lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:83/284)

Czekoladowe muffiny z konfiturą malinową 116

próbuje i robi w domu Bez miksera, proste składniki i przygotowanie. Wymieszać, wstawić do piekarnika, przeczekać jedynie 20 minut…. gotowe polać polewą (co wzmocni czekoladowy akcent, bajka!:), lukrem, posypać cukrem pudrem. Wspaniałe:) Smacznego już dziś!:) SKŁADNIKI: 2 szklanki przesianej mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki z lekką górką prawdziwego kakao opakowanie cukru z wanilią 1/2 szklanki

Zasmakuj Kuchni
Murzynek bez miksera 143

domu znany był baaardzo dobrze;) Od zawsze pieczony w rozmaitych kształtnych formach, dla urozmaicenia i cieszenia oka. Ot tak! Wzbogacony polewą czekoladową (u mnie zdecydowanie wygrywa) bądź domowym lukrem. Posypane cukrem pudrem też był, ale jako dzieciaki zdecydowanie protestowaliśmy – domowa polewa na bazie masła, mleka, cukru pudru i kakao było hitem! Tak jest dziś w moim domu, tradycja

Zasmakuj Kuchni
drożdżowe rogaliki 92

porcja wjedzie do piekarnika szykować następną  rogaliki przez pieczeniem smarujemy jajkiem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 20 min  Możemy je posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub zostawić "suche" jak to mówi moje dziecię. Smacznego

Gotowanie z pasją
drożdżowe rogaliki 120

porcja wjedzie do piekarnika szykować następną  rogaliki przez pieczeniem smarujemy jajkiem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 20 min  Możemy je posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub zostawić "suche" jak to mówi moje dziecię. Smacznego

Gotowanie z pasją
Mufinny z cytryną i cukinią 151

Ciastem napełniamy foremki do wysokości około 3/4, pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Babeczki powinny być rumiane. Czy upieczone sprawdzamy wykałaczką. Studzimy. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem, zrobić lukier lub ozdobić kremem :-) Smacznego

kruche babeczki
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 166

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną krojenia do dołu  piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st przez ok 20-30 min aż do zarumienienia Można polać lukrem lub cukrem pudrem ;)  Smacznego

Gotowanie z pasją
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 125

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną krojenia do dołu  piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st przez ok 20-30 min aż do zarumienienia Można polać lukrem lub cukrem pudrem ;)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Muffinki z rodzynkami i powidłami 99

białego lub brązowego spora garść rodzynków łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu 0,75 szklanki mleka 0,25 szklanki oleju 3 łyżki powideł śliwkowych do dekoracji: polewa czekoladowa, cukier puder lub lukier, bakalie, tarte orzechy Przygotowanie: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Dodajemy powidła i rodzynki. Masę przekładam

Zasmakuj Kuchni
Babka piaskowa 193

masłem i posypanej kaszą manną keksówki . 6. Piec w temp 170 st. C do "suchego patyczka" (ok. 45-50 min.) 7. Upieczoną babkę pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Posypać cukrem pudrem lub lukrem, ulubioną polewą

A Ty Smakuj Mnie
Babka zebra 145

tartą. Do formy wylewamy warstwami raz jasne ciasto, raz ciemne. Ciasto pieczemy około 45-50 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka).  Po wystudzeniu ciasto dekorujmey polewą, lukrem lub cukrem pudrem. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Babka majonezowa 119

szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki majonezu skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka soku z cytryny Składniki na lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny + masło i kaszka manna lub bułka tarta do wysypania foremki Jajka (dobrze, żeby były w temperaturze pokojowej) ubijamy na puszytą gęstą pianę(...)przygotowanej wcześniej foremki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 170 stopni, przez ok. 50 min. lub to tzw. suchego patyczka. Upieczoną babkę studzimy na kratce. Mieszamy cukier puder z sokiem cytryny. Tak przygotowanym lukrem polewamy całą babkę. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babka marmurkowa 151

cukru 5 jajek 1 niepełna szklanka oleju cukier waniliowy opakowanie 3 płaskie łyżki kakao 1 czubata łyżka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej cytryny lub aromat cytrynowy lukier: szklanka cukru pudru i 2-3 łyżki wody lub rozpuszczone pół tabliczki białej czekolady do ozdoby suszona żurawina, zamiennie inne bakalie Przygotowanie: Oba rodzaje mąk mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka

Zasmakuj Kuchni
Babka majonezowa 1671

szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki majonezu skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka soku z cytryny Składniki na lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny + masło i kaszka manna lub bułka tarta do wysypania foremki Jajka (dobrze, żeby były w temperaturze pokojowej) ubijamy na puszytą gęstą pianę(...)przygotowanej wcześniej foremki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 170 stopni, przez ok. 50 min. lub to tzw. suchego patyczka. Upieczoną babkę studzimy na kratce. Mieszamy cukier puder z sokiem cytryny. Tak przygotowanym lukrem polewamy całą babkę. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
baba drożdżowa z nadzieniem czekoladowo cynamonowym 214

suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z pieca i pozostawiamy w foremce przez ok. 10 min. Następnie wyciągamy i studzimy na kratce. Dowolnie dekorujemy np. cukrem pudrem lub lukrem

Domowy Smak Jedzenia
Jagodzianki ala Fit 133

jestem na diecie postanowiłam trochę odchudzić jagodzianki zmniejszając ilość cukru, masła w cieście. Dla mnie są super spokojnie mogę jeść nie mając wyrzutów sumienia ;) Zdecydowanie lepsze są z lukrem i cukrem pudrem. Składniki Ciasto drożdżowe 1kg mąki

Kulinarne pyszności Molki