lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:81/284)

Bożonarodzeniowy wieniec z orzechami w karmelu. 182

czasie ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury około 175°C przez 50-60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w formie. Przed podaniem dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Babka migdałowo – limonkowa 120

formy do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni (termoobieg). Studzimy po czym wyjmujemy z foremki. Z soku i skórki z limonki oraz cukru pudru przygotować lukier, którym należy polać ciasto. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Drożdżowiec z czerwoną porzeczką 168

25x25 ułożyć na nim owoce oraz kruszonkę.  Piec ok 40minut ale najlepiej pod koniec sprawdzić ciasto patyczkiem, ponieważ piekarniki nie zawsze równo pieką. Po wystudzeniu polałam ciasto lukrem z cukru pudru oraz cytryny

W garach u Gosi
Pączki 228

mąki + kilka łyżek do podsypywania 3 łyżki cukru szczypta soli 4 żółtka + 1 całe jajko (w temperaturze pokojowej) 50 g masła 1 łyżka wódki Dodatkowo: lukier lub cukier puder marmolada (do nadziewania) kandyzowana skórka pomarańczowa (do posypania) 1,5 l oleju   Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Mleko podgrzać (powinno być ciepłe, ale nie gorące) i wymieszać z pokruszonymi

Bullio
Makowiec 176

Zamrożoną 3 część ciasta, ścieramy na wierzch naszego ciasta.  7. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 50 min 8. Pyszne ciasto gotowe, dodatkowo można posypać cukrem pudrem lub lukrem.  Smacznego

Mój pomysł na
Rogaliki drożdżowe na maśle babci Basi 237

talerz ,a następnie wykrawamy trójkąty i nakładamy nadzienie. Zwijamy od szerszej strony i na końcu lekko formujemy kształt rogala. Pieczemy do zrumienienia. Po upieczeniu można jeszcze ciepłe polukrować . Lukier : przesiany cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny, możemy też dodać trochę mleka lub śmietany. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Buchty drożdżowe ze śliwkami 225

drożdży 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 100 g roztopionego masła 500 g mąki (ja dałam ok. 600 g) 3 jajka 16 niedużych śliwek  lukier lub cukier puder po upieczeniu   Najpierw przygotować rozczyn: drożdże pokruszyć do miseczki, dodać 2 łyżki cukru i 2 łyżki letniego mleka, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce przykryte ściereczką

Simply Food
Malinowa rozkosz bez pieczenia 11057

rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200ml kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opak. cukru wanilinowego lukier: 2 czubate łyżki cukru pudru + odrobina wody garść płatków […] The post Malinowa rozkosz bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
STRUCLA Z JABŁKAMI 140

wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 25-30 minut. Wystudzić.  Można udekorować lukrem z cukru pudru

Zrób to smacznie
Babka 147

razem.  Wysmarować formę babki tłuszczem i obsypać bułką tartą. Babkę piec w temperaturze 170-180 stopni przez ok 50 min. Ostudzić w formie. Babkę można później udekorować lukrem lub cukrem pudrem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Babka cytrynowa 179

małych obrotach mikserem. Foremkę do babki wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Babkę piec 40-45 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu wystudzić na kratce i polukrować. Lukier : - 1 szklanka cukru pudru - sok z połowy cytryny - 1 łyżeczka wody Sok z połowy cytryny  wycisnąć i dodać do cukru pudru , energicznie wymieszać , dodać łyżeczkę wody. Lukier powinien mieć konsystencje gęstej

Aromatyczne Podróże
Szarlotka z lukrem na kruchym cieście 191

proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 100g masła Mus 2,5kg jabłek 2 łyżeczki cynamonu 4 łyżki masła 4 łyżki wody 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej Lukier 200g cukru pudru sok z całej cytryny Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek. Kroimy owoce w kostkę, wkładamy je do garnka oraz dodajemy cukier, masło, wodę oraz cynamon. Gotujemy

Gotowanie i blogowanie
Muffinki z jagodami 185

końca. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do ostudzenia. Muffinki smakują najlepiej zaraz po upieczeniu. Możemy je udekorować wedle uznania, np. posypać cukrem pudrem, przygotować lukier Artykuł Muffinki z jagodami pochodzi z serwisu FoodMagazine.pl - przepisy kulinarne

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową 221

miękkiego masła - 1 płaska łyżeczka soli - 1 jajko - skórka starta z ½ cytryny Dodatkowo: - truskawki - 1 jajo z 1 łyżką mleka (do posmarowania drożdżówek) - kruszonka migdałowa ( tu przepis ) - lukier (lub cukier puder) Mąkę przesiewamy do misy. Przygotowujemy zaczyn. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy 1 łyżeczkę cukru, pokruszone drożdże oraz 4 łyżki mąki (z tej przesianej) – mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce

mojewypiekiinietylko
Rożki z ciasta francuskiego z jeżynami 217

zniknęła ;) Rożki robi się ekspresowo i są bardzo smaczne :) Zainspirowały mnie te tutaj ( clik ). Polecam, bo są naprawdę super :) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego jeżyny cukier jajko Lukier: woda cukier puder sok z cytryny Na blacie rozkładam ciasto, które dzielę (albo na 6 części, albo na 12, wtedy rożki wyjdą mniejsze) na 12 kwadratów. Na koniec każdego nakładam po kilka

kruche babeczki