lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:187/284)

Ciasto brzoskwiniowo - szpinakowe 200

pieczenia Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2  szklanki wody Masa śmietanowa: 500ml śmietany 30% 200g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 galaretka brzoskwiniowa Dekoracja: kilka kostek czekolady płatki migdałowe lukier biały brzoskwinie z puszki kwiatki z masy cukrowej Wykonanie: 1. Ciasto szpinakowe: Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę i zblendować. Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę(...)Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, pozostawić do stężenia. Po tym czasie galaretkę pokroić w drobną kostkę. 4.      Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami ser mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na 3 części, do jednej z nich dodać galaretkę pokrojoną w kostkę

Szalona Kuchnia Eweliny
Dwukolorowe pączki pieczone 259

pudru 30g płatków migdałów 1 łyżka soku z cytryny 1 tabliczka czekolady mlecznej 2 łyżki mleka 1 wafelek mleczny Lusette Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mleko leciutko podgrzewamy (max. 25st C), wkruszamy świeże drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki. Mieszamy do rozpuszczenia i pozostawiamy na 10 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę przesiewamy z solą, dodajemy resztę cukru(...)dużych piekarnianych blaszkach, robiąc 3-4cm odstępy. Po ok 12- w porywach do 15 minut powinny być ładnie przyrumienione i upieczone. Pierwszą partię wykończyłam lukrem przygotowanym z białka, soku z cytryny i cukru pudru. Posypałam je prażonymi na patelni płatkami migdałów. Drugą partię wykończyłam roztopioną z mlekiem (w kąpieli wodnej) czekoladą i obtoczyłam w pokruszonym wafelku.  Pączki smakują

Kuchnia w czekoladzie
Babeczki red velvet z kremem i potłuczonym szkłem. 197

spożywczego 1 szklanka musu z jabłek (starte jabłka i przesmażone, jak na szarlotkę) KREM: 90 g masła 170 g cukru pudru 250 g serka mascarpone DODATKOWO: 100 g landrynek (najlepsze będą lodowe lub przeźroczyste) syrop z malin lub czerwony, krwisty lukier ;)      Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy(...)uzyskania gładkiej masy. Nakładamy do foremek do 3/4 wysokości, pieczemy 10-15 minut, sprawdzamy patyczkiem, studzimy.      Gdy babeczki stygną przygotowujemy krem. Masło ubijamy, dodajemy partiami cukier puder i miksujemy, aż uzyskamy gładką, puszysta masę. Następnie partiami dodajemy serek mascarpone, za każdym razem dokładnie miksujemy, żeby krem miał gładka konsystencję. Gotowy krem chłodzimy

Rozpustne gotowanie
Jak zrobić doskonały lukier? 187

pączków. Nie każdy jednak wie jak zrobić taki lukier idealny – biały, słodki, chrupiący po zastygnięciu, ale niezbyt twardy. Poniżej zdradzam przepis na perfekcyjny lukier :) Składniki (na około 10 łyżek): ✔ 10 czubatych łyżek cukru pudru ✔ 4 łyżki gorącej wody ✔ opcjonalnie aromat w olejku (około 5 kropel) Sposób przygotowania: Do miski wsypać cukier, wlać wodę i ewentualnie olejek. Za pomocą drewnianej pałki(...)masy. Stosować od razu na lekko ostygnięte wypieki. Małe ciastka najlepiej smarować za pomocą pędzelka, a większe polewać w dowolny sposób. Do pączków lepiej jest dodać więcej wody, bo lukier łatwiej jest wówczas rozsmarować (0,5-1 łyżki

Calzonella.com
Rogaliki ziemniaczane z dżemem pomarańczowym i czekoladą (pyszne!) 352

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Dodatkowo: 1 białko ulubiony dżem (u mnie pomarańczowy) czekolada (mleczna lub biała) ewentualnie lukier   1. Ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa lub przepuścić przez praskę.  2. Do ziemniaków dodać cukier puder, jajka i masło, utrzeć wszystko mikserem.  3. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, ręką wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką(...)kąpieli wodnej lub po prostu tak jak ja to robię - w mikrofalówce:) Udekorować nią gotowe rogaliki. U mnie z racji tego że dżem był pomarańczowy, dodatkowo użyłam również lukru żeby podkreślić cytrusowe smaki. Rogaliki te można oczywiście nadziewać dosłownie wszystkim: dżemem, czekoladą, kajmakiem, makiem, orzechami i co tam jeszcze do głowy przyjdzie:)     Inspiracja:  Ciasteczkowy Potwór

Kto ugości moich gości?
Jagodzianki 274

łyżki skrobi ziemniaczanej Kruszonka (możemy pominąć) 4 łyżki cukru 6 łyżek mąki 60-70 g masła odrobina jajka do posmarowania drożdżówek po wierzchu Lukier: 2 łyżki gorącej wody około 3/4 szkl cukru pudru 1. Drożdże rozkruszamy w ciepłym mleku, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. W misce szykujemy mąkę z cukrem, całym jajkiem oraz szczypta soli. Kiedy

Gotowanie...to proste !
cytrynowa babka na białkach... 154

stopione, sok z cytryny (zostawić z 1,5-2 łyżki do polewy), startą skórkę wystudzone i połączyć składniki wystudzoną babki wyjąć z formy na talerz, puder cukier wymieszać z sokiem z cytryny na rzadki lukier, polać nim ciasto i posypać posypką czekoladową - doskonała babka do wykorzystania nadmiaru białek, białka nie potrzebne zamrażam i jak uzbieram pełną szklankę to wykorzystuję właśnie

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki z makiem. 190

piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut do zrumienienia. Przestudzone bułeczki polukrowałam, ale nie jest to konieczne, bo bez lukru też są pyszne. Lukier: Sok z połowy cytryny 5 kopiastych łyżek cukru pudru Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli będzie za rzadki to dodać cukru, a jeśli za gęsty to soku z cytryny lub wody

Agusiowe smakołyki
Ciasto z masłem orzechowym 314

miksera, na szybko, mało składników. Szybie ciasto do kawy, do popołudniowej herbaty, bardzo smaczne i delikatne. Ciasto jest na jedną keksówkę. Możecie je polać lukrem, udekorować bakaliami, świetnie sprawdzi się także sam cukier puder lub polewa czekoladowa. U mnie dziś cukier puder. Jakoś tak bardziej pasuje mi do wyczuwalnego masła orzechowego. Jest pysznie! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki

Zasmakuj Kuchni
Drożdżówki pszenno-orkiszowe 200

domowe drożdżówki...Uwielbiam ich zapach i smaaak. Dzisiaj moi drodzy zdrowsza wersja drożdżówek z dodatkiem mąki orkiszowej. Tym razem nie ozdabiałam ich dodatkowo ani lukrem ani czekoladą, tylko po prostu posypałam je cukrem pudrem. Gorące bułeczki uwielbiam popijać mlekiem, a następnego dnia, gdy są już twardsze to popijam je pyszną gorącą herbatką.  Składniki: ciasto: mąka pełnoziarnista orkiszowa 3 szklanki

kulinarne odsłony pati
babka tulipan 213

przez środek na całej długości foremki. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 160*C z termoobiegiem i piec około godziny, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i polać lukrem babkę. Wierzch posypać cukierkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wielkanocne ciasteczka 192

zrumienienia. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Dowolnie dekorujemy np lukrem królewskim lub rozpuszczoną czekoladą, kolorowymi cukiereczkami. składniki na lukier: ok. 30 g białek ok. 150 g cukru pudru 5 kropli soku z cytryny dowolne barwniki spożywcze wykonanie: W miseczce dokładnie mieszamy białka z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny. Dzielimy na kilka części i do każdej dodajemy po parę

Domowy Smak Jedzenia
Przepyszne ciasteczka z twarogu i jabłek 1208

ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 C i piec ciastka 15 minut. Ciastka muszą się lekko zarumienić. Zostawić do ostygnięcia. Cukier puder rozmieszać z małą ilością wody i polać lukrem ciasteczka. Ciastka są kruche i pyszne

Kuchnia Pokoleń
Christmas cake czyli keks mocno bakaliowy i alkoholowy 277

upiekłam 3 tygodnie przed świętami. – Tak dokarmiane ciasto można przechowywać w lodówce do trzech miesięcy. – Przed podaniem można polać lukrem lub posmarować podgrzanym dżemem morelowym. Ewentualnie posypać cukrem pudrem. Zapewniam jednak, że wyjątkowo smakuje także bez dekoracji

To co kocham
Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym 203

ciastka z kokosowo-waniliową nutą. Są rewelacyjne w smaku i... cudownie pachną. Idealnie komponują się ze szklanką mleka, kakao, czy chociażby herbatą. Można polać je lukrem lub polewą czekoladową, ale dla mnie wystarczył cukier puder. Pycha!   (około 25-50 sztuk, w zależności od wielkości)  380g mąki pszennej 30g wiórek kokosowych 150g miodu 150g cukru 2 łyżki cukru

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania