lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:193/284)

Babka majonezowa 93

baba czekoladowa. Autorce dziękuję za przepis jest rewelacyjny:) Babka na zdjęciu jest zrobiona zgodnie z podstawowym przepisem z dodatkiem kilku kropli aromatu cytrynowego i polana lukrem wykonanym z soku cytrynowego wymieszanego z cukrem pudrem

cucinare
Serowe spiralki z jabłkami i gruszkami 166

mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 1 jabłko 1 gruszka 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki cynamonu 2 garści rodzynek Dodatkowo: lukier przyrządzony z soku z cytryny i cukru pudru. Utrzeć na jednolitą masę twaróg, olej, mleko, jajko, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierać mikserem a następnie ręcznie wyrobić elastyczne

My simple kitchen
Biszkopty z masą z advokata 192

maty na makaroniki]  .Biszkopciki przed pieczeniem posypać cukrem pudrem. Wstawić do piekarnika na 15 minut i piec w 170 stopniach, na złoty kolor. Z cukru pudru i adwokata utrzeć masę na gładki lukier i przekładać ciasteczka

Moje domowe kucharzenie
Słodkie środy - Rogaliki z kandyzowanym aloesem, gruszką i suszonymi śliwkami 142

zwijamy w rogalika. Układamy na blaszce,  z wierzchu smarujemy żółtkiem jajka. Pieczemy ok 15 minut w piekarniku w 190 stopniach.  Z cukru pudru i soku wyciśniętego z cytryny robimy lukier, dodajemy do niego drobno posiekane orzechy. Lukrem polewamy ostudzone rogaliki. Do przygotowania rogalików wykorzystałam kandyzowany aloes , który otrzymałyśmy w paczuszce od firmy Skworcu.  Tak naprawdę byłam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto z połówkami jabłek 6127

rozwałkować, przykryć jabłka. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut aż ciasto się zarumieni. Łyżkę śmietany i szklankę cukru pudru dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Lukier rozsmarować na gorącym upieczonym już cieście i zostawić do całkowitego wystudzenia

Monia miesza i gotuje
Babeczki z choinkami 304

świąteczna propozycja z zeszłego roku (można zobaczyć ją tu). Dziś możecie prześledzić na filmie jak powstaje krok po kroku.Potrzebne będą:Babeczki waniliowe lub czekoladoweKrem budyniowyBiały lukier: taki lub najprostszy z wody i cukru pudru+ zielony barwnik spożywczy, kolorowe cukrowe koraliki, kokos   Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
BOŻONARODZENIOWE CYNAMONOWE CIASTECZKA 214

15minut w temperaturze 180 stopni C. Gotowe wyciągamy i czekamy aż ostygną. Do miseczki wlewamy 3 łyżki wody, 3 łyżki soku z cytryny oraz 200g cukru pudru. Dokładnie mieszamy i tak uzyskujemy domowy lukier, którym dekorujemy nasze ciasteczka. Do dekoracji używamy również rodzynek sułtańskich oraz kolorowych cukiereczków i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku
Cukrowa posypka 171

chcemy uzyskać takiej posypki, u mnie  były 2 białka, ale połowę wyrzuciłam)cukier puder Przygotowanie:Białko na początku delikatnie roztrzepujemy i dodajemy stopniowo cukier puder, ma wyjść dość gęsty lukier.Gotowy już lukier dzielimy na kilka miseczek i dodajemy barwniki.Masę przekładamy do zwykłego foliowego woreczka, odcinamy mały rożek i wyciskamy lukier na papier do pieczenia.Zostawiamy do czasu aż stwardnieją

charlotte gotuje
Babka drożdżowa 85

cukru   2 jajka   3 żółtka   100 g rostopionego masła szczypta soli    skórka otarta z 1 cytryny  Lukier: 3 łyżeczki soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki wody Sposób przygotowania: Z pierwszej partii składników zrobić rozczyn (powinien być konsystencją zbliżony do gęstej śmietany) i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut

