łyżki sosu rybnego 1 limonka 50 g prażonych orzeszków ziemnych 90 g kiełków fasoli Mung 1/2 łyżeczki płatków chili 4 łyżki oleju kokosowego lub arachidowego 2 jajka Przygotowanie: Makaron moczyć w letniej wodzie przez około godzinę, następnie odcedzić i przekroić na pół. Kurczaka umyć, oczyścić z żyłek i pokroić na mniejsze kawałki. Kurczaka wymieszać z 4 łyżkami sosu(...)jajka, gdy zaczną się ścinać szybko wymieszać je z kurczakiem. Dodać namoczony makaron ryżowy, pozostałe 4 łyżki sosu do Pad Tai, podsmażone tofu i chili. Wymieszać i smażyć około 3 - 4 minuty, makaron ma być a'l dente, dodać sok z 1/2 limonki, wymieszać i zdjąć wok z palnika. Po nałożeniu do talerza, wierzch dania posypać szczypiorkiem z dymki, orzeszkami
Kuchcik gotujeziaren prażymy na rozgrzanej teflonowej patelni odsączone od nadmiaru oleju pomidory kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnie, mieszamy dodajemy makaron, mieszamy na koniec dodajemy pokruszoną fetę, smażymy, aż ziarna i ser oblepi makaron przekładamy na miski, dodajemy świeże zioła, mieszamy SMACZNEGO ! ! ! :) Uwielbiam przyjaciół i Joey
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćchińskie , wsypujemy przyprawy i zalewamy zagotowana woda tak żeby przykryła makaron. Ostawiamy aż wystygnie. Kroimy fileta w kostkę , posypujemy przyprawą gyros i odstawiamy na godzinę do lodówki. Smażymy i łączymy z makaronem. W kostkę kroimy paprykę czerwoną i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i mieszamy. Można dodać kukurydzę z puszki - ja nie miałam bo zapomniałam kupić
Magiczne Życie Martyopakowaniu (w dość szczodrze posolonej wodzie:)) odcedzamy (zostawiając około 1/4 szklanki wody po makaronie) i przepłukujemy zimną wodą na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy rozduszony ząbek czosnku smażymy, aż się zezłoci dodajemy makaron, chwilę podsmażamy mieszając w szklance dokładnie mieszamy wodę od makaronu, jogurt, żółtko i skrobie dodajemy przygotowaną miksturę do makaronu (ciągle mieszamy!), smażąc na małym ogniu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżeczki pasty z kolendry 0,5 łyżeczki startego imbiru ( może być mielony) 3 łyżki miodu chilli do smaku (ja użyłam całą papryczkę) olej do woka ( do smażenia) 0,5 paczki makaronu Chow Mein 1 mała papryka czerwona 1 mała cukinia pęczek szczypiorku 1 łyżka oleju do woka Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy następnie lekko nacinamy(...)stron i smażymy, aż kurczak się zarumieni na rozgrzanej patelni z olejem. Następnie w oddzielnej miseczce łączymy sos sojowy, czosnek, pastę z kolendry, ziele, angielskie, liść laurowy, przyprawę 5 smaków, chilli i imbir. Taką mieszanką zalewamy kurczaka i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 30 minut co jakiś czas obracając. Po tym czasie dodajemy miód i sezam
Niezły Młynekpomidorowa) 2 puszki tuńczyka w kawałkach 2 duże ząbki czosnku 1 duża cebula kilka listków świeżej bazylii lub1 łyżeczka suszonej bazylii szczyptę tymianku sól, pieprz olej do smażenia ser żółty do posypania makaronu na talerzu Link do filmu z przygotowania: Spaghetti z tuńczykiem Przygotowanie: Tuńczyka odsączam z zalewy. Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek kroję drobniutko i dodaję do cebuli(...)całość smażę jeszcze około 5 minut. Na koniec do sosu dodaję przecier pomidory, doprawiam, mieszam i całość jeszcze smażę około 5 minut. Do gotowego sosu dodaję posiekaną bazylię – sos jest gotowy. Teraz do garnka z ugotowanym i odcedzonym makaronem dodaję sos, całość dokładnie mieszam – makaron jest gotowy. Po nałożeniu makaronu na talerz posypuję go obficie żółtym serem. Spaghetti z tuńczykiem
Uwaga Babcia Gotujemąki -trochę vegety -pieprz -6 łyżek bułki tartej -troszkę oleju DODATKOWO -bułka tarta do obtaczania kotlecików -olej do smażenia SOS POMIDOROWY -1 koncentrat pomidorowy w słoiczku dobrej jakości -sól -pieprz -woda -troszkę mąki -łyżka śmietany Makaron gotujemy,odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Ugotowany i odcedzony makaron siekamy w malakserze na małe kawałki,i dajemy do miski(...)bardzo drobno siekamy,mięso mielimy,szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Cebulkę oraz czosnek dajemy do garnka , dodajemy troszkę oleju i szklimy, dodajemy mięso raz szynkę-wszystko smażymy, chwilkę studzimy, i dodajemy do makaronu. Dodajemy również starty żółty ser oraz pozostałe składniki. Mieszamy,najlepiej ręką na masę. Odstawiamy na chwilę. Na talerzyk dajemy troszkę bułki tartej ,formujemy kotleciki i obtaczamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuserem topionym w fajnym połączeniu z boczkiem i serem pleśniowym SKŁADNIKI 400 g makaronu farfalle (kokardki) podwójna nieduża pierś z kurczaka 200 g boczku - tu szynkowy 3 serki topione kremowe (po 100g) 100g sera lazur pęczek bazylii sól pieprz olej do smażenia (chyba że mamy bardzo tłusty boczek - wtedy(...)potrzebujemy dodatkowego tłuszczu) PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy na patelni. Dorzucamy kurczaka pokrojonego w kawałki. Smażymy i doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy kurczaka z boczkiem. Serki i lazur kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną bazylię i mieszamy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni
Moje Kuchenne Rewelacjemakaronowe Składniki: 400 g zielonej cukinii 300 g chorizo 1 cebula 1 czosnek solo 3 pieczone papryki, różnokolorowe 1 łyżka oleju 250 g pomidorowej passata z puszki 300 g makaron, waga sucha 20 g manchego 1 łyżka świeżego oregano, posiekanego 1 suszone chili chipotle sól i pieprz do smaku Przygotuj wszystkie składniki. Papryki nakłuj widelcem i piecz w piekarniku nastawionym(...)grubą kostkę. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Chorizo pokrój na cienkie plasterki. Rozgrzej olej i usmaż kiełbasę. Dodaj cebulę, czosnek i rozgniecione w moździerzu chipotle. Smaż, a w międzyczasie pokrój cukinię i ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie. Dodaj cukinię do kiełbasy i smaż przez 10 minut. Dopraw solą i pieprzem, oregano, wlej pomidory i dodaj ugotowany, odcedzony makaron. Wymieszaj
codojedzeniapodsmaż jeszcze przez chwilę. Następnie wlej przygotowany wcześniej sos, wymieszaj i gotuj aż zacznie gęstnieć. Dodaj wołowinę i smaż mieszając aż sos zgęstnieje, po czym dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Zdejmij patelnię z ognia i podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego! English version Asian style beef with broccoli (4 servings) Ingredients for the sauce: 1 cup of water(...)rice noodles. Enjoy! Poniżej przypominam inne pyszne przepisy kuchni azjatyckiej: Piersi kacze w azjatyckiej glazurze Kurczak w glazurze karmelowej Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami Kurczak pomarańczowy Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Artykuł Azjatycka wołowina z brokułami / Asian style beef with broccoli pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyłyżki koncentratu pomidorowego makaron przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, pietruszka, koperek, oregano, bazylia...) starty ser do posypania po wierzchu 1. Najpierw nastawiamy wodę na makaron. 2. Na oliwie smażymy mięso przyprawione pieprzem i papryką. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę i czosnek. 3. Wrzucamy cebulę i czosnek do mięsa. Smażymy chwilę. 4. Do usmażonego mięsa dodajemy pomidory
dobra gospodyni dom wesołym czyniSkładniki: 400 g makaronu spaghetti 500 g małży w słoiku puszka pomidorów 1 cebula 1/2 pęczka pietruszki 1 ząbek czosnku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, przelać wodą, odcedzić. Pietruszkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażyć, dodać pomidory, doprawić do smaku
magiczna kuchnia Kasiporcja na 3 osoby) 2 pojedyncze filety z kurczaka 200 ml śmietany 12% 80g sera gorgonzola 2 cebule 1 ząbek czosnku Pęczek natki pietruszki Olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju rzepakowego. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość(...)smażymy na złoty kolor. Następnie zalewamy śmietaną oraz dodajemy pokrojony ser. W czasie, kiedy ser rozpuszcza się na patelni natkę pietruszki myjemy oraz siekamy. Dorzucamy na patelnię i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Makaron wykładamy na talerz i zalewamy powstałym sosem. Smacznego
Kolizje Smakówkoperku 100 ml śmietanki 30% sól ziołowa Kamis do smaku olej do smażenia Cukinie umyć odkroić końce, usunąć miąższ i pokroić w kostkę. Wstawić wodę na makaron. Rozgrzać patelnię i wrzucić cukinię, smażyć aż cukinia zmięknie ale pozostanie nadal chrupiąca. Do smaku doprawić solą ziołową. Gdy cukinia będzie gotowa dodać posiekany koperek oraz śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę
Monia miesza i gotujeugotowaniu makaronu zachować 50 ml wody, w której się on gotował. Żółtka wymieszać ze śmietaną i startym na średnich oczkach tarki serem. Do podsmażonego boczku dodać makaron, wymieszać i chwilę smażyć na małej mocy palnika, następnie dodać rozmieszane jajka ze śmietaną i serem. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać wodę po gotowaniu makaronu i cały czas mieszać, aż sos zgęstnieje i oblepi
Kuchcik gotuje