Danie palce lizać i tak naprawdę nie trzeba żadnych miar ani wag,wszystko robimy na oko, na szczypty, chlusty,garście. Składniki dowolny długi makaron, u mnie fusilli lunghi col buco przecier pomidorowy Sol&Mar ze smażonych pomidorów oliwa extra virgin Sol&Mar opcjonalnie zielone oliwki-możecie dodać je do sosu lub podawać osobno-są przepyszne! Mieszanka warzyw(...)chwilę. Dodaj cukinię pokrojoną w cienkie większe plastry. Chwilę później wsyp warzywa po hiszpańsku na patelnię, dosmacz solą i zamknij pokrywkę. Duś. Międzyczasie ugotuj makaron al dente. Kiedy warzywa zmiękną dodaj przecier pomidorowy ze smażonych pomidorów. Oczywiście nie cały słoik, wystarczy 2-4 łyżki. Wymieszaj delikatnie. Wrzuć makaron do sosu. Jeśli chcesz, to dodaj oliwki przekrojone na pół, lub podaj
Z Kuchni Do Kuchnipęczek cebulki dymki 1 płaska łyżka prażonego sezamu 1/2 strąka zielonego chilli 1 płaska łyżeczka glutaminianu sodu ( tak było w oryginale , ja pominęłam ) 1 paczka makaronu do dań z woka olej do smażenia -około łyżki sól do smaku Pierś z kurczaka płukamy i kroimy , a w zasadzie siekamy bardzo drobno i cienko . Dodajemy do nich sos sojowy , drobniutko posiekane chilli(...)cienkie paski . Na rozgrzanego wok-a wlewamy łyżkę oleju , wrzucamy utarty imbir, siekane szalotki , kurczaka , podsmażamy , dodajemy sos ostrygowy , grzyby mun , glutaminian i wszystko smażymy na dużym ogniu około 6 -7 minut ciągle mieszając . Makaron przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu . Makaron dodajemy do kurczaka , mieszamy , smażąc do połączenia składników , posypujemy siekaną dymką i sezamem . Gotowe Post Chińskie
Ogrodnik w podróżywymaga to wiele czasu ani wysiłku, a efekt jest naprawdę kapitalny! Tagliatelle ze smażonym kurczakiem i szałwią 2015-01-07 12:07:08 Proste, ale bogate smakiem połączenie smażonego kurczaka i szałwii z tagliatelle i parmezanem. Idealne na szybki obiad, choć nic nie stoi na przeszkodzie, aby uświetniło także nieco bardziej doniosłe okazje dla dwojga. Zapisz przepis Drukuj Składniki(...)maślany sos zrobić się gęsty. Zestawiamy patelnię z ognia i przykrywamy. W międzyczasie gotujemy makaron w wodzie z dodatkiem szczypty soli oraz łyżki oliwy. Koniec gotowania makaronu powinien przypaść na krótko po zakończeniu smażenia mięsa. Dodajemy wówczas do mięsa i szałwii osączony z wody jeszcze gorący makaron – partiami razem z parmezanem. Mieszamy bardzo dokładnie całość, aby składniki dobrze się
Kulinarna Pokusałość około 1275 kcal/: paczka włoskiej mieszanki warzyw (450g) 100g makaronu niskowęlowodanowego 400g piersi z kurczaka 200g koncentratu pomidorowego 200g serka wiejskiego jajko sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy solą i pieprzem rozgrzewamy teflonową patelnię, wrzucamy kurczaka, smażymy z każdej ze stron, aż się zbrązowi i wysmaży dodajemy mieszankę warzyw, przyprawę dołączoną(...)smażymy pod przykryciem) raz po raz mieszając, aż się rozmrozi na koniec dodajemy koncentrat, mieszamy makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu do warzyw i kurczaka dodajemy makaron, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy tak przygotowany mix przekładamy do żaroodpornego naczynia serek blendujemy z jajkiem i powstałą mieszanką polewamy naszą zapiekankę pieczemy w temp. 180 stopni, aż góra się wypiecze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszpinaku 200 g makaronu 200 g śmietanki 30% 1 pierś kurczaka dwa ząbki czosnku sok z połowy cytryny sól, pieprz i gałka muszkatołowa oliwa do smażenia garść płatków migdałowych Przygotowanie 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, smażymy mieszając do miękkości około 5 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy w kostkę(...)smażymy na tej samej patelni gdzie był kurczak, dodajemy zamrożony szpinak i w całość podsmażamy 10 minut, do momentu, aż zrobi się zielona papka. 2. Do szpinaku dodajemy słodką śmietankę i na malutkim gazie gotujemy jeszcze 5min, aż zgęstnieje, następnie dodajemy usmażonego kurczaka, sok z cytryny ( smak bardzo poprawi ale kolor szpinak straci ;/ ), doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką
zjem to blog kulinarnybłonek, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, smażymy i odstawiamy. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy gotowe pesto z suszonych pomidorów i podgrzewamy około minuty. Dodajemy mięso, mieszamy i smażymy chwilę. Wrzucamy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy wszystko. Na koniec dodajemy świeżą rukolę, mieszamy i gotowe. Podajemy ze świeżą bazylią i startym parmezanem. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 320,4 kcal Białko
ale Pyszniesuszonego 60 g czarnych oliwek pokrojonych w plasterki 1 papryka (może być każdy kolor) pokrojona w kostkę 175 g makaronu spaghetti 115 g sera parmezan startego na tarce sól, pieprz Do dzieła!!! Bakłażany kroimy w 1-2 cm plastry i smażymy z obu stron na bardzo rozgrzanej patelni. Osuszamy z nadmiaru oliwy na papierowym ręczniku. Tortownicę o średnicy(...)smażymy aż całość się zetnie. Dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory, sos Worcester, zioła, sól i pieprz. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Dodajemy oliwki i paprykę. Smażymy ok 10 minut. Makaron wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 2-4 minuty - tylko do momentu aż będzie elastyczny. Odcedzamy i mieszamy z sosem i serem. Formę wykładamy plastrami bakłażana razem z bokami
sierotka maRysia w kuchnigroszkiem cukrowym i makaronem soba to jeden z ulubionych obiadów! Składniki (2 – 3 porcje): 1 pęczek zielonych szparagów 250 g groszku cukrowego makaron soba olej z prażonych nasion sezamu lub inny olej roślinny do smażenia 1 – 2 szalotki 2 – 3 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu (można zastąpić 1 łyżką brązowego cukru) 1 łyżka(...)smaż do momentu aż się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę. Dodaj sos sojowy, miód i sos ostrygowy, dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj makaron. Całość dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszaj, smaż 2 – 3 minuty i wyłóż do miseczek. Posyp nasionami sezamu. Smacznego
Moja pasja smakutrochę makaronu i trzeba było go wykorzystać. Przygotowałam pyszny omlecik z dodatkiem makaronu oraz mozzarellą. Pyszna propozycja na śniadanko lub kolację. składniki: 200 g ugotowanego makaronu (gniazdko 2 Czaniecki) masło do smażenia 4 jajka 2 łyżki szczypiorku sól,pieprz kulka mozzarelli Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć makaron, aby się odgrzał i miejscami przysmażył. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać(...)widelcem. Dodać szczypiorek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy makaron już lekko się przyrumieni rozłożyć go równo po całej patelni i wlać masę jajeczną. Smażyć aż omlet od spodu się przyrumieni. Następnie omlet przekręcić używając talerza. Na wierzchu rozłożyć plastry mozzarelli. Przykryć pokrywką i smażyć aż mozzarella się rozpuści. Od razu podawać, można z dodatkiem keczupu
