cebula- 1 spora * czosnek- 2 ząbki * sos rybny- 1 łyżka * limonka- 1 łyżka soku * papryczka chili- wg uznania * natka pietruszki- do posypania * pieprz- do smaku * masło klarowane- do smażenia Przygotować makaron ryżowy. Na rozgrzanym maśle zeszklić poszatkowaną cebulę oraz pokrojony czosnek, kolejno dodać krewetki, wyłuskany groszek, pokrojoną papryczkę chili oraz podlać sosem rybnym i podsmażyć przez 2-3 minuty. Dodać
Kraina Miodem Płynącaśmietanki 18% 3 serki topione kremowe (300g) 2 łyżki startego parmezanu zioła prowansalskie - 1 płaska łyżeczka ostra papryka - wg uznania 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotuj al'dente wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewaj olej a w tym czasie pokrój boczek i cebulę - całość przesmaż. Następnie wlej śmietankę (150 ml) i dodaj serki
Alutka-GotujeMoja propozycja na sałatkę z makaronem tortellini,smażonymi kawałkami kurczaka,świeżym ogórkiem i papryką. 1 op.250 g tortellini 1 filet z piersi kurczaka (300-400g) świeży ogórek czerwona papryka pęczek koperku 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżka oleju sól świeżo mielony pieprz sos: 4 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu
Kolorowa kuchnia Elkitygodniu będzie makaronowo... Obiecałam to pewnej osobie, która potrzebuje przepisów. Kasiu - zaczynamy :) Cannelloni z mięsem mielonym 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia opakowanie makaronu Cannelloni sól, pieprz, przyprawy do smaku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 ml sosu pomidorowy sól, pieprz do smaku 15-20 dag żółtego sera Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać
kolorowotorcikowomarchewka 1 mały korzeń pietruszki mały kawałek selera słodka i ostra papryka 1/2 płaskiej łyżeczki kurkumy 6-7 łyżek słodkiej śmietanki 30 % sól, pieprz do smaku olej/oliwa do smażenia 1. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. 2. Marchewkę, korzeń pietruszki oraz seler ścieramy na tarce na grubych oczkach. Rozgrzewamy patelnie z olejem/oliwa i przesmażamy pokrojona w kostkę cebulkę
Gotowanie...to proste !topiony śmietankowy – 100 g * serek topiony ze szczypiorkiem – 100 g * śmietana 18% słodka – 150 ml * sól, pieprz, papryka – do smaku * świeży szczypiorek * olej do smażenia DODATKOWO: * makaron SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fileta z kurczaka oczyszczamy, delikatnie rozbijamy, umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. W tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy
Ostra na Słodkopuszce 1 cebula 1 ząbek czosnku ½ kostki rosołowej ½ łyżeczki przyprawy do kuchni włoskiej lub po ½ bazylii i oregano 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pieczarki pokroić w półtalarki, natomiast cebulę, pierś z kurczaka, marchewkę i cukinię w kostkę, a czosnek posiekać. Warzywa i mięso podsmażyć na odrobinie oleju
Fabryka pomysłówporcję) ♥ 100g makaronu ♥ 180g tofu (kostka) ♥ pomidor ♥ 1/2 filiżanki groszku ♥ mały pęczek szczypiorku ♥ ząbek czosnku ♥ łyżka masła orzechowego ♥ łyżka sosu sojowego ♥ łyżka sezamu ♥ sól, pieprz ♥ olej do smażenia Wykonanie: Ugotowałam makaron oraz groszek. Tofu pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na patelnię wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Smażyłam aż tofu lekko się zarumieniło. Dodałam pokrojone pomidory, groszek, masło orzechowe, sos sojowy(...)oraz przyprawy. Smażyłam kilka minut cały czas mieszając. Tofu wraz z warzywami wymieszałam z makaronem. Posypałam szczypiorkiem i sezamem
Kasia Sarnacebulę. Dodajemy pieczarki, czosnek i całość smażymy. Sos sojowy mieszamy ze śmietanką. Ser trzemy na tarce. Do pieczarek wlewamy śmietankę, dodajemy ser i całość podgrzewamy. W czasie smażenia pieczarek, makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, na al dente. Lekko twardy makaron (wyciągnięty bezpośrednio z wody) dodajemy do pieczarek. Równocześnie dodajemy groszek i całość podgrzewamy, delikatnie mieszając. Doprawiamy solą
