lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:192/284)

Przepis na najlepsze pączki wg, babci Aleksandry Karkowskiej 195

pączki. Smażymy po 3 minuty z każdej strony na złoto. Wykałączką nakłuwamy pączek i jeśli patyczek jest suchy, to wyjmujemy. Osobiście nie lubię cukru ani lukru na pączkach, ale można je posypać cukrem pudrem po lekkim wystygnięciu. Najlepsze są jeszcze ciepłe! Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Przepis na najlepsze pączki wg, babci Aleksandry Karkowskiej

Ugotowane pozamiatane
babka cytrynowa na śmietanie 193

silikonowej nie trzeba smarować) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około 60-70 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i wystudzić. Cukier puder wymieszać z wrzątkiem  i polać ciasto lukrem. Posypać wiórkami czekoladowymi.  Inspiracja - Moje Bistro

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka słoneczka 180

słodkie wypieki to niestety to nie są dla niego ciasteczka. Te nie zbyt słodkie. Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej 3 żółtka 250g masła  Lukier na bezę: 1 białko 130 g cukru pudru Krem budyniowy: 250 ml mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 130g masła Dodatkowo: orzechy włoskie mielone   Przygotowanie: Ciasto

Ala piecze i gotuje
Drożdżówki z makiem 274

podsypywania,  1 jajko w temp. pokojowej, 1/2 łyżeczki soli, 180ml ciepłego mleka, 60g masła niesolonego, 60g cukru ( 4 płaskie łyżki ), 7g suchych drożdży. Lukier: 1 łyżka śmietany 18%, 1/2 szklanki cukru pudru. Ponadto: białko z 1 jajka ( temp. pokojowa ), 250g masy makowej ( domowej lub kupnej ) - temp. pokojowa, 2 czubate łyżki dżemu z czarnej porzeczki - temp. pokojowa. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
Wypiekane Pierożki z Jabłkami 142

minut. Temperatura: 180 stopni. Gotowe pierożki możecie też polukrować. 100 gram cukru pudru + 1 łyżkę soku z cytryny i 10 gram masła. Masło rozpuścić, dodać cukier puder i sok z cytryny. I jest lukier:) fot. Izabela Magdalena   fot. Izabela Magdalena Smacznego

Kuchnia smaków
Rogaliki trzyskładnikowe 167

dobre... Ja robiłam je z dżemem wiśniowym, ale to co dacie do środka zależy tylko od Waszych upodobań smakowych :-) Zamiast cukru na wierzchu możecie użyć lukru, czekolady lub zwyczajnie po upieczeniu posypać cukrem pudrem :-) SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 1 szklanka gęstej śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier dżem, krem czekoladowy, jabłko - co tylko chcecie, ważne żeby

Czary - gary w kuchni
Ciasto z kremem migdałowym. 116

powstanie puszysty krem. Na koniec dodać olejek migdałowy. Na biszkopt wykładamy krem migdałowy. Następnie na krem kładziemy herbatniki a na herbatniki lukier  (najprostszy lukier można przygotować mieszając gorącą wodę z cukrem pudrem). Smacznego

Magia jedzenia.
Szybkie ciasto marchewkowe 138

formy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 55 minut (do tzw. suchego patyczka) w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. (Ja użyłam lukru, który zabarwiłam barwnikami spożywczymi.) (*) Możecie użyć większej formy, ciasto przeciąć na pół i przełożyć kremem. Moje wyszło dość wysokie

Di gotuje
Pączki wiedeńskie bez glutenu 692

przekładać na kratkę do studzenia ciastek. Rumowa glazura: 200 g cukru pudru 2 łyżki rumu (soku z pomarańczy lub cytryny) 1-2 łyżki wody   Cukier puder utrzeć z rumem, stopniowo dodając wodę. Lukier nie powinien być zbyt gęsty, łatwiej smaruje się nim pączki. Polukrować pączki przy pomocy pędzelka.   Smacznego! :-) var file = "http://2.bp.blogspot.com/-GXSgY7J6UT8/VqydfiQ4Q1I/AAAAAAAACdw/gwnjeRwp5AQ/s1600/P%25C4%2585czki_wiede%25C5%2584skie_bez_glutenu_01_maniapieczenia.com.jpg"; var title = "Paczki wiedenskie

maniapieczenia
Kruche pierniczki kakaowe 291

szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu LUKIER: 1 białko 1 -1,5 szklanki cukru pudru dekoracje cukiernicze Na małym ogniu rozpuścić masło z miodem i cukrem. Do przestudzonej, ale płynnej mieszanki dodać żółtka i rozmieszać. Pozostałe suche składniki wymieszać i wlać rozpuszczony

https:KKuchniaMniam
Świąteczna babka z żurawiną, orzechami i czekoladą! 141

babki, przełóż masę - babkę pieczemy przez 45 minut w temp. 180 stopni C, ostatnie 10 minut z termoobiegiem Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu lukrujemy ciasto. Lukier królewski: 1 białko i 3/4 szklanki cukru pudru, 3 krople aromatu cytrynowego, całość ucieramy do białości Polewa z białej czekolady z malinami: - 1 biała czekolada - 6-7 malin mrożonych - 2 łyżki cukru W rondelku

SMYKWKUCHNI
Sernik z truskawkami 141

żółtaka) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany Masa serowa: 1 kg twarogu 2 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe 1 szklanka cukru pudru 200g masła Dodatkowo: 500g truskawek biały lukier   Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić. Ciasto wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia i podpiec około 5 minut w 180 stopniach. W międzyczasie przygotować

Di gotuje
jogurtowe babeczki z bananem i dżemem malinowym... 140

łyżkę ciasta nałożyć do foremek dżem malinowy po 1 łyżeczce i nakryć łyżką ciasta piec w 190 C około 25-30 minut, babeczki wystudzić - LUKIER: 1 łyżka dżemu malinowego, 2 łyżki cukru pudru, z 3/4 łyżeczki soku z cytryny, wszystko dobrze wymieszać i łyżeczką polać babeczki, posypać mokre wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia - babeczki są smaczne i na deser

W Mojej Kuchni Lubię
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁEK 373

piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut. Kiedy ciasto jest w piecu możemy przygotować sobie polewę.  Łyżkę śmietany i szklankę cukru pudru dokładnie mieszamy, aby nie było grudek.  Lukier rozsmarowujemy na gorącym upieczonym cieście i zostawiamy do wystudzenia

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania