Bardzo dobre ciasto drożdżowe z pysznym orzechowym nadzieniem. Z ciastem drożdżowym bardzo przyjemnie się pracuje. Nie ma problemu z wałkowaniem. Otrzymałam dwie większe drożdżówki. Jedną porcję ciasta zawinęłam w roladę, przekroiłam wzdłuż a następnie zwinęłam w warkocz. Z drugiej części ciasta zrobiłam plecionkę. Polecam. Można wykorzystać różne nadzienia. Drożdżowy warkocz z orzechami PRZEPIS /zmodyfikowany przepis stąd/ Temperatura: 190oC (piekarnik gazowy) Czas pieczenia: 30-35 min (do zarumie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...To nadzienie cieszy moje oczy. :) Ale bym zjadła kawałek!
Dzień dobry. Twój blog został nominowany do Liebster Blog Award. Więcej informacji na moim bloguhttp://taniegotowanielehannyy.blogspot.com/Pozdrawiam Lehannaa
Chetnie bym teraz zjadla taka drozdzoweczke z orzechowym nadzieniem!:)Cos przewspanialego! :D
Ciasta drożdżowe (obok chleba-co ujawniłam ze wstydem)są poza moim zasięgiem! ciasta drożdżowe z nadzieniem wydają mi się mistrzostwem świata. W twoim wykonaniu piękne! chylę czoła!
To ja też coś ujawnię ;) To mój pierwszy słodki wypiek drożdżowy (nie licząc chlebów oczywiście). I na pewno na tym nie poprzestanę. ;)
WOW! nie mogę wyobrazić sobie zatem kolejnych skoro pierwszy takie wspaniały. Tez tak chcę!;-)chyba podejmę próbę.