Moniki SmakołykiNiestety w Polsce przyjęło się, że makaron z sosem pomidorowym musi być przygotowany koniecznie z dodatkiem mięsa mielonego. Jest to bardzo błędne podejście, bowiem klasyczny włoski
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zielonego 1/2 puszki kukurydzy 2 świeże marchewki mały brokuł 20 dag pieczarek lub innych grzybów przyprawy typu sól, pieprz, curry 1 pomidor 1/2 papryki czerwonej 3 łyżki śmietany WYKONANIE Makaron gotuje w osolonej wodzie. Tak, jak lubimy. Przelewamy zimną wodą. Marchewkę obieramy, strugamy w paski, brokuł dzielimy na małe różyczki, paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki w paski. Do szerokiego garnka(...)woda ,ścigąmy skórkę, kroimy w kostkę dodajemy do warzyw.Wrzucamy również kukurydzę i groszek. Smażymy jeszcze ok 10 min. Pod koniec dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku, mieszamy , jeszcze chwilę smażymy. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami. Gotowe. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwySkładniki: 80 dag makaron trójkolorowy 10 dag parmezan 15 dag ser mozzarella Sos boloński: ½ kg mięsa, mielone wołowe 2 cebule pokrojone w drobną kostkę 4 ząbki czosnku drobno pokrojone 2 marchewki starte na tarce 1 pietruszka starta na tarce ½ selera startego na tarce(...)puszka mała pomidorów pellati 1 szklanka soku pomidorowego ½ szklanki bulionu ½ łyżeczki tymianku i bazylii 1 łyżeczka oregano Sól, pieprz, cukier do smaku. Masło i olej do smażenia. Wykonanie: Makaron wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 5 minut. Zahartować zimną wodą, osuszyć i posypać startym drobno parmezanem. Okrągłą formę do pieczenia ( średnica 22 cm ), przesmarować olejem
Kulinarny karnet Christopheraprzegląda mojego facebooka bądź obserwuje mnie na instagramie już miał okazję ją zobaczyć a jeżeli nie to dzisiaj będzie ją miał. Paczka zawierała Ramę Smaż jak szef kuchni (której bądź co bądź używam od dawna) makaron cytrynowy, passatę pomidorową i opakowanie świeżo zmielonej bazylii. Moim zadaniem było przygotowanie z przesłanych produktów jakiegoś dania. Troszkę mi zeszło nad wymyśleniem dania(...)braku czasu) ale dzisiaj się zaparłam i w końcu się udało. W ten oto sposób powstało przepyszne, aromatyczne, delikatne ale bardzo smaczne danie. Smacznego ;) Składniki: 2 opakowania makaronu cytrynowego Rama smaż jak szef kuchni 3 cebule pół selera 2 obrane marchewki 1 por 1 kg mięsa wołowego mielonego sól pieprz 300 ml passaty pomidorowej 2-3 łyżeczki
Krakowskie smaki Anitylko osoby z niedomaganiami zjedzą je ze smakiem. 2 piersi z kurczaka paczka suszonych brzoskwiń 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne łyżka masła 2 łyżki sezamu szczypta soli 2 porcje grubego makaronu Mięso rozbijamy na dwa cienkie płaty. Z każdej strony oprószamy solą i pieprzem cayenne. Na środku kotleta układamy podwójny rządek z brzoskwiń. Krótsze brzegi składamy do środka i rolujemy(...)układamy roladki ( łączeniem do spodu) smażymy wolno aż się ładnie zarumienią i w całości przesmażą. Gotowe przekładamy na talerz aby sobie odpoczęły, a do tłuszczu ze smażenia wkładamy makaron ugotowany al dente. Chwilę podgrzewamy, aby cały smak z mięsa przedostał się na makaron. Taki ,,omaszczony" lekko makaron nakładamy na talerze, na środku układamy roladkę, a całość posypujemy prażonym sezamem
Dieta moja pasjaPyszny i pożywny obiadek, który przygotujemy w kilka chwil. Makaron jest gotowy w kilka minut i jeszcze kilka minut smażenia. składniki: 200 g makaronu ryżowego z tapioką 500 g piersi z kurczaka 250 g pieczarek olej do smażenia sos grzybowo-sojowy Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć kurczaka(...)mięso zmieni kolor dodać pieczarki. Wszystko razem smażyć aż pieczarki zmiękną. Doprawić do smaku sosem sojowo-grzybowym. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu i dobrze osączyć. Wrzucić do usmażonego kurczaka z pieczarkami, wymieszać i podawać. Danie podane na talerzu z kolekcji Daria Porcelana Bogucice
Monia miesza i gotuje