Zapiekanka serowa

Zapiekanka serowa

Zapiekanka serowa

Typowe danie kuchni szwajcarskiej. W oryginalnym przepisie używa się sera Appenzeller, ale z powodzeniem można go zastąpić ementalerem. Składniki 200 g makaronu drobnego ( ja użyłem gnocchi ) sól pieprz biały 200 g sera ementaler 3 cebule natka pietruszki 2 łyżki masła Przygotowanie Ugotowałem makaron w osolonej wodzie (6-8 minut). Starłem ser na drobnej tarce. Cebule obrałem i pokroiłem w cieniutkie krążki. Posiekałem natkę pietruszki. Odcedziłem makaron, wymieszałem z połową sera, przełożyłem do naczynia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser, makarony, makaron, pietruszka, makaron z serem, zapiekanki, zapiekanka, ser biały, makaron smażony, zapiekanka makaronowa, zapiekanka z serem, dania z makaronem

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.