Niedawno robiłam makaron z cukinią i bardzo nam zasmakował.więc zrobiłam ponownie. Ale tym razem danie wzbogaciłam wędzonym łososiem i koperkiem. Wyszło pysznie:)składniki:250 g makaronu, użyłam kolorowego fettuccine Czaniecki150 g wędzonego łososia Limito2 nieduże cukinie (aby było bardziej kolorowo żółta i zielona)2 łyżki posiekanego koperku100 ml śmietanki 30%sól ziołowa Kamis do smakuolej do smażeniaCukinie umyć odkroić końce, usunąć miąższ i pokroić w kostkę. Wstawić wodę na makaron. Rozgrzać patelnię... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...