makaron smażony - 5576 przepisów (strona:50/372)

Kokardki z salsą ze szparagów, podane z kurczakiem w sosie z tamaryndowca! 176

szparagów - 1 ząbek czosnku - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 2 łyżki masła - 4 łyżki sosu z tamaryndowca - 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia - świeży kolorowy pieprz - sól morska - bazylia do przybrania WYKONANE: - makaron Lubella ugotuj według instrukcji na opakowaniu - przygotuj dwie patelnie - obierz szparagi, pokrój w kosteczkę, zachowaj kilka dłuższych główek do dekoracji - paprykę pokrój w kosteczkę - czosnek(...)Kurczaka po 2 minuty z każdej strony, posól, dodaj sos z tamaryndowca. - na patelni rozpuść masło, podsmaż paprykę, przeciśnięty czosnek i szparagi, czas smażenia około 5-6 minut maksymalnie, warzywa mają być jędrne i chrupkie - wyłóż makaron na talerz, wzdłuż ładnie wyeksponuj salsę z warzyw, fileciki z kurczak ułóż po bokach, a na nich największe kawałki szparagów z główkami. Gotowe

SMYKWKUCHNI
Grube rurki nadziane masą brokułowo - twarogową z sosem paprykowo- ziemniaczanym 116

szklanki mleka - sól - pieprz sos: - 2 średnie ziemniaki - 1 papryka - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - kubeczek jogurtu naturalnego - sól - pieprz - papryka ostra - olej słonecznikowy do smażenia I oczywiście najważniejszy składnik- makaron. U mnie są to  Makarony Polskie- duże rurki . Gotuję główki z brokuła przez ok. 10 minut. W drugim garnku gotuję ziemniaki pokrojone w plastry, a w trzecim garnku

Wielopokoleniowo
Makaron z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie 269

kiedy to na obiad przygotowałam ” Tagliatelle z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie „. Soczyste mięso , kremowy sos … Efekt nieziemski! Zdecydowanie do powtórzenia! SKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) - makaron tagiatelle – 150 g – filet z kurczaka – 200 g – orzechy ( włoskie i laskowe ) – 100 g – śmietana 30% – 125 ml – śmietana(...)łyżeczka – pieprz – 1 szczypta – gałka muszkatałowa – 1 szczypta – chilli – 1 szczypta – koperek – 1 pęczek – olej do smażenia – 100 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy al dente. Filet z kurczaka oczyszczamy. Kroimy w ukośne polędwiczki. Posypujemy solą , pieprzem i chilli. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podlewamy odrobiną wody i dusimy

Ostra na Słodko
Makaron z ciecierzycą w sosie pomidorowym 195

czerwona papryka; 1 średnia cebula; 1 ząbek czosnku; 1/2 czerwonej papryczki chili; 1 łyżeczka suszonego tymianku; 1 łyżeczka białego cukru; 1/2 pęczka natki pietruszki; Olej do smażenia; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Cieciorkę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, drobno pokroić. Ząbek czosnku obrać

Gospodyni Miejska
Fioretti z kawiorem z bakłażana w pomidorach 132

podam dlaczego u mnie są. Ser Pecorino Romano DOP. Ser owczy jest tutaj niezastąpiony biała cebula bazylia świeża puszka krojonych pomidorów oliwa z oliwek olej kokosowy do smażenia Zagotuj wodę , posól , wrzuć makaron. Międzyczasie rozgrzej patelnię, dodaj oleju kokosowego. Pokrój cebulę w pióra a boczek w kawałki. Wrzuć na patelnie, delikatnie podsmaż. Po chwili dodaj mniej niż pół łyżeczki czosnki

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron spaghetti z kurczakiem i pesto z suszonych pomidorów 479

też inny) – ok. 200g Pierś z kurczaka – 2 duże sztuki Przyprawa do kurczaka – do smaku Olej rzepakowy – do smażenia Sól Parmezan – odrobina do posypania Bazylia – kilka listków do ozdoby     Makaron spaghetti z kurczakiem i pesto z suszonych pomidorów - Wykonanie: Makaron ugotować wg opisu na opakowaniu (w wodzie z dodatkiem soli i oleju(...)międzyczasie piersi z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec smażenia wlać na patelnię 1 łyżeczkę wody, przykryć patelnię pokrywką i podusić kurczaka 1-2 minuty. Po ugotowaniu makaron odcedzić na sitku, przełożyć do talerzy. Do każdej porcji makaronu dodać kilka łyżek domowego, czerwonego pesto (sposób wykonania sycylijskiego pesto znajdziecie

Kulinarne Przeboje
Dyniowe fusilli z cebulą i parmezanem 90

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej cebulę. Dodajemy puree z dyni, masło oraz szczyptę szafranu i smażymy kilka minut, często mieszając. Ugotowany makaron dodajemy do dyniowego sosu i podgrzewamy całość jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron nakładamy na talerze. Każdą porcję posypujemy parmezanem oraz natką. Podajemy

MyCookBook.pl
Zupa z kurek na serkach topionych 165

natka pietruszki świeży tymianek (bez niego zupa ma całkiem inny smak) czarny pieprz, sól masło do usmażenia kurek ponadto makaron - u mnie nitki jajeczne typowe do rosołu Kurki żmudnie czyścimy a następnie smażymy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu - około 5 minut. Do bulionu dodajemy serki, gotujemy aż serki się rozpłyną na jednolita konsystencje. Dodajemy(...)kurki są ciężkostrawne, ale najlepiej smakują w całości jak wyławia się je z talerza) zupę doprawiamy pieprzem i świeżymi ziołami. Podajemy z makaronem. PYCHA!  Zupa z kurek na serkach topionych Smażenie kurek na maśle

Bon Appetit Małgorzaty
SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM I ŚWIEŻYMI POMIDORAMI 126

czosnek, smażymy na średniej mocy palnika przez około 2 minuty. Dodajemy pokrojone pomidory i podzielonego na cząstki tuńczyka. Lekko solimy i oprószamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smażymy kolejne 2 minuty. Dodajemy makaron wraz z odłożoną wodą z gotowania i delikatnie mieszamy, uważając, aby za bardzo nie rozdrobnić tuńczyka. Odstawiamy z ognia, skrapiamy sokiem wyciśniętym z ćwiartki cytryny, oprószamy suszoną natką

cool and minty
Tagliatelle z fetą i szpinakiem 159

łyżki połamanych cienkich plasterków) błękitnego sera pleśniowego (tu: Lazur błękitny) - można dać więcej, będzie go wyraźniej czuć 20 g (garść) rukoli  sól 60 g (2 gniazda) makaronu tagliatelle ("gniazda wstążki") do smażenia: płaska łyżeczka masła (5 g) Przygotowanie:  1. Rozmrożony szpinak podsmażamy na maśle. Solimy. Szatkujemy rukolę i dodajemy do szpinaku. 2. Do szpinaku dodajemy rozdrobniony na małe

Malowane smakiem
Chow mein z wieprzowiną i warzywami 176

czosnek drobno siekamy. Kukurydzę kroimy na mniejsze kawałki. Składniki na sos łączymy w miseczce. Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut aż będzie gotowy (powinien być lekko twardy, ponieważ i tak wchłonie później sos). W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Mięso smażymy na bardzo gorącym tłuszczu, partiami aby nie obniżać jego temperatury. Smażymy około 5 minut co jakiś(...)pilnując żeby czosnek się nie przypalił. Dorzucamy marchewkę, paprykę, kukurydzę i groszek. Smażymy 4-5 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dorzucamy makaron, mięso i kapustę. Wszystko zalewamy przygotowanym sosem. Mieszamy i smażymy na dużym ogniu, aż cały płyn odparuje. Na koniec całość posypujemy sezamem. Smacznego Artykuł Chow mein z wieprzowiną i warzywami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Makaron po chińsku z wieprzowiną 291

sosu chili mały korzeń imbiru (ok 8 cm) 3 ząbki czosnku 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru kokosowego lub brązowego 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Robimy marynata do mięsa: w miseczce łączymy sos teriyaki i sos sojowy, dodajemy połowę obranego i startego na tartce imbiru(...)osobną miskę i na patelni (lub woku) smażymy mięso wyjęte z marynaty ok. 3 min dodajemy całą marynatę  plus ocet ryżowy i cukier a po minucie pokrojonego na kawałki ananasa i całą zalewę z puszki. W  1/4 szklance wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną i zagęszczamy nią sos. Do sosu dodajemy ugotowany makaron i warzywa, jeszcze chwile razem przesmażamy

W kuchennej krainie
Kurczak Teriyaki 516

oliwy z oliwek - 2-3 piersi z kurczaka - 150 g boczniaków - 1-2 papryki (najlepiej żółta lub zielona) - cebulka dymka - 75 ml rzadkiego sosu/marynaty teriyaki (nie może być słodki!) - makaron typu noodle Piersi z kurczaka kroimy na cienkie paski. Przekładamy do miski i zalewamy 5 łyżkami sosu teriyaki. Pozostawiamy mięso na około 15 minut by się zamarynowało. W międzyczasie czyścimy(...)grzyby staną się miękkie. Kroimy paprykę na cienkie paski. Cebulkę dymkę wraz ze szczypiorkiem kroimy na ukos.  Cebulkę i paprykę wrzucamy do woka i smażymy krótko.  W miedzyczasie gotujemy makaron.   Do głębokiej miseczki nakładamy porcję makaronu, na wierzch podajemy kurczaka z boczniakami i warzywami. Całość dekorujemy szczypiorkiem i skrapiamy jeszcze odrobiną sosu teriyaki.  Smacznego

W mojej holenderskiej kuchni
Fettuccine carbonara 179

spaghetti. Składniki kilka grubo pokrojonych plastrów bekonu 400 g makaronu fettuccine 3 żółtka jaj 250 ml gęstej śmietany 40 g startego parmezanu szczypiorek Przygotowanie   Makaron gotujemy al dente. W tym czasie bekon smażymy na chrupko. Przygotowujemy sos. Żółtka mieszamy ze śmietaną i serem. Makaron odcedzamy i mieszamy razem z posiekanym szczypiorkiem ,bekonem i przygotowanym sosem. Podajemy zaraz po przygotowaniu

R'n'G Kitchen
Penne z fetą i pomidorkami 97

POMIDORKAMI 3 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 150 g małych pomidorków 200 g penne 6 listków świeżej mięty 75 g fety Penne z fetą i pomidorkami Makaron wrzucamy do gotującej się, osolonej wody i gotujemy wg wskazań z opakowania al dente. W tym czasie pomidorki myjemy i wycieramy - kroimy na połówki. Fetę odsączamy i kroimy w drobną kostkę(...)Listki mięty kroimy w cienkie paseczki. Oliwę rozgrzewamy i wrzucamy na nią pomidorki - podsmażamy cały czas mieszając przez około minutę po czym dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy rondel z ognia. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i ponownie wrzucamy do garnka (ale nie stawiamy go już na ogniu). Dodajemy podsmażone pomidorki, fetę i miętę - wszystko razem mieszamy. Penne z fetą

peggiwkuchni

Proponowane wyszukiwania