lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:184/284)

Wieniec makowy 131

czasie rozgrzej piekarnik do 175 st C. Piecz wieniec przez 30 minut, po czym wyciągnij ciasto z piekarnika i wystudź na kratce. 9. Z cukru pudru i soku z cytryny przygotuj lukier. Polej nim wystudzony makowiec i podawaj. Artykuł Wieniec makowy pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Makowa choinka z ciasta krucho-drożdżowego 202

jajka 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru sól Nadzienie i dodatki: 3-4 łyżki masy makowej żółtko rozmieszane z łyżką mleka do posmarowania choinki ew. lukier (najlepiej migdałowy); ok. 1/3 szklanki cukru pudru i jedna niepełna łyżka likieru migdałowego kuleczki cukrowe, bakalie do posypania Jak zrobić choinkę z ciasta krucho-drożdżowego z makiem? Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić letnim

Rodzinka w kuchni
Strucla z makiem 158

dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C z termoobiegiem 30-35 minut, aż ładnie się zarumieni. Na koniec białko ubijamy na sztywną pianę dodajemy do niego cukier puder i dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym lukrem polewamy przestudzoną struclę. Smacznego Artykuł Strucla z makiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Drożdżowe ślimaki z jabłkiem 187

posmarować roztrzepanym z mlekiem żółtkiem i piec na złoty kolor przez ok. 20 minut. Nie pieczemy kilku blach naraz, tylko po kolei. Po upieczeniu można polać lukrem: zagotować sok z cytryny, dodać cukier puder i wymieszać

W kuchni bez szafek
#23 Muffiny cytrynowe 198

stopni, wykładamy formę do babeczek papierowymi papilotkami i nakładamy ciasta do ok 3/4 wysokości foremki. Pieczemy ok. 25 minut. Idealnie sprawdzi się do babeczek klasyczny lukier, na który będziemy potrzebowali: 120g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Dokładnie mieszamy. Polewamy schłodzone babeczki. Można dodatkowo udekorować kolorową posypką. SMACZNEGO

Taste of imagination
Wielkanocne babeczki chałwowe 247

Wielkanocne babeczki chałwowe to idealna propozycja na małe wypieki świąteczne do umieszczenia w koszyczku ze święconką. Można je udekorować w dowolny sposób: polewą czekoladowa, lukrem lub tak jak ja, oprószyć cukrem pudrem. Do wykonania babeczek niezbędne są specjalne foremki. Jeśli ich nie posiadacie, możecie upiec je w papilotkach i formie na muffiny (będzie ich wtedy mniej). Z podanych składników można

Smakołyki Bereniki
Odrywane bułeczki z makiem 173

dużej blaszce (40x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Postępujemy tak do wyczerpania składników. 3. Bułeczki pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. 4. Cukier puder mieszamy z odrobiną gorącej wody. Lukrem polewamy bułeczki

Szefowa kuchni
Kruche jajeczka z czekoladą, mascarpone i marcepanem 108

koszyczka, a te w wersji 3D szczególnie spodobają się najmłodszym. ciasto: 200 g mąki 100 g masła 50 g cukru drobnego Diamant szczypta soli jajko lukier: białko sparzonego jajka 200 g cukru pudru Diamant sok z połowy cytryny nadzienie: 100 g marcepanu 250 g mascarpone 50 g gorzkiej czekolady dodatkowo: masło i burka tarta do obsypania foremek Mąkę mieszamy

Mienta blog
babka kokosowa 179

formy wysmarowanej masłem i oprószonej tartą bułką. Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę około godziny (do suchego patyczka) w temperaturze 160 stopni. Gotową babkę posypuję cukrem pudrem lub, tak jak dziś, dekoruję lukrem i posypuję wiórkami kokosowymi

babka w formie
ekspresowa chatka z piernika 132

miejsce wkładamy pokruszoną landrynkę i pieczemy aż się całkowicie rozpuści i połączy z piernikiem tworząc „szybkę”. Wszystkie elementy: chatkę, choinki mocujemy lukrem. składniki na lukier: 1 białko ok.150 -200 g cukru pudru (w zależności od wielkości białka) wykonanie: Biało dokładnie mieszamy z cukrem pudrem na gładką, lśniącą masę

Domowy Smak Jedzenia
Pierniczki alpejskie 227

wyjęciu studzimy na kratce *** *** Pierniczki możemy oblać polewą czekoladową, polukrować lub inaczej ozdobić. Polewę czekoladową uzyskamy rozpuszczając mleczną czekoladę (1 tabliczkę) z pięcioma łyżkami śmietanki 18% *** *** Lukier uzyskamy poprzez wymieszanie 1 szklanki cukru pudru z 3-5 łyżek śmietanki *** *** Z podanych składników wychodzi około 60-70 pierniczków – w zależności od wielkości foremek *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: Makowiec 10 pomysłów

Blog z Apetytem
Bawole oko 147

masło i dodajemy do niego powoli masę jajeczną cały czas ubijając masę. Na koniec dodajemy adwokat. Całość ucieramy do połączenia składników. Mleko podgrzewamy. Dodajemy do niego cukier puder i ucieramy, aż powstanie gładki lukier. Na kruche ciasto z marmoladą nakładamy masę, przykrywamy ją biszkoptem, który smarujemy lurem. Całość posypujemy suszoną żurawiną. Smacznego Artykuł Bawole oko pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ciastka owsiane z cynamonem. 160

stopni i piec około 20 minut - aż brzegi lekko się zrumienią. Wyjąć blachę z piekarnika i odczekać 5 minut przed zdjęciem ciastek. Można polać lukrem przygotowanym szybko z 1/2 szklanki cukru pudru i 1 łyżki śmietanki

zadanie-gotowanie
BABKA KAWOWA 149

jest o średnicy 23 cm. Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 170 stopni C ustawienie góra-dół do suchego patyczka. Jak trochę przestygnie ostrożnie wyciągamy. Ozdabiamy: lukrem, czekoladą lub po prostu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) MAŁA RADA :  Po dodaniu mąki nie miksujemy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Unikniemy wtedy zakalca. Pamiętajmy również o dokładnym wysmarowaniu naszej blaszki

Pani na deser
Babka cud. 511

szklanki mąki 2 łyżeczki sody 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cynamonu 4 łyżeczki dżemu lub powideł  (u mnie czekośliwka) szczypta soli Lukier: Sok wyciśnięty z 1/2 cytryny cukier puder Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. (Białka wbić do osobnej miski.) Wsypać mąkę, najpierw szklankę dodać sodę. Wlać mleko, zmiksować. Następnie wsypać resztę mąki

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania