Jabłecznik z budyniem i lukrem

Jabłecznik z budyniem i lukrem

Jabłecznik z budyniem i lukrem

Przepis na : deser

Składniki:  Ciasto: 260g mąki pszennej, 1 jajko, 16g cukru waniliowego, 70g cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 125g zimnego niesolonego masła. Ponadto: 620g już obranych i z usuniętym środkiem jabłek, 1/2 cytryny, 1 łyżeczka cynamonu, 1 czubata łyżka jogurtu greckiego ( można zastąpić śmietaną 18%), 1 szklanka cukru pudru ( szklanka o pojemności 250ml), budyń śmietankowy z cukrem, 500ml mleka. Przygotowanie: Zimne masło pokroić w kostkę. Do miski włożyć wszystkie składniki na ciasto i je zagnieść. Za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.