 250 ml śmietanki do sosów 18% garść natki pietruszki + do posypania sól i pieprz łyżka masła olej do smażenia 300 g makaronu Przepis 1 Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy na nią zamrożone pieczarki. Smażymy na średnim ogniu do momentu odparowania wody z grzybów. 2 Na drugiej patelni podsmażamy posiekaną
Kuchnia Bazyliipatelni na rozgrzanym oleju z połową masła smażę pokrojone pieczarki. Pieczarki smażę około 10 minut do odparowania wody (soku) z pieczarek. W tym czasie gdy smażę pieczarki i gotuję kapustę gotuję makaron według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam. Końcowe przygotowanie łazanek: Do garnka z ugotowaną i odcedzoną kapustą dodaję pozostałe masło (1 łyżkę), usmażone pieczarki, doprawiam solą i pieprzem, dokładnie(...)mieszam i całość smażę około 10 minut. Następnie dodaję ugotowany makaron, mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam (należy dobrze doprawić wtedy łazanki są smaczniejsze) i jeszcze całość smażę około 5 minut. Łazanki z młodą kapustą są gotowe, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujedrugą połówką jedziemy sprawdzać co się dzieje we Wrocławiu. Składniki na 1 porcję: stek z tuńczyka szklanka makaronu razowego garść świeżej bazylii 2 łyżki sera gorgonzola sól morska pieprz czarny olej kokosowy Wykonanie: Steka z tuńczyka oprósz solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym(...)każdej strony. Odstaw na talerz. W tym czasie pokrój drobno bazylię, widelcem zmieszaj z serem gorgonzola. Makaron ugotuj al dente. Na tej samej patelni co smażona była ryba włóż makaron, dodaj bazylię z serem. Mieszaj dopóki ser się nie rozpuści. Podawaj z czarnymi oliwkami
Bike By Lifekurek i smażymy do miękkości szalotki. Następnie dodajemy masło, bulion i wodę z makaronu, na mocnym ogniu odparowujemy 2-3 min, po czym zmniejszamy płomień i dodajemy makaron, połowę parmezanu. Smażymy kilka minut na średnim płomieniu. Całość mieszamy z listkami brukselki. Przed podaniem posypujemy pozostałym parmezanem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G Kitchenminut. Kurczak, pieczarki i makaron - idealne połączenie! Składniki: 100g piersi kurczaka 300g pieczarek 50g makaronu pełnoziarnistego przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy olej do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron, Gotujemy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Między czasie na patelni z olejem smażymy umyte i pokrojone pieczarki. Smażymy, aż całkowicie nie będzie wody z pieczarek(...)Następnie dodajemy pierś kurczaka. Dodajemy przyprawy. Smażymy do lekko złocistej barwy. Podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego
Truskawkowa Fiestanajważniejsze, żeby się nie rozpływało, więc należy dodawać stopniowo) i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe pesto łączymy z ugotowanym, ulubionym makaronem i podajemy. Po połączeniu z makaronem, danie uzupełniłyśmy smażonymi ćwiartkami pomidorków koktajlowych. Domownicy byli tak głodni, że niestety makaron nie załapał się na zdjęcie :( Smacznego! ;) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Symfonia Smakówporcje) 100g makaronu pełnoziarnistego (u mnie Fusilli ) 200g cukinii 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki pestek słonecznika (1 łyżka na porcję) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia (użyłam słonecznikowego ) Makaron ugotować al dente (w osolonej wodzie), a pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Natomiast umytą i osuszoną cukinię pokroić w cienkie paseczki. (Młodej cukinii nie należy obierać.) Cukinię przełożyć(...)niewielką ilością rozgrzanego oleju i podsmażyć 1-2 minuty. Następnie dodać drobno posiekany czosnek i smażyć (na średnim ogniu) przez kolejne 5 minut. W międzyczasie całość przemieszać i oprószyć solą. (Cukinia powinna być lekko chrupiąca i "nie rozlazła".) Po tym czasie dodać odcedzony makaron, wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku. Po umieszczeniu na talerze - każdą porcję obficie posypać prażonym
Di gotujeczosnek – 2 ząbki * papryka czerwona – 1 szt * por – 1 szt * przecier pomidorowy – 2 łyżki * bulion warzywny – 1 szkl * sól , pieprz , papryka , cukier – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , dodajemy posiekaną cebulkę , czosnek i pokrojonego w piórka pora – przesmażamy. Dodajemy pokrojoną w słupki paprykę , a następnie cały czas mieszając smażymy(...)minuty ( nie dopuśćmy do przypalenia czosnku , gdyż danie zrobi się gorzkie! ). Wrzucamy oczyszczone krewetki i smażymy na wolnym ogniu aż zmieni kolor. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ok. szklankę bulionu – mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem , papryką i KONIECZNIE cukrem do smaku. Podajemy gorące z przygotowanym makaronem. Smacznego
Ostra na Słodkomakaronu (muszelki) 450 g boczniaka 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta oregano 1 łyżka sosu sojowego szczypta majeranku sól pieprz tłuszcz do smażenia natka pietruszki Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą i odstawić. Boczniaka posiekać w paseczki, marchewkę i pietruszkę pokroić w zapałkę, cebulę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać w naczyniu(...)duszenia, podlać oliwą i smażyć aż odparuje cały płyn. Dodać przyprawy i sos sojowy, podlać szklanką wody i dusić aż grzyby i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, w razie potrzeby dodać odrobinę wody. Sos wymieszać z makaronem i podgrzać przed podaniem. Posypać posiekaną natką pietruszki
Gotowanie jest łatweChow Mein jest to rodzaj makaronu używanego w kuchni chińskiej, gotuje się go tylko 3 minuty. Cała potrawa jest w stylu stir-fry (smaż i mieszaj). I tak po kolei smażymy wszystkie składniki przez około 2 minuty. Na koniec doprawiamy sosem sojowym oraz olejem sezamowym. Danie przygotowuje się szybko, więc jest idealne kiedy mamy mało czasu. Składniki(...)głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i smażyć około 30 sekund. Dodać filet z kurczaka i smażyć 2 minuty. Dodać marchewkę, paprykę, szczypiorek i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać makaron, sos sojowy, olej sezamowy oraz pozostałe przyprawy. Wymieszać, smażyć kolejne 2 minuty. Zdjąć z ognia. Smacznego
Moja Galeria Smakusurowych kiełbasek wieprzowych (ok 400-500 g) 500 g świeżego szpinaku "baby" 2 cebule dymki 3 ząbków czosnku łyżki kwaśnej śmietany soli i pieprzu wody oleju do smażenia 400 g makaronu łyżki startego parmezanu Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę. Z surowych kiełbasek wyjmujemy mięso i lekko je rozdrabniamy. Smażymy razem z zeszkloną cebulką. Myjemy szpinak i dorzucamy go na patelnię
Pichceniomaniamleka (zwykłe lub ryżowe) 3 łyżki oleju Szczypta soli 400 g ugotowanej kapusty z grzybami Bułka tarta – Pangratatto Nutrifree Olej do smażenia Mix do makaronów i pierogów zmiksuj z 2 jajkami, mlekiem, olejem i solą. Odstaw na kwadrans. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Ugotowaną kapustę z grzybami zmiksuj blenderem i posmaruj naleśniki. Dokładnie
Kuchnia bezglutenowaansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ostatnio makaron ten króluje w naszej kuchni i jest jednym z najbardziej charakterystycznych w smaku, makaronów. Idealnie nadaje się do smażenia, cudownie łączy się z orientalnymi aromatami. Składniki 250 g makaronu chow mein 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 1 papryczka chili 2 łodygi selera naciowego(...)kroimy na 1 cm kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy papryki i seler. Następnie dorzucamy posiekany imbir, czosnek i papryczkę, podlewamy sosem sojowym i chwilę jeszcze smażymy. Na koniec dodajemy cukier i sos ostrygowy. Wrzucamy makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchen