upiekłam 3 tygodnie przed świętami. – Tak dokarmiane ciasto można przechowywać w lodówce do trzech miesięcy. – Przed podaniem można polać lukrem lub posmarować podgrzanym dżemem morelowym. Ewentualnie posypać cukrem pudrem. Zapewniam jednak, że wyjątkowo smakuje także bez dekoracji
To co kochamciastka z kokosowo-waniliową nutą. Są rewelacyjne w smaku i... cudownie pachną. Idealnie komponują się ze szklanką mleka, kakao, czy chociażby herbatą. Można polać je lukrem lub polewą czekoladową, ale dla mnie wystarczył cukier puder. Pycha! (około 25-50 sztuk, w zależności od wielkości) 380g mąki pszennej 30g wiórek kokosowych 150g miodu 150g cukru 2 łyżki cukru
Di gotujeformy przełożyć gotową masę. Piec w temperaturze 170ºC przez około 45 minut lub dłużej, suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić w formie. Polać lukrem. Lukier pomarańczowy 4 łyżki soku 1/2 - 3/4 szklanki cukru pudru Sok podgrzać, wsypać cukier puder, wystudzić i polać ciasto.Smacznego. Zmodyfikowany przeze mnie przepis pochodzi ze strony www.mojewypieki.com
WYSPA SZCZĘSLIWAdzielimy na 2-3 części) i równomiernie rozkładamy na cieście. Całość pieczemy do zarumienienia, czyli około 35 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem (można go wymieszać z cynamonem), lub dekorujemy lukrem. Gotowe
Rozpustne gotowanieOprócz nadzienia z róży możemy znaleźć w nich różnego rodzaju konfitury, owoce, czekoladę, karmel, kremy, budyń a nawet słodkie likiery czy bakalie. Posypuje się je cukrem pudrem, orzechami, migdałami, kandyzowaną skórką pomarańczową, oblewa czekoladą, lukrem lub kolorowymi polewami. Włosi mają swoje bomboloni i małe kuleczki zeppole nadziewane konfiturą z kremem budyniowym. Holendrzy zajadają się pączkami przygotowanymi z rzadkiego ciasta smażonego
Moja smaczna kuchniałyżki słodkiej śmietanki owoce, ser, budyń.. innymi słowy to, na co mamy ochotę Kruszonka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru Łączę ciepłe (nie gorące!) mleko z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki. Odstawiam do wyrośnięcia. Zaczyn dodaję do reszty mąki, cukru, margaryny, jajka, soli, aromatu
Wrzosowa Polanastron na złoto, nie za szybko aby w środku nie były surowe. Wyjmować na ręcznik papierowy. Ciepłe pączki nadziewać kremem za pomocą szprycy. Z cukru pudru i soku z cytryny utrzeć dość gęsty lukier i smarować pączki (lukier na ciepłych pączkach trochę się stopi), dekorować skórką pomarańczową. źródło przepisu z moimi zmianami- Moje Wypieki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakoperta". Układamy kopertki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni C na złoty kolor. Po upieczeniu posypujemy obficie cukrem pudrem oraz cynamonem. Kopertki ze śliwką można udekorować lukrem oraz posypać szczyptą kardamonu. Smacznego
kgwjanczewoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To najlepsza szarlotka jaką jadłam i robiłam. Najbardziej lubię gdy ciasta z jabłkami mają dużo jabłek a
Marta Gotujejabłka, mniej więcej równomiernie rozprowadzić . Drugą część ciasta rozwałkowaną wyłożyć na górę, ponakłuwać widelcem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 190stopni C i piec ok.35-45minut. Cukier puder wymieszać z jogurtem greckim, tak by powstał lukier i po upieczeniu ciasta wylać go na jeszcze gorący jabłecznik. Odstawić do ostygnięcia. Smacznego
W kuchni u MonikiPiec około 8 minut (aż ciasteczka się zarumienią) w temperaturze 180 °C (z termoobiegiem). Gotowe wyjąć z piekarnika, studzić na kratce. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem, którego mi niestety zabrakło. Można też użyć lukru lub polewy czekoladowej. Do kawki jak znalazł
Jemy Pijemypieczemy jeszcze 60 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego ostudzenia. ~150g cukru pudru ~kilka łyżek soku z cytryny Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny do powstania lukru. Lukrem pokrywamy wierzch ostudzonego już sernika. Przed podaniem schładzamy sernik w lodówce minimum 4-5h. Smacznego
chili & sugardobrze wymieszać. Nakładać do foremek, piec na środkowej półce piekarnika około 30 minut na złotobrązowy kolor. Muffinki udekorować według uznania. Ja swoje polałam cytrynowym lukrem (do garnuszka wlać 2 łyżki cytryny, dodać cukru pudru i roztopić na małym ogniu
Passions hobbies lifetrzeba przyznać było jej z nimi do twarzy :) Babka jest lekka i wilgotna (jak prawie każde ciasto marchewkowe ;)), polana kremem serowym, znacznie mniej kalorycznym od lukru. Możecie zrezygnować z kremu lub zastąpić go cukrem pudrem, wg. własnych upodobań. Czas przygotowania: Składniki: 150 g mąki pszennej, 100-130 g cukru pudru, 2 szklanki drobno tartej marchewki, 3 jajka, 3-4 łyżki
SzczyptaSmaQpodgrzewamy, aż do całkowitego stopienia czekolady. Często mieszamy polewę i zdejmujemy z ognia kiedy będzie płynna. Dodajemy sok z cytryny oraz zaczynamy stopniowo dodawać cukier puder. Dodajemy go do momentu osiągnięcia odpowiedniej konsystencji lukru. Smarujemy jeszcze ciepłe pączki. Dla ozdoby można z góry posypać np. pałeczkami czekoladowymi. Smacznego
Kolizje Smaków