Monia miesza i gotujedekoracji Wykonanie: W dużym garnku wstawiamy dobrze osoloną wodę na makaron. W czasie, w którym makaron nam się gotuje, my spokojnie możemy zająć się wokiem, do którego wlewamy oliwę z oliwek, na rozgrzaną dodajemy fileciki anchois i drobno pokrojony czosnek, oraz posiekaną papryczkę chili. Smażymy do czasu aż fileciki anchois(...)się rozpuszczą. W momencie, w którym makaron dogotowuje się wrzucamy do garnka rukolę i gotujemy jeszcze 2 minuty. W tym czasie dodajemy pokrojone pomidory i smażymy jeszcze chwilę. Na koniec pozostaje nam odcedzić makaron z rukolą, wyłożyć do woka i dobrze wymieszać, smażąc chwilkę. Makaron wykładamy do talerzy i podajemy na ciepło. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujekurczaka (może być ugotowane mięso np z rosołu) duża marchewka 1/4 kapusty pekińskiej (dałam więcej) 3-4 pieczarki 1 cebula 1 jajko 12 płatów ryżowych 70 g makaronu ryżowego olej do smażenia sól, pieprz sos sojowy przyprawa 5 smaków Do dzieła!!! Cebulę bardzo drobno siekamy a marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach - wszystko razem dusimy. Dodajemy bardzo(...)drobno pokrojonego kurczaka - niemalże posiekanego. Razem smażymy. Na koniec gdy już nasze składniki są miękkie dodajemy drobno posiekaną kapustę pekińską - całość przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków i sosem sojowym (sosu nie żałujemy). Makaron kruszymy drobno (ok 2 cm kawałeczki) zalewamy wrzątkiem. Gdy zmięknie odcedzamy i dodajemy do reszty farszu. Do farszu dodajemy także jajko - mieszamy dokładnie. Do płytkiego
sierotka maRysia w kuchnikurek 400 ml śmietanki 30% 1 cebula 3 łyżki zielonego groszku 100 ml białego wina sól, pieprz gruboziarnisty świeżo zmielony natka pietruszki 2 łyżki masła do smażenia 1 łyżka oleju 150 gram makaronu Bavette n.13 Barilla Przygotowanie: Na patelni na maśle i oleju smażymy cebulkę pokrojoną w piórka, po kilku minutach dodajemy kurki i zielony groszek, smażymy(...)śmietanka zgęstnieje, na koniec dodajemy natkę pietruszki. Jeśli kurki i groszek są już miękkie a sos odpowiednio gęsty i słony, możemy z czystym sumieniem zdjąć z ognia;) A makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
Życie zaczyna się w kuchniporcje 200 g Makaronu spaghetti 100 g kurek 80 g chudego boczku 1 cebula 1 czosnek 3/4 szklanki śmietany 30% 1 żółtko sól pieprz oliwa do smażenia opcjonalnie szczypiorek Przygotowanie 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Do przygotowania potrawy przyda nam się głęboka patelnia. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, na „szklisto”. Następnie dodajemy posiekany(...)bieżącą wodą, dodajemy je na patelnię i razem z pozostałymi składnikami smażymy około 5 minut. 2. Do podsmażonych składników dolewamy śmietankę, gotujemy sos na małym ogniu około 10/15 min do zredukowania się śmietany i powstania lekko gęstego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem, oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Odcedzony makaron dodajemy na patelnie, mieszamy z sosem i podsmażamy jeszcze chwilę wszystko razem
zjem to blog kulinarnySKŁADNIKI: Makaron 150 g makaronu rurki 15 dag boczku wędzonego w plastrach 1 cukinia 50 g szpinaku świeżego Przyprawy:pieprz ziołowy, sól himalajska, suszona bazylia Olej do smażenia Sos 15 dag tartego sera żółtego 300 ml jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego PRZYGOTOWANIE: Plastry boczku kroję w kostkę. Cukinię i cebulę obieram(...)cukinię. Dodaję przyprawy: pieprz ziołowy, bazylię suszoną oraz sól himalajską. Zmniejszam ogień i smażę jeszcze kilka minut. Na koniec dodaję umyty, świeży szpinak. Mieszam i smażę ok 2 minut. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładam do dużej miski. Składniki sosu łącze ze sobą dodaję do boczku, mieszam chwilę i zdejmuję z palnika. Całość przekładam
Gotowanie Patki