Wielki apetyt
Kruche Ciastka Wielkanocne 128

łyżka cukru cytrynowego od Delecty 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr masła / margaryny 1 całe jajko + 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Lukier 2-3 łyżeczki soku z cytryny około 10 łyżeczek cukru pudru kurkuma wiórki kokosowe ziarenka maku do zrobienia oczek 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto ( jeśli będzie za bardzo się lepiło to podsypujemy jeszcze pszenną mąką

Gotowanie...to proste !
Lukier królewski 4737

Post Lukier królewski pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Rogale Świętomarcińskie . 220

Młyna zbo ż owego w Szadku   Do lukru użyłam aromatycznych  Cytrynek z imbirem w miodzie z Ogródka Dziadunia   . Zapraszam :)    Składniki : 50 g drożdży  1 szklanka mleka 6 jajek 2 łyżki cukru 1 kg maki 1/2 kostki roztopionego masła Dekoracja  1/2 szklanki cukru pudru 2, 3 łyżki   soku  z Cytrynek(...)masy, uformować rogaliki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika i piec w temp. 220 st. C na złoty kolor. Cukier puder wymieszać z cytrynkami , ma mieć konsystencję lejącą. Udekorować lukrem i pokrojonymi orzechami włoskimi. Smacznego :)  Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową   http://www.mlynszadek.pl/index.php?scm=1&lan=1

Sama słodycz i szczypta chili
BABKA MAKOWA, PIEGUSEK, NA MĄCE ORKISZOWEJ 222

ok.230g) - 1 szklanka maku (nie mielonego) - 5 jaj - 1 szklanka ksylitolu lub cukru  (u mnie niepełna) - ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) lub cukier waniliowy - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Lukier marcepanowy: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego (lub zwykłego) - kilka kropli dobrego aromatu migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do przestudzenia. W misie miksera utrzeć (ubić ) jajka(...)Pieczemy na programie góra-dół, ok.45-50 minut, do suchego patyczka. Odstawiamy na kilka minut, a następnie wyjmujemy z formy i zostawiamy do wystudzenia. Jeszcze letnią lukrujemy. U mnie lukier z pudru trzcinowego, z kilkoma kroplami aromatu migdałowego i kilkoma łyżeczkami kremówki. Wszystko razem dokładnie wymieszać i posmarować babkę pędzelkiem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Makowiec na kruchym cieście 702

dekoracja sprawdza się tutaj idealnie; całość jest wystarczająco słodka, więc dodatek lukru mógłby ją przesłodzić, a biała "kołderka" z cukru ładnie kontrastuje z ciemnym kolorem masy makowej. Przepis możecie wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Makowiec na kruchym cieście Składniki: CIASTO 200g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA MAKOWA 250g suchego

Smakołyki Bereniki
Rogaliki z makiem i orzechami włoskimi – idealne na Święta! 163

piecze pyszne makowce, dlatego moją propozycją są kruche rogaliki z makiem i orzechami włoskimi. Ciasteczka polałam gorzką czekoladą, jednak jeszcze lepiej sprawdzi się lukier, dzięki niemu rogaliki zyskają bardziej świeży smak – wystarczy cukier puder zmieszać z odrobiną soku z cytryny Orzechowe rogaliki z makiem Via Gusto   Mak jest jednym z tych składników, które w pełni kojarzą się(...)oleju kokosowego 30 g oleju rzepakowego 40 g cukru pudru 50 g orzechów włoskich Mak: 100 g maku 30 g rodzynek 20 g cukru 2 łyżeczki płatków migdałowych 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki cukru waniliowego opcjonalnie kilka kropel aromatu migdałowego lub alkoholu Dodatkowo: czekolada lub lukier orzechy włoskie do posypania   przygotowanie Mak zalej gorącą wodą i odstaw do wystudzenia

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania