lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:88/284)

CIASTO DROŻDŻOWE Z PRAŻONYMI JABŁKAMI 212

odstawiłam je do wyrośnięcia na około 30 minut. Następnie wstawiłam do rozgrzanego piekarnika. Piekłam ciasto w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Po wystudzeniu można je polać lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego!   Polecam inne drożdżowe ciasta: CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM MAKOWIEC DROŻDŻOWE Z SEREM

potrawyregionalne
gniazdka wiedeńskie vel pączki hiszpańskie 143

papierem do góry. Po minucie papier sam odejdzie. Smażyć, aż się zarumienią, przewrócić widelcem na drugą stronę. Wyjąć i ułożyć na papierowym ręczniku aby wpił nadmiar tłuszczu. Polukrować lukrem z cukru pudru i soku z cytryny lub czekoladą. Ja dodatkowo posypałam kolorową posypką i siekanymi orzechami laskowymi

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lizaki ciasteczkowe 133

proszkiem do pieczenia, twaróg i wszystko ponownie zmiksować. Ciastem napełniać otworki w maszynce do pieczenia lizaków ciasteczkowych. Do wystygłych ciastek wbić plastikową  rurkę(końcówkę zamoczyć w lukrze z cukru pudru i soku z cytryny). Ozdabiać można według własnych upodobań. Ja ciasta obtoczyłam w białej czekoladzie i gorzkiej a mój Tymon posypywał je ozdobnymi świecidełkami

Amatorka kuchenna
Owsiane kuleczki z łuską gryczaną 146

masy, formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Układać na desce lub talerzu wyłożonym folią spożywczą. Schłodzić 1 - 2 godziny w lodówce. Gotowe można polać czekoladą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja nie robiłam z nimi nic więcej, a i tak były wspaniałe

Cakes By Kejt
Babeczki reniferki z wiśniami. 125

dwie wiśnie. Wypełnić resztą ciasta papilotki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec ok.25minut.  Każdą babeczkę posmarować nutellą i dodając dodatki zrobić reniferki :) Z cukru pudru zrobić lukier do łączenia dwóch składników - u mnie to był potrzebny do połączenia noska z paluszkiem okrągłym. Smacznego

W kuchni u Moniki
Moje pierwsze pączki ze śliwkowym czokodżemem 162

można wcześniej sprawdzić, czy temperatura jest odpowiednia poprzez wrzucenie kawałka ciasta - jeżeli szybko zbrązowieje, to temperatura jest właściwa), a później osączamy na papierowym ręczniku. Można pączki jeszcze posypać cukrem pudrem, pokryć lukrem lub inną, dowolną polewą.  Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Jagodzianki z czekoladą 101

szklanki oleju rzepakowego pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szklanki jagód 100 g posiekanej mlecznej czekolady łyżka  cukru łyżka mąki ziemniaczanej Lukier: szklanka cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Mąkę połączyć z drożdżami, szczyptę posolić. Wlać mleko, dodać jajko i wymieszać dokładnie. Dolać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić

Atlas Smaków
Jagodzianki. 147

stopni C. Wyrośnięte bułeczki delikatnie smarujemy roztrzepanym żółtkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut, czyli aż się smakowicie zarumienią :-) Wyjmujemy, studzimy, dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem, ale i bez dodatków są przepyszne!!! Polecam ten przepis bo naprawdę warto

Rozpustne gotowanie
Bananowa babka z jagodami. 128

piekarnika. Pieczemy około 45-50 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem czy na pewno się już upiekło (wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy). Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy, dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Piegusek 106

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Po upieczeniu zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok.10-15 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Przepis pochodzi z: http://ilovebake.pl/2013/01/16/piegusek-ciasto-makowe-na-bialkach-przepis/

Mania Wypiekania
Makowiec 128

stopni i pieczemy ok. 30 minut do otrzymania brązowego koloru. Po upieczeniu wyciągamy makowiec z piekarnika, przecinamy papier i pozostawiamy do ostudzenia. Gotowy makowiec możemy udekorować cukrem pudrem lub lukrem i skórką pomarańczową. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Pierniczki szczęścia 114

polecam wycinać grubsze pierniczki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, aż się zezłocą. Gotowe pierniczki lukrujemy i dekorujemy według uznania (u mnie lukier z cukru pudru, mleka i soku z cytryny). W tym roku opuściła mnie wena artystycznego dekorowania pierników i poszłam na łatwiznę - od czego są w końcu kolorowe posypki i inne pierdółki

My simple kitchen
Zakręcona babka budyniowa z migdałami 211

powtórz. Odstaw formę, aż ciasto wyrośnie ok 15 minut. Babkę wstawić do rozgrzanego piekarnika na 190 C i piec przez 45 - 55 minut.  Dla dekoracji oprósz babkę cukrem pudrem lub lukrem Smacznego

Niezły Młynek
Lukrowanie pierniczków 93

upiekłam już jakiś czas temu.Przepis znajdziecie oczywiście na blogu.Wracając do lukrowania,robiłam to po raz pierwszy w życiu i wyszło tak: Do lukrowania użyłam najprostszego na świecie lukru (szklanka cukru pudru ubita z 1 białkiem) i rękawa cukierniczego.Jeśli nie macie w domu rękawa możecie użyć tutek zwiniętych z papieru do pieczenia,albo strzykawki z małym otworem. Zabawa była

Wielki apetyt