Klik 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/3 szkl wody 1 łyżeczka warzywka np. domowej roboty sól, pieprz, ostra papryka, słodka papryka około 150 gr nieugotowanego makaronu penne oliwa do smażenia 1. Na oliwie przesmażam cebulkę pokrojoną w piórka. Dodaje obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Solę je i pieprzę i przesmażam z 10 minut. 2. Resztę warzyw oprócz brokuła(...)się sucho na patelni podlewam całość wodą, troszkę solę, pieprzę, dodaję po szczypcie papryk oraz warzywko. Przykrywam pokrywką i duszę co jakiś czas mieszając. 3. W tym czasie gotuje makaron według przepisu na opakowaniu. Pod koniec duszenia kiedy warzywa są już prawie miękkie dodaje mieszankę meksykańską, mieszam, sprawdzam smak oraz dodaje koncentrat pomidorowy i czekam aż całość ładnie się połączy
Gotowanie...to proste !słodkiego sosu chili (ja używam tao tao) lub papryczka chilli (wtedy dajemy 3 łyżki miodu) 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 0,5 łyżeczki imbiru olej do smażenia mąka do zagęszczenia sosu (niekoniecznie) ryż, makaron ryżowy lub zwykły makaron, np. spaghetti Kurczaka kroimy w sporą kostkę i krótko smażymy. Dodajemy miód, a po chwili sos chilli i sojowy. Dolewamy trochę wody(...)chcemy mieć więcej sosu, można dodać jeszcze szklankę wody, z rozmieszanymi dwoma łyżkami mąki. Wtedy trzeba jeszcze raz doprowadzić sos do wrzenia i gotowe. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem. (My dzisiaj jedliśmy ze zwykłym spaghetti i też nam smakowało.) Na koniec posypujemy pozostałymi sezamkami. O czym ja dzisiaj zapomniałam ;) Kurczak z sezamkami i fasolką szparagową Mam nadzieję, że będzie
Ratunku obiadinny makaron, w zależności jaki mam w domu - mogą to być wstążki, kolanka czy też świderki), 300-400 g kiełbasy, olej lub oliwa z oliwek do smażenia, sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę kiszoną ugotować. Makaron ugotować. Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Razem przesmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Kiełbasę pokroić i na osobnej patelni podsmażyć. Gdy wszystkie
W kuchni u Monikibaby (u mnie mrożone), smażymy do momentu aż się rozmrożą i zaczną nabierać złotego koloru. Do marchewek i cebuli dodajemy ugotowany makaron, pomidorki koktajlowe, natkę pietruszki i parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i smażymy chwilę razem. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy drugą łyżkę masła i układamy(...)dorsza skórą do dołu (o ile wybraliśmy filet ze skórą). Smażymy na mocnym ogniu aż skórka stanie się złota. Następnie obracamy kawałki ryby i smażymy jeszcze ok minutę na drugiej stronie. Podajemy razem z makaronem. Smacznego
Cook&Lovemakaron ryżowy. składniki na 4 porcje podwójna pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 1 duża marchew 1 czerwona papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku opakowanie makaronu ryżowego olej do smażenia 4-5 łyżek sosu sojowego 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta ostrej papryki czarny pieprz sól przepis Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy(...)łączymy i dusimy około 5 minut. Całość zalewamy szklanką wody, doprawiamy solą, czarnym pieprzem, słodką i ostrą papryką, imbirem oraz pozostałym sosem sojowym i gotujemy jeszcze około 10 minut. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i namaczamy na około 5 minut a następnie dodajemy do mięsa z warzywami wszystko dokładnie łączymy i zdejmujemy z ognia. Artykuł Domowa chińszczyzna + film pochodzi
Smakowite Daniapomidor – 1 szt * czerwona papryka – 1 szt * cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * sól, pieprz, papryka słodka, chili, cukier – do smaku DODATKOWO: * makaron spaghetti * olej do smażenia oraz świeża zielenina SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SOS: Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, przesmażamy, wrzucamy pokrojonego w kostkę pomidora praz paprykę. Zalewamy passatą pomidorową(...)soli i pieprzu. Wyrabiamy formując niewielkie klopsiki, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy przygotowanym sosem. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 35 minut. Podajemy gorące z ugotowanym makaronem i posiekaną zieleniną. Smacznego
Ostra na SłodkoPrzerwa na lunch w pracy. Szybko wyskakujesz do ‘chińczyka’ po porcję gorącego makaronu stir fry. Knajpa napakowana ludźmi po brzegi. Myślisz, że kucharze nad wokami specjalnie do Twojej porcji mieszają w pocie czoła specjalny sos? Pozwól, że Cię rozczaruję. Nie ma takiej możliwości, żeby kucharz do każdej jednej zamówionej porcji dania robił osobny sos. Po prostu nie ma. Restauracje(...)smakowe uwypuklające poszczególne smaki dania. Sosy bazowe są tajemnicą każdej restauracji i przepisu na nie znajdziecie ot tak, wyszukując go w google. Podgrzewamy w woku olej, smażymy mięso, warzywa i makaron. A kilka łyżek tego sosu wymieszanego z odrobiną wody przekształca całość w błyszczącą, aromatyczną potrawę. Jest na tyle uniwersalny, że spokojnie możecie bardziej potrawę zaostrzyć, dodać więcej ziół
Karo in the Kitchenmoże być z kostki) 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka cukru 1 łyżka cząbru szczypta chili 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki imbiru pieprz, sól 1 op. makaronu razowego oliwa do smażenia natka pietruszki liść laurowy, kminek Wykonanie: Cieciorkę myjemy i zalewamy wrzątkiem na 15 min. Po 15 min. cieciorkę odcedzamy i zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe i kminek(...)myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do gulaszu. Dusimy pod przykryciem do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania. W osobnym garnku gotujemy makaron razowy według przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy gulaszem i posypujemy posiekaną natką pietruszki
Kuchnia MagdaLenymakaronu fusilli, 250 g boczniaków, 1 szalotka, 200 ml śmietany 22%, 4 łyżki tartego parmezanu, Garść prażonych orzechów włoskich, Kilka gałązek tymianku, Oliwa do smażenia, Oliwa truflowa, Sól i biały pieprz do smaku. Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, skracając czas gotowania o 4 minuty. Na patelni zeszklić posiekaną szalotkę, dodać boczniaki pokrojone w paski, smażyć 5 minut
SzczyptaSmaQulubione zioła Na sosik: 1 dużą cebulę 2 łyżki masła 2 łyżki mąki mleko (tyle, by uzyskać odpowiednią konsystencję) przyprawy: sól, pieprz, gałkę muszkatołową, cukier olej do smażenia Dodatkowo: ok. 300 g makaronu Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Marchewki ścieramy na grubych oczkach, pora kroimy w piórka. Bułkę namaczamy w wodzie (lub mleku, jak kto woli), a po chwili odciskamy(...)pieczemy 60 min. Od tej chwili klops robi się już sam, a my możemy ugotować makaron i przygotować sos, który jest równie prosty. Cebulkę kroimy w kostkę i krótko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy płaską łyżeczkę cukru, sól oraz pieprz i jeszcze chwilę smażymy, ale nie dopuszczamy, by cebulka się zrumieniła. Jeśli długo pozostaje twarda, możemy podlać ją wodą
Ratunku obiadkostkę tofu. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać warzywa. Smażyć chwilę do miękkości. Na koniec dodać sos sojowy wymieszany z przyprawami, miodem i sokiem z cytryny. Wymieszać. Smażyć ok. 1 minutę. Dodać makaron. Wymieszać. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówtarty żółty ser (lub parmezan) Całe danie robię na głębokiej patelni. Tnę cebule na piórka (lub kosteczkę jak ktoś woli..) i siekam czosnek. Wstawiam wodę na makaron. Na patelni z olejem smażę mięso mielone, ciągle mieszając żeby nie zostały duże kawałki ani nie przywarło. Gdy woda się zagotuje wrzucam makaron w całości i gdy trochę zmięknie zaginam tak żeby
W kuchni bez szafeksię Oli :) Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 3 Składniki: Szynka Szwarcwaldzka – opakowanie Serek Mascarpone – opakowanie Suszone pomidory – ok. 200gr (najlepiej w oleju) Cebula 2 ząbki czosnku Makaron Najpierw kroimy cebulę i smażymy na patelni. Idealnie jeśli mamy suszone pomidory w oleju, gdyż do smażenia cebuli proponuje użyć oleju ze słoika, nada cebuli wspaniały aromat. W między czasie możemy nastawić
Kolizje Smakówprowansalskich, łyżce oleju rzepakowego /wstawiamy na noc do lodówki/) garść niskowęglowodanowego makaronu spaghetti około 300-400g brokułów (ja użyłam mrożonych) około 5 suszonych pomidorów w oleju i ziołach łyżka pesto z bazylią i pomidorami KOTÁNYI (w proszku) Sposób przygotowania: Tofu wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię i smażymy raz po raz mieszając aż zrumieni się z każdej ze stron(...)odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnie, mieszamy makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy do pozostałych składników, wraz z pesto, mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut, aż pesto oblepi makaron SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość