makaron smażony - 5576 przepisów (strona:38/372)

Spaghetti z sosem pomidorowym na białym winie z Pancettą 111

pieprz w razie konieczności możemy dodać szczyptę cukru. Sos dzielimy na dwie równe  porcje jedna połączymy z mięsem a druga z makaronem Pomidory pokrojone w kostkę zostawiamy . Teraz czas na mięsko Rozgrzewamy patelnię nie dodajemy tłuszczów Smażymy często mieszając na brązowy kolor ,zalewamy połową naszego  sosu i łączymy na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy pomidorki które(...)pomidory zachowały swój kształt. Makaron gotujemy wedle przepisu ,w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy polecam al dente. W między czasie kroimy Pancette w kosteczkę i smażymy na patelni nie dodając tłuszczów. Ugotowany makaron wyciągamy za pomocą łapki do tego przystosowanej Tym samym odsączając z nadmiaru wody ,ale nie dosadnie ponieważ sos z makaronem połączy się tylko wtedy gdy makaron będzie

Viola cooks with passion
CHOW MEIN Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI 149

zimną wodą. Rozgrzewam olej, podsmażam posiekany czosnek i imbir około pół minuty. Dodaję mięso, smażę kolejne 2 minuty, następnie wrzucam warzywa (paprykę, pora i pieczarki) i smażę kolejne 3 minuty. Dorzucam ugotowany makaron, doprawiam pieprzem i szczyptą cukru, dodaję sos sojowy wymieszany z wodą, dokładnie mieszam, smażę 2 minuty. Na koniec doprawiam olejem sezamowym i szczypiorkiem

JejKuchnia
Sałatka z ryżem makaronowym 332

papryki (ok 300g) 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 duży filet z kurczaka 5 łyżek majonezu sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju do gotowania makaronu 1 łyżka oleju do smażenia kurczaka 1 płaska łyżka przyprawy gyros 1/2 łyżeczki kurkumy Sposób przygotowania: 1. Kurczaka myjemy i kroimy na drobne kawałki. Smażymy na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy gyros

Kuchnia w czekoladzie
Pasta alla puttanesca 197

makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy drobno posiekane filety anchois i smażymy około 3 minut, aż się niemal rozpadną. Następnie dodajemy czosnek i chilli i smażymy kolejną minutę, mieszając. Gotujemy makaron według zaleceń na opakowaniu. Do sosu dodajemy pomidory, oliwki i kapary i gotujemy około 10 minut, mieszamy od czasu do czasu. Przyprawiamy. Odcedzamy makaron i dodajemy do sosu

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron z mięsem i pieczarkami 149

makaronu pełnoziarnistego świderki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki chili 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego sól do smaku (u mnie 2 łyżeczki) 2 łyżki masła lub oleju do smażenia Przygotowanie: Cebulę(...)minutach dodać pomidory z puszki i rozmieszany w niewielkiej ilości wody koncentrat. Mięso smażyć do miękkości, pod koniec połączyć je z pieczarkami. Jeśli lubimy makaron z dużą ilością sosu, to wystarczy pod koniec smażenia mięsa i pieczarek, dodać kilka łyżek śmietany 30% i odrobinę wody, w której gotował się makaron i po zagotowaniu, otrzymamy więcej bardziej kremowego sosu. U mnie

Kuchcik gotuje
Łazanki na boczku 106

dużym rondlu roztapiamy smalec i wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i boczek, blanszujemy.Kapustę drobno siekamy (bez głębia!) i dokładamy do boczku i cebulki – mieszamy i razem smażymy. Do masy kapuścianej dodajemy ugotowany makaron łazankowy – mieszamy – przyprawiamy pieprzem i solą – przez kilka minut wszystko razem smażymy i gotowe. Nic tylko jeść!. Podajemy na ciepło ze świeżą natką pietruszki

Apetyczna babeczka
Tagliatelle z dynią Hokkaido, kolorową papryką ,cukinią w pomidorach , z nutką imbiru 294

zimno. Dodatek imbiru i curry przyjemnie nas rozgrzeje od środka. Wbrew pozorom to danie jest znakomitym suplementem diety! Składniki tagliatelle ale może być inna forma makaronu olej rzepakowy do smażenia i beszamelu 2 cm świeżego kłącza imbiru czosnek pół łyżeczki curry lubczyk cukinia baby papryka czerwona, zielona, żółta dynia Hokkaido, gdyż tą przyrządzamy ze skórką puszka krojonych pomidorów parmezan

Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz wieprzowy peperonciono 203

czarny mielony - mąka pszenna do zagęszczenia sosu - 1 łyżeczka soli do mięsa Royal Brand (skład: sól, peperonciono, czosnek, rozmaryn, oregano) dodatki: - makaron pappardelle (u mnie semolina Czarniecki Makaron) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso kroję na małe (gulaszowe) kawałki. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję mięso i posypuje solą z dodatkami oraz słodką papryką. Podsmażam z każdej strony na rumiano(...)drugiej patelni smażę cebulę posiekaną w kostkę. Wszystko łączę i dodaję pokrojoną paprykę oraz wodę. Duszę pod przykryciem do miękkości. Dodaję pomidory, pieprz i ewentualnie sól do smaku. Zagęszczam odrobiną mąki i zagotowuję. W międzyczasie gotuję makaron.  Podaję razem jeszcze ciepłe

Kuchnia co dnia
Sajgonki z krewetkami - Spring Rolls 204

garść kiełków kawałek imbiru (wielkości połowy kciuka) 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru brązowego sok z połowy limonki 1 łyżka wody makaron ryżowy (rice vermicelli) papier na sajgonki olej do smażenia sos słodkie chili do podania Wykonanie: Imbir i czosnek ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy sos rybny, wodę, cukier i sok z limonki. Mieszamy(...)będą nam potrzebne. Ogórka kroimy w cienkie pałeczki. Marchewkę również kroimy na drobne pałeczki, albo obieraczką do warzyw wykrawamy cieniutkie plasterki. Krewetki wraz z zalewą smażymy na patelni 2-3 minuty. Makaron ryżowy przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Papier na sajgonki moczymy pojedynczo w bardzo ciepłej wodzie aż będzie miękki. Składamy sajgonki: na środek papieru nakładamy po trochu makaron ryżowy

Smaki Przyprawy i Kolory
Makaron w sosie serowo - kurkowym 112

Składniki: 350 gram świeżych lub mrożonych kurek 3 szklanki bulionu 1 średnia cebula 2 serki topione śmietankowe w kostce masło do smażenia sól, pieprz opakowanie makaronu - użyłam makaronu Animak Tagliatelle Sposób wykonania: Kurki oczyściłam , umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki, podsmażyłam na niewielkiej ilości masełka. Zalałam 3 szklankami rosołu. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kosteczkę, zeszkliłam dodałam do kurek. Gdy już

Darcia w kuchni
Sajgonki z krewetkami - Spring Rolls 127

garść kiełków kawałek imbiru (wielkości połowy kciuka) 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru brązowego sok z połowy limonki 1 łyżka wody makaron ryżowy (rice vermicelli) papier na sajgonki olej do smażenia sos słodkie chili do podania Wykonanie: Imbir i czosnek ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy sos rybny, wodę, cukier i sok z limonki. Mieszamy(...)będą nam potrzebne. Ogórka kroimy w cienkie pałeczki. Marchewkę również kroimy na drobne pałeczki, albo obieraczką do warzyw wykrawamy cieniutkie plasterki. Krewetki wraz z zalewą smażymy na patelni 2-3 minuty. Makaron ryżowy przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Papier na sajgonki moczymy pojedynczo w bardzo ciepłej wodzie aż będzie miękki. Składamy sajgonki: na środek papieru nakładamy po trochu makaron ryżowy

Smaki Przyprawy i Kolory
Spaghetti bolognese wersja studencka 157

wodą. Cebule kroimy w kostkę, nie musi być równo i podsmażamy lekko na oleju. Powinna być bardzo lekko rumiana, absolutnie nie może być spalona ani niedosmażona. Podczas smażenia cebuli i gotowania makaronu mamy kilka wolnych chwil które wykorzystujemy na wypicie piwka.  Gdy cebulka jest już dobra dodajemy sos i podgrzewamy. Polewamy makaron sosem, posypujemy serem i jemy :) Bardzo łatwe

Tanie przepisy studenckie
Sajgonki z krewetkami - Spring Rolls 140

garść kiełków kawałek imbiru (wielkości połowy kciuka) 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru brązowego sok z połowy limonki 1 łyżka wody makaron ryżowy (rice vermicelli) papier na sajgonki olej do smażenia sos słodkie chili do podania Wykonanie: Imbir i czosnek ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy sos rybny, wodę, cukier i sok z limonki. Mieszamy(...)będą nam potrzebne. Ogórka kroimy w cienkie pałeczki. Marchewkę również kroimy na drobne pałeczki, albo obieraczką do warzyw wykrawamy cieniutkie plasterki. Krewetki wraz z zalewą smażymy na patelni 2-3 minuty. Makaron ryżowy przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Papier na sajgonki moczymy pojedynczo w bardzo ciepłej wodzie aż będzie miękki. Składamy sajgonki: na środek papieru nakładamy po trochu makaron ryżowy

Kulinarna rozmowa
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ 147

kapustę z dodatkiem liścia laurowego i kilku kulek ziela angielskiego. Na patelni podmażam pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony boczek, na końcu dorzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Całość smażę kilka minut. Ugotowany makaron odcedzam, odcedzam także ugotowaną kapustę kiszoną. Teraz wystaczy połączyć wszystkie nasze składniki: makaron, kapustę i zawartość patelni czyli boczek z pieczarkami. Doprawiamy wg uznania solą i świeżo zmielonym

Walijskie Pichcenie
Makaron z Mięsem Mielonym z Sosem Tikka Masala 157

kupiłam w Lidlu) 1/2 czerwona papryczka chilli 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej cebuli pieprz  10 dag sera żółtego  olej lub oliwa do smażenia mięsa ( bardzo mała ilość) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Makaron gotuję jak w instrukcji na opakowaniu. Czosnek, papryczkę oraz cebulę kroję drobno w kostkę.  Na rozgrzany olej wykładam mięso.  Smażę po ok 5 min dodaję(...)papryczkę, czosnek, cebulę.  Na koniec dodaję pieprz.  Całość smażę dalej. Na koniec dodaję sos. Duszę ok 5 min.  Ser żółty kroję w kostkę.  Całość podaję następująco: makaron-sos-ser SMACZNEGO